Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτικό για τις Μεταθέσεις 2017

Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππέ

Θέση του κλάδου μας αποτελεί η θεσμοθέτηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές  στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά διαπιστώνεται καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για τις μεταθέσεις που προβλέπεται από το ΠΔ 50/96.
Επιπλέον δεν έχει γίνει  επικαιροποίηση του καταλόγου των ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96 και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβασθεί εδώ και αρκετό διάστημα η αναμενόμενη απόφαση επικαιροποίησης από το ΚΕ.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας (αποφ.256 & 257/24-6-2016)
Στα 21 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν δυστυχώς διαγνωστεί ένα πλήθος νέων ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Είναι γνωστό ότι την περυσινή χρονιά ικανοποιήθηκαν μόνο 404 αιτήσεις Γενικών Μεταθέσεων, οι λιγότερες σε πλήθος διαχρονικά.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε 2 λόγους:
•    Αγνοήθηκαν προκλητικά οι προτάσεις των ΠΥΣΔΕ, απαξιώνοντας έτσι τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.
•    Οι αντιεκπαιδευτικές επιλογές που πάρθηκαν στο χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να  αποκρυβούν οι πολύ μεγάλες μόνιμες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, «εξαφάνισαν» χιλιάδες οργανικά κενά.
Η μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων της Β ΕΠΑΛ, το εφεύρημα του  χαρακτηρισμού «μη παρακολουθών/ούσα» για  μαθητές,  η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός  μαθητών ανά τμήμα, η αυξημένη κινητικότητα για την συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής  απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φυσικών επιστημών και Πληροφορικής και η κατάργηση θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις φετινές μεταθέσεις.
Η επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ προγραμματίζεται για την 7η  Φεβρουαρίου.
Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις Μεταθέσεις 2017.
Σύμφωνα με τις διοικητικές υπηρεσίες, τα ποσοστά ικανοποίησης των περυσινών αιτήσεων για τις Γενικές Μεταθέσεις,είχαν ως εξής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου