Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα υποτροφιών για επτά (7) επιστημονικούς κλάδους

Την  ένταξη της Πράξης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας» σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Η εν λόγω Πράξη στοχεύει στην ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού και στην παραγωγή ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω της χορήγησης υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας, κατόπιν επιλογής των αρτιότερων και ωριμότερων επιστημονικά προτάσεων, με αποκλειστικά κριτήρια επιστημονικής αριστείας.
Ο αριθμός των υποτροφιών επιμερίζεται σε τρεις (3) επιστημονικούς τομείς & επτά (7) επιστημονικούς κλάδους, βάσει στοιχείων για την εκπόνηση των διδακτορικών διατριβών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, ως εξής:

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα - Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις 2016

Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πριν τι απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.
Οριστική ημερομηνία έναρξης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16 Μαΐου
Επίσης η φετινή χρονιά θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του νέου συστήματος εισαγωγής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά το
2016

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Μάχη για τις «καλές σχολές» στις Πανελλαδικές

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ο ανταγωνισμός στις 30 πιο περιζήτητες σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Πάνω από 8 στους 10 υποψηφίους μένουν εκτός τμημάτων πρώτης προτίμησης, με αποτέλεσμα αρκετοί αριστούχοι να αναγκάζονται να εισαχθούν σε υποδεέστερα τμήματα ή να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές της επόμενης χρονιάς, σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.
Ενδεικτικό του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι στις 30 πιο δημοφιλείς σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν σε 21.476, οι προσφερόμενες θέσεις δεν ξεπέρασαν τις 3.735, ενώ το ποσοστό επιτυχίας- κατά μέσον όρο – διαμορφώθηκε μόλις στο 17,39%.

«Διαρροή εγκεφάλων»: Μαζική φυγή 223 χιλιάδων νέων από το 2008 έως το 2013

Μαζική φυγή , κυρίως νέων, απογυμνώνει τη χώρα από λαμπρά μυαλά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ στην Ελλάδα της κρίσης, το φαινόμενο της εκροής ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι γνωστό με τον όρο “διαρροή” ή “έξοδος εγκεφάλων” (brain drain ή exodus), έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Από το 2008 μέχρι το 2013, σχεδόν 223 χιλιάδες νέοι ηλικίας 25-39 ετών εξήλθαν μόνιμα από τη χώρα με κατεύθυνση πιο ανεπτυγμένες χώρες, αναζητώντας εργασία με καλύτερη αμοιβή και καλύτερες προοπτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Είναι η γενιά που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση, γνωστή ως “generation E” (expats) ή “generation G” (young, talented and Greek) ή “generation We”.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ Δ.Υ

Άρθρο 80
Βαθμολογική διάρθρωση θέσεων
1. Οι θέσεις προσωπικού της κατηγορίας Ειδικών θέ−
σεων (ΕΘ) κατατάσσονται στους βαθμούς πρώτο (1ο)
και δεύτερο (2ο).
2. Οι θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαί−
δευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτερο−
βάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευ−
σης (ΥΕ) κατατάσσονται σε πέντε (5) συνολικά βαθμούς
ως ακολούθως:

Η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς σε 10 καθημερινά παραδείγματα

Ακούμε συχνά για την ιδεολογική κυριαρχία/ ηγεμονία της Αριστεράς. Τι ακριβώς είναι; Σε τι βαθμό ισχύει; Υπάρχουν παραδείγματα που την αποδεικνύουν; Στο άρθρο αυτό παρατίθενται 10 απλά και καθημερινά παραδείγματα, ατάκες και συμπεριφορές που επιβεβαιώνουν ότι η Αριστερά κατέχει πράγματι την ιδεολογική κυριαρχία στη χώρα. Ότι δηλαδή, ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος του από την Αριστερά, της οποίας η κοσμοθεωρία θεωρείται κοινώς αποδεκτή ακόμη κι από πολλούς που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί- σαν να κουβαλάν την κοσμοθεωρία αυτή στις «εργοστασιακές τους ρυθμίσεις». Πάμε να τα δούμε ένα- ένα:

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πως φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού;

Στα 67 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και στο Δημόσιο

Στα 67 και όχι στα 65 καθορίζεται το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων από την υπηρεσία τους, με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με τον τρόπο αυτό παραμένουν στη δημόσια διοίκηση στελέχη που εντός της επόμενης διετίας θα βρίσκονταν μπροστά στο εξής παράδοξο:

Υπηρεσία Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων Δημοσίου

https://www1.gsis.gr/webtax/misthreporteap 

Μπορείτε να δείτε ή να τυπώσετε το Μηνιαίο Εκκαθαριστικό. 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΤΡΤΙΣΗΣ

Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΤΡΤΙΣΗΣ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

«Οικονομικά, Οργάνωση - Διοίκηση & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, της Έρευνας και της Καινοτομίας συνδιοργανώνουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Οικονομικά, Οργάνωση - Διοίκηση & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

1o Πανελλήνιο με Διεθνή Συμμετοχή Επιστημονικό Συνέδριο


Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης, & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας
www.inoek.gr



1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 1-3 Ιουλίου 2016, Αθήνα

«Ελλάδα-Ευρώπη 2020:
 Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία και Οικονομία»


Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες προς παρουσίαση στο 1οΠανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και η διάδοση μεθοδολογιών για την ανάλυση και λήψη αποφάσεων στο χώρο της Εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας και Καινοτομίας και τις σχέσεις τους με την Οικονομία.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης, & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας, υπό την αιγίδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τροποποίηση απόφασης σχετικά με το καθηκοντολόγιο στελεχών εκπαίδευσης

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ Φ.353.1/324/105657/Δ1/ 8−10−2002 (ΦΕΚ 1340 Β΄) απόφαση «Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων διδασκόντων».

Το 40% του Ελληνικού μισθού πάει στο κράτος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν Τα Νέα, για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος, τα 39,9 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του Δημοσίου, για φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές (κατά το σκέλος που αφορούν τους εργαζομένους) και έμμεσους φόρους.
Το ποσό αυτό αφορά μόνο όσα παίρνει το Δημόσιο με απευθείας παρακράτηση από τον μισθό υπό μορφή άμεσου φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αθροιστικά με τους έμμεσους
φόρους στην κατανάλωση.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τα πάνω – κάτω στις βάσεις από τις αλλαγές στις Πανελλαδικές

Αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής φέρνει το νέο σύστημα στις Πανελλαδικές που θα εγκαινιαστεί φέτος. 
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο στις δημοφιλείς σχολές, ειδικότερα στις Ιατρικές, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών επαγγελμάτων, αλλά και σε ορισμένες υψηλόβαθμες του Πολυτεχνείου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ελεύθερος Τύπος.
Αντίθετα, στα Παιδαγωγικά, που από φέτος αποτελούν ένα ξεχωριστό πεδίο, αναμένεται πτώση κυρίως στα τμήματα των περιφερειακών σχολών. Σημαντικός παράγοντας θα είναι ο καταμερισμός του αριθμού εισακτέων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με

Επιμόρφωση για 35.000 εκπαιδευτικούς

Την επιμόρφωση 35.000 εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β ́επιπέδου Τ.Π.Ε.), προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020»

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η εκκωφαντική σιωπή του Συριζαίου ψηφοφόρου

Α​​πό τη στιγμή της υπογραφής του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που βρίσκεται υπό πίεση, αλλά και, ψυχολογικά τουλάχιστον, οι ψηφοφόροι της.  
Στις παρέες, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται αντικείμενο πειραγμάτων από αυτούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως αυτούς του «Ναι» του δημοψηφίσματος, που αισθάνονται πως παίρνουν μια γλυκόπικρη εκδίκηση.
Οι ψηφοφόροι της «πρώτης φοράς Αριστερά» αντιμετωπίζονται από πολλούς συμπολίτες τους είτε ως εξαπατημένοι ρομαντικοί είτε ως επικίνδυνα αφελείς. Είναι φανερό πως οι καιροί που στις

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Θέματα και απαντήσεις εξετάσεων προσομοίωσης ΟΕΦΕ απο 2005-2013


ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2016 - Α' ΦΑΣΗ2016-A
Α΄ Λυκείου
ΑλγεβραΕκφ.Απαντ.
ΑρχαίαΕκφ.Απαντ.
Νεοελληνική ΓλώσσαΕκφ.Απαντ.
Φυσική

Ο δικηγόρος της ΟΛΜΕ

O    Μιχαήλ Φιλιππίδης παρέχει υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου της ΟΛΜΕ σε θέματα:

α) Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά
β) Διοικητικά – Πειθαρχικά
Ο κ. Φιλιππίδης βρίσκεται στα γραφεία της ΟΛΜΕ κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις ώρες 13.00 – 16.00 στο τηλέφωνο 210-3318632.
Η επικοινωνία μαζί του για μεν τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα μπορεί να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο: sintaxeisolme@gmail.com όπου θα υποβάλλονται τα ερωτήματα και θα δίνεται η απάντηση με τον ίδιο τρόπο ή άλλον αν κριθεί αναγκαίο.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει «Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία», χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει κάνει σαφές το ακριβές πλαίσιο και τη θεματολογία στην οποία θα διεξαχθεί.
Η ΟΛΜΕ είναι η Ομοσπονδία των 70.000 εκπαιδευτικών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Η δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία 6 χρόνια, λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών, έχει υποστεί μείωση των δαπανών κατά 35%, ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει υποστεί συρρίκνωση κατά 30%, οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί τις συνέπειες των μισθολογικών περικοπών, της αύξησης του ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις προσπάθειες εφαρμογής ενός απάνθρωπου Πειθαρχικού Δικαίου και μιας τιμωρητικής αξιολόγησης – χειραγώγησης. Η ΟΛΜΕ -παρά όλα αυτά- είναι έτοιμη να καταθέσει για άλλη μια φορά τις προτάσεις της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός. Μόνον η θετική αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων αυτών θα είναι απόδειξη ότι στηρίζεται η Παιδεία σαν Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό.             
Εκτιμάμε ότι λύσεις μπορούν και πρέπει να δοθούν με βάση τις τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Προτάσεις και θέσεις που έχει επεξεργαστεί το συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να υλοποιηθούν.   
Έτσι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμμετέχοντας στο «διάλογο» ζητεί αυτός να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
α) να μην είναι αποσπασματικός, αλλά να συμπεριλάβει όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης (χρηματοδότηση, κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και βελτίωση της λειτουργίας του, μόνιμοι διορισμοί, αναβάθμιση της θέσης του εκπαιδευτικού κ.λπ.)
β) να επιδιωχθούν συνθέσεις και να μη γίνει προσπάθεια να επιβληθούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις,
γ) να μην είναι προσχηματικός και αποπροσανατολιστικός,

Νίκος Φίλης: Πλασματικά κενά στα σχολειά, στόχος 20.000 διορισμοί, αλλάξαμε όρους του μνημονίου.

Την  ύπαρξη πλασματικών κενών στα σχολειά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας   εκπαίδευσης  αποκάλυψε  ο Υπουργός  Παιδείας Νίκος  Φίλης κατά τη σημερινή  συνεδρίαση  της Eπιτροπής  Μορφωτικών  Υποθέσεων. Oκ.Φίλης  ανέφερε  χαρακτηριστικά:
‘Οσους διορισμούς κι αν κάνουμε-που είναι αναγκαίο-η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο αν δεν αντιμετωπίσουμε παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων που αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά.
Πριν από ένα μήνα ενάμιση είχα στείλει μία εγκύκλιο με την οποία ζητούσα από τους διευθυντές εκπαίδευσης να προσδιορίσουν τα κενά και τα ωράρια των εκπαιδευτικών μετά τρεις μήνες λειτουργίας των σχολείων. Χρειάστηκε να φύγουν λόγω των κρίσεων αρκετοί διευθυντές εκπαίδευσης για να απαντήσουν γρήγορα-γρήγορα και από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει  προκύπτει ότι υπάρχουν:
α) 13.500 ώρες σε γραμματειακή υποστήριξη στο χώρο της εκπαίδευσης.
β) Πάνω από 2000 ολιγομελή τμήματα, πολλά από τα οποία και με κάτω από 10 μαθητές. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στο σχολειό με το να κρύβουμε αυτή την πραγματικότητα;

Μια Ελληνίδα «κατακτά» το Σύμπαν

Η κ. Βίκυ Καλογερά είναι μια διακεκριμένη επιστήμων της διασποράς η οποία τιμάται φέτος με το μεγάλο βραβείο από την Αμερικανική Φυσική Εταιρεία για το 2016 στον τομέα Αστροφυσικής και Πυρηνικής Φυσικής.
Οπως αφηγείται η ίδια, όταν έφυγε νεαρή μαθήτρια από τις Σέρρες δεν φανταζόταν ότι μία ημέρα, δεκαετίες μετέπειτα, με «σπαστά» Ελληνικά θα μιλούσε για μια κορυφαία βράβευσή της.
Με πολυετές ερευνητικό έργο ως καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας και διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ θα παραλάβει τον Απρίλιο το βραβείο «Χανς Μπέτε».

Η θα ανατρέψουμε τα πάντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι Όλα αυτά τον Φεβρουάριο του 2013 στη Λαμία....

Πρόεδρε, να μην τα ξεχάσεις αυτά που μας είπες», φώναξαν οι αγρότες, για να τους απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Ή να αγωνιστούμε και να τα ανατρέψουμε τα πάντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι», έλεγε ο πρωθυπουργός.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης

Οδηγίες για  την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας παράλληλα   να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις οδηγίες, που εκδόθηκαν απ το υπουργείο Παιδείας,  μετά από σχετικά ερωτήματα:
1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

ΔΑΚΕ ΠΕ: Αδιοριστία και χαμηλοί μισθοί αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης . .


dakepeΕίναι κοινώς αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει συρρικνωθεί σημαντικά μετά την αποχώρηση (συνταξιοδότηση) πάνω από 30.000 εκπαιδευτικών από τη Δημόσια Εκπαίδευση ενώ τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχει διοριστεί ούτε ένας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις επιταγές των Μνημονίων και με το πρόσχημα της μείωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων, με την πολιτική των μηδενικών διορισμών που μέχρι τώρα εφαρμόζει, στερεί από την Εκπαίδευση ένα σημαντικό κομμάτι ανθρώπινου δυναμικού και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί η μη ανανέωσή του.
Το γεγονός αυτό βέβαια δεν εμποδίζει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διορίζει, σε εβδομαδιαία βάση, συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (που τόσο είχε αφορίσει στο παρελθόν), τηρώντας απαρέγκλιτα τη «δέσμευση» του σημερινού Πρωθυπουργού, στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015 που δήλωνε

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λιτότητα στα σχολεία εξωτερικού

Από τη Μελβούρνη έως το Τορόντο, από το Μπουένος Αϊρες έως το Βερολίνο, από το Γιοχάνεσμπουργκ έως την Κιργισία ζουν Ελληνες και στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Και δεν είναι μόνον οι επί χρόνια εγκατεστημένοι στο εξωτερικό Ελληνες, αλλά και νέοι μετανάστες, αφού η Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης ζει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα εξόδου.

Μειώσεις μέχρι 34,39% στους συνταξιούχους Δημοσίου με το νέο ασφαλιστικό - Αναλυτικοί πίνακες

Συγκριτικό παράδειγμα, για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό Ν. 3029/2002 (ο Ν. 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, δίνει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: «Καθηγητές ετών 67, διδάσκουν στα δισέγγονά τους»

«Το Αριστερό Ασφαλιστικό είναι προ των πυλών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,μετά από “σκληρή” διαπραγμάτευση με την τρόικα, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο έκτρωμα.
Όσοι το υιοθετήσουν καταδικάζουν τη νέα γενιά αφενός σε εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα και αφετέρου σε χορήγηση κύριων συντάξεων πείνας ( και των νέων αλλά και των ήδη συνταξιούχων).
Με την απάνθρωπη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας θα κάνουμε μάθημα στα δισέγγονά μας!!!