Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση-διαμαρτυρία της ΔΑΚΕ Καθηγητών με την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα 12/01/2017


Είναι γνωστό ότι με ευθύνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ κατατέθηκε  στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας,   σχετικά με το γεγονός ότι  «οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.»
Η ερώτηση αυτή γνωστοποιήθηκε με Ανακοίνωση  στην οποία φαίνεται να μεταβιβάζεται μέρος της ευθύνης για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες και στους  εκπαιδευτικούς.
Η  ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει:
l  την ανυπαρξία μονίμων διορισμών των τελευταίων ετών η οποία σε συνάρτηση με τις 30.000 συνταξιοδοτήσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια κενά  στην Εκπαίδευση
l  την απαράδεκτη μεταβίβαση ευθυνών στους εκπαιδευτικούς, των συνεπειών της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση.
Κατόπιν τούτου το Προεδρείο της Ε.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. πραγματοποίησε συνάντηση με την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκη Κεραμέως, κατά την οποία:

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Απαράδεκτη δήλωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. για τους εκπαιδευτικούς της χώρας!

Για άλλη μια φορά, τις τελευταίες μέρες, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπήκε το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της χώρας μας. Ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (με σχετική ερώτηση στη Βουλή) «καταγγέλλει»,  χωρίς κανένα στοιχείο, ότι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν εκπαιδευτικοί «φαντάσματα».
Οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση  και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Δεν αποτελεί έκπληξη η στόχευση της Ν.Δ. συνολικά στον Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στη δημόσια εκπαίδευση.  Αποτελεί δείγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψής τους και της εμμονής τους να συρρικνώσουν τον Δημόσιο Τομέα και κατ’ επέκταση και το δημόσιο σχολείο οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης. Κανένας βέβαια δεν ξεχνά τις απολύσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που έγιναν εν μία νυκτί, από την Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

ΔΑΚΕ Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες θέσεις της ερώτησης των υπεύθυνων τομέα Παιδείας της ΝΔ.

Μεσολόγγι, 11/1/2017
Συνάδελφοι,
Διαβάσαμε χθες στα εκπαιδευτικά μέσα ενημέρωσης την ερώτηση των "υπεύθυνων" του τομέα Παιδείας της ΝΔ προς τον Υπουργό Παιδείας...
Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι εύστοχη, αν φυσικά το επιθυμούσαν αφού ως καθ' ύλην αρμόδιοι όφειλαν να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει ή ακόμη και επιφέρει με την πολιτική της.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι οι συντάκτες της επέλεξαν να στοχοποιήσουν για μια ακόμη φορά τον κλάδο μας, αφήνοντας ανεπίτρεπτα υπονοούμενα και μιλώντας για εκπαιδευτικούς φαντάσματα που εργάζονται ελάχιστα, δίνοντας τελικά χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να δώσει μια "άλλα αντί άλλων" απάντηση.
Όσοι επιθυμούν να ασχολούνται με την ελληνική Παιδεία και να αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν ώστε να αναζητείται η βέλτιστη λύση, θα πρέπει να έχουν στοιχειώδη ενημέρωση γι αυτά πριν εκτεθούν.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΟΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΟΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

            Πριν από λίγες μέρες η «διαφανής» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβγαλε μία εγκύκλιο, η οποία λέει: όσοι είναι αποσπασμένοι σήμερα στο Δημόσιο και Φορείς του με Υπουργική απόφαση (Κ.Υ., Περιφέρειες, ΔΙΔΕ, Γενικά Αρχεία, Βιβλιοθήκες κ.α.) μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι 2-1-2017 και να μεταταχτούν στην υπηρεσία 
αυτή.