Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Λειτουργικά Κενά Σχολείων Ν.Φθιώτιδας 2016-17 (Ανακοινοποίηση λόγω αποσπάσεων)

Αποσπάσεις, ανακλήσεις, εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο παιδείας οι αποσπάσεις, και ανακλήσεις,  εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ !!!



“Μετά από κατεπείγον έγγραφο του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τα κενά και τα πλεονάσματα, σας παρακαλούμε να παραλάβετε το μήνυμα που σας έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου  και να ενεργήσετε άμεσα.  Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης.”
Με αυτό το sms μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ειδοποιήθηκαν χθες απόγευμα ( 24/8 ) οι Διευθυντές των σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης ν.Λάρισας ώστε να ενεργήσουν άμεσα και να δώσουν
στην Υπηρεσία  τα κενά και πλεονάσματα μέχρι σήμερα 25/8 !!

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (29-30/08/2016)


Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

    1)    Είναι πάγια θέση δική μου όσο και της παράταξής μου ότι οι οποιεσδήποτε αποσπάσεις που αφορούν εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης θα πρέπει να υπόκεινται στον έλεγχο του ΚΥΣΔΕ. Ως εκ τούτου αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η  με απ.πρ.100524/γγ1/17.06.2016 Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ19-20 σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης  απαιτούσε την γνώμη του ΚΥΣΔΕ.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Στοπ στην παραπληροφόρηση για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

Με αφορμή τα ανακριβή δημοσιεύματα μερίδας του έντυπου τύπου που αναπαράγονται και από ορισμένα sites σχετικά με το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
 Είναι απολύτως ψευδές ότι οφείλουν να ανακαλέσουν την αίτηση συνταξιοδότησης όλοι οι εκπαιδευτικοί που την υπέβαλαν μέχρι 4/5/2016 ή ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συντάξεις -Ποιους αφορά

Σε μια γκάφα ολκής, που αφορά τους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν για να μην μειωθούν οι συντάξεις τους, φαίνεται ότι έχει υποπέσει το Υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ότι:

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στο στόχαστρο του 3ου Μνημονίου τα μικρά σχολεία

Οπως είναι γνωστό, το 3ο Μνημόνιο (όπως και το 1ο και το 2ο), το οποίο έγινε νόμος του κράτους πριν ακριβώς από έναν χρόνο (14/8/2015), περιλαμβάνει και μια σειρά από μέτρα που αφορούν την Παιδεία, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν το βασικό manual της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.
Στο σχολείο του 3ου Μνημονίου (όπως και των δύο προηγούμενων, καθώς τίποτα δεν άλλαξε, ούτε στις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Θα μιλήσουν ειλικρινά Αλέξης και Κυριάκος;

Τον Αύγουστο είναι παχιές οι μύγες- έτσι λένε αλλά εμένα μου φαίνονται όλες ίδιες- και ισχνές οι ειδήσεις. Εν προκειμένω είναι ισχνά και τα έσοδα, κι ας λένε οι έχοντες κάθε λόγο να επιμένουν ότι τα δημόσια ταμεία γεμίζουν αργά αλλά σταθερά.
Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο. Τότε που όλοι θα αισθανθούν τις… ευεργετικές επιπτώσεις των κατά τα άλλα αναγκαίων μέτρων της κυβέρνησης. Η οποία διατείνεται ότι βεβαίως τα μέτρα πλήττουν τη μεσαία τάξη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν από  το υπουργείο Παιδείας οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών και ΠΕ04 Φυσικών (ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05) όπως καταρτίστηκαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2016-2017, και αναρτώνται στη διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr/ ως κατωτέρω:
α] προσωρινοί Ενιαίοι Πίνακες Αναπληρωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπ/κοί που έχουν μόρια προϋπηρεσίας ή/και μόρια επιτυχίας σε έναν από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς εκπ/κών του Α.Σ.Ε.Π.
β] προσωρινοί Ενιαίοι Πίνακες Αναπληρωτών με Μηδενική Προϋπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπ/κοί με μηδενική προϋπηρεσία και άνευ μορίων επιτυχίας σε έναν από δύο τους τελευταίους διαγωνισμούς εκπ/κών του Α.Σ.Ε.Π.
Κατά των πινάκων αυτών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) (210-6400241, 210-6400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) (prosl.enstasi@asep.grgrapt.enstasi@asep.gr).
 Η προθεσμία ενστάσεων  ορίστηκε  από Τρίτη 9/8/2016 έως και Τρίτη 16/8/2016.

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Δήλωση για τη λειτουργία του ΚΥΣΔΕ

Ως Αιρετός του κλάδου  αποδοκιμάζω την
 πολιτική των «υποδείξεων» στη λειτουργία
 του ΚΥΣΔΕ. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι
 και κοινωνικά άδικες και εξωθεσμικές.
 Το συμβούλιο οφείλει να 
λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε 
 πολιτική ηγεσία. Σε αντίθετη περίπτωση 
μετατρέπεται από «Υπηρεσιακό» σε «Εκτελεστικό»
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ:Ενημερωτικό- Δήλωση για τις αποσπάσεις ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΔΕ


Αθήνα 06/08/2016

Την περίοδο αυτή χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών ζουν
 με την προσμονή της πραγματοποίησης μιας απόσπασης
 που θα ξαναενώσει την οικογένειά τους, θα προσφέρει
 καλύτερη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, 
θα απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες των
 οικονομικών πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έχουν
 επιβληθεί στη χώρα μας.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ολες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να δείτε όλες τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανακοινώθηκαν-κατά ημερομηνία- από το υπουργείο Παιδείας:

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τα πάνω κάτω σε δημοτικά και γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το υπουργείο Παιδείας για τη νέα χρονιά έχει δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στα σχολεία. Μερικές από αυτές είναι:
  • μειώσεις ωρών διδασκαλίας 
  • μειώσεις εξεταζόμενων μαθημάτων
  • περιγραφική αξιολόγηση μαθητών (πιλοτική εφαρμογή φέτος)
  • ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου
  • μελέτη των μικρών μαθητών στο σχολείο