Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ανακοινοποίηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας σε Περιφερειακές Διευθύνσεις

Ανακοινώνονται τα ονόματα των αποσπωμένων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17.
Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες 28-07-2016 δεν ισχύουν, καθώς εκ παραδρομής κοινοποιήθηκε πίνακας αιτούντων εκπαιδευτικών πριν την επεξεργασία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης



Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

           
            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων από την παράταξη των Παρεμβάσεων. Η παράταξη, που το τελευταίο διάστημα προέβη σε σωρεία αντιδημοκρατικών ενεργειών σε βάρος μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, είναι η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλάει για δημοκρατία και να κάνει μαθήματα δημοκρατικού ήθους στις άλλες παρατάξεις.
            Συγκεκριμένα, στελέχη των Παρεμβάσεων προέβησαν το τελευταίο τετράμηνο στις εξής αντιδημοκρατικές ενέργειες:
·         Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αναπληρωτών για το επιχειρούμενο νέο νομοθετικό πλαίσιο για μόνιμους διορισμούς, στελέχη των Παρεμβάσεων εμπόδισαν τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (και στέλεχος των ΣΥΝΕΚ) να κάνει

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (20/07/2016)



Αθήνα 20/07/2016


Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 αποφασίστηκαν τα εξής:

·         Έκανε αποδεκτές αιτήσεις παραίτησης  για σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς & υγείας).
·         Έγινε αποδεκτή η ανάκληση 1 αίτησης παραίτησης από την υπηρεσία.
·         Εισηγείται θετικά για την τριετή ανανέωση των αποσπάσεων 2 εκπαιδευτικών στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης.
·         Έκανε αποδεκτή την απόσπαση 7 καθηγητών για το σχολικό έτος 2016-2017 στο Ιδ. 
Γυμνάσιο “ Αρμενικός Κυανούς Σταυρός”

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΛΜΕ ΒΑΥΑΡΙΑΣ: Να ανακληθεί η Υπ. Απόφαση για τις αποσπάσεις εκπ/κών



Με δημόσια ανακοίνωσή – καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - Βαυαρίας ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να ανακληθεί η Υπ. Απόφαση για τις αποσπάσεις εκπ/κών και να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την προκήρυξη .

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

Σε συνέχεια του υπομνήματος που απεστάλη προς τον υφυπουργό Παιδείας καθηγητή κ. Πελεγρίνη στις 14/07/2016 και αφού διαπιστώνουμε αδυναμία επικοινωνίας τόσο με την ΔΙΠΟΔΕ όσο και με το γραφείο του υφυπουργού καταγγέλλουμε δημόσια:
Σε συνέχεια του υπομνήματος που απεστάλη προς τον υφυπουργό Παιδείας καθηγητή κ. Πελεγρίνη στις 14/07/2016 και αφού διαπιστώνουμε αδυναμία επικοινωνίας τόσο με την ΔΙΠΟΔΕ όσο και με το γραφείο του υφυπουργού καταγγέλλουμε δημόσια:
- Την αντιστροφή των πινάκων για απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό αποκλειστικά για την περιοχή Μονάχου – Νυρεμβέργης (Δημοτικά – Γυμνάσια).

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Από σήμερα οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Από σήμερα, Τρίτη, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για πρόσληψη σε θέσεις αναπληρωτών στα σχολεία.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Στη σχετική εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας συμπεριέλαβε διάταξη με την οποία καλεί συγκεκριμένες ειδικότητες να επιλέξουν «και από τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης» (δηλαδή από δημοτικά, γυμνάσια ή λύκεια). 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε διάστημα επτά ημερών και συγκεκριμένα από την Τρίτη 12 Ιουλίου έως και τις 19 Ιουλίου θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί 28 ειδικοτήτων να καταθέσουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας την εξολόθρευση της Φυσικής από τα σχολεία…

Όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου, που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, αγωνιούν για το πώς θα γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των λεγόμενων STEMs (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά), στην Ελλάδα του 2016 γίνεται συστηματικός αγώνας εξολόθρευσής τους.  
Μετά την εξαφάνιση των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών από τα σχολεία (παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία), τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις της Φυσικής σε οποιονδήποτε με πτυχίο που θα τύχει να περνά έξω από την αίθουσα, την οπισθοδρόμηση της διδακτέας ύλης στα σχολικά προγράμματα του 1920(!!!) έρχεται και η ανακοίνωση των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2016 -2017.

Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.: Η μεγάλη σφαγή στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε

Η μεγάλη σφαγή στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Ανακοινώθηκαν σήμερα  Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε..
Από τις 4.056 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 356, ποσοστό 8,78%. Το 8,78% αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών.
Ως αιρετός του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξέφρασα την πλήρη αντίθεσή μου στον αυθαίρετο υπολογισμό των
οργανικών κενών.
Είναι αδιανόητο ενώ υπήρχαν π.χ. 2.758 οργανικά κενά δασκάλων το σύστημα να τρέξει με τα 980 κενά που ήταν η εκτίμηση των Περιφερειακών Δ/ντων. 1.778 κενά δασκάλων αφαιρέθηκαν από τη διαδικασία των μεταθέσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να ικανοποιηθεί μόλις το 7,52% στους δασκάλους, το 4,89% στους γυμναστές, το 12,19% στους νηπιαγωγούς, το 14,62% στους Αγγλικής και το 21,54% στους μουσικούς. 
Για πρώτη φορά σε πολλές περιοχές είχαμε μηδενικές μεταθέσεις, δεν ικανοποιήθηκε ούτε μια αίτηση. Το 91.22% των αιτούντων μετάθεση έμεινε ανικανοποίητο. 
Το χαμηλό ποσοστό μεταθέσεων που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Φίλη, αποτελεί τον προάγγελο για ελάχιστες αποσπάσεις και ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Για πρώτη φορά εκατοντάδες συνάδελφοί μας, θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι.
Ελπίζω πως οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών) θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως ώστε να δοθεί η δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού λειτουργίας των σχολείων.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Ενα διαφορετικό σχολείο: Χωρίς βαθμούς και πρόγραμμα -Τα παιδιά επιλέγουν τι θα μάθουν

Σε δύο μήνες, τα παιδιά στην Ελλάδα θα ακούσουν να χτυπά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, θα πάρουν στα χέρια βιβλία με ύλη που κάποιοι άλλοι έχουν επιλέξει για αυτά και ένα πρόγραμμα για το τι μαθήματα θα παρακολουθούν.

Σε ένα σχολείο στο Βερολίνο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί, οι μαθητές δεν παίρνουν βαθμούς πριν φτάσουν στα 15 τους, δεν υπάρχουν ωρολόγια προγράμματα. Οι μαθητές επιλέγουν τι θέλουν να διδαχθούν για κάθε μάθημα και το πότε θα δώσουν εξετάσεις.

Τα μόνα προκαθορισμένα μαθήματα είναι τα μαθηματικά, τα γερμανικά, τα αγγλικά και οι κοινωνικές επιστήμες. Αυτά συμπληρώνονται με τα σχεδόν πρωτάκουστα μαθήματα της «ευθύνης» και της «πρόκλησης»