Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΑΚΕ Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανία προς τον Υφυπουργό Παιδείας.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΑΚΕ Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανία προς τον Υφυπουργό Παιδείας.

κ. Υφυπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στην περιοχή μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας, προς όφελος της Παιδείας μας.
Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι τα προβλήματα που κληρονομήσατε από την προηγούμενη κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης και δημιουργήθηκαν είτε λόγω των λεγόμενων μνημονικών υποχρεώσεων είτε λόγω κυβερνητικών επιλογών, ήταν πολλά και σημαντικότατα.
Είναι σίγουρο ότι με την στάση σας προεκλογικά δημιουργήσατε προσδοκίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πολλοί από τους συναδέλφους, ευρισκόμενοι σε δύσκολη θέση μετά από πολλά χρόνια μεγάλων θυσιών, επέλεξαν να σας στηρίξουν και να σας δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσετε όσα προεκλογικά παρουσιάσατε.



Ως κυβέρνηση προχωρήσατε στην άρση μιας αποδεδειγμένα πλέον ακατανόητης απόφασης απομάκρυνσης από την εκπαίδευση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν έπαψαν ποτέ να είναι κομμάτι του κορμού της εκπαίδευσης, και προφανώς σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή σας την γενναία και δίκαιη απόφαση.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί με συνέπεια στην αποδόμηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί μαθηματικά στην πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού λειτουργού. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακολουθεί πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ξένων δανειστών μας, οι οποίοι μένουν στα νούμερα και αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών τους.
                Εκτός όμως από την πολιτική των περικοπών, η οποία επιβάλλεται από το εξωτερικό και υλοποιείται από τα πειθήνια όργανα που απαρτίζουν την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει  και η γνωστή ιδεοληψία για την εκπαίδευση που διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί στην επικράτηση μιας ισοπεδωτικής λογικής.  Η εξίσωση προς τα κάτω είναι το ζητούμενο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η αριστεία θεωρείται από την κυβέρνηση «ποινικό» αδίκημα.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτικό για τις Μεταθέσεις 2017

Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππέ

Θέση του κλάδου μας αποτελεί η θεσμοθέτηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές  στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.