Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μερικά (ακόμη) πρόσφατα ψέματα

Φυσικά, θα ήταν αδύνατον να απαριθμήσει κανείς τα… Άπαντα των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα σε ένα άρθρο – θα χρειάζονταν τόμοι ολόκληροι.
Υπάρχουν, όμως, μερικά των τελευταίων ημερών που σπάνε κόκκαλα.
Στις 10 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία ο κ. Τσίπρας ζήτησε εξουσιοδότηση για να πάει να διαπραγματευτεί συμφωνία – λέγοντας μάλιστα ότι εξέλαβε το «Όχι» στο δημοψήφισμα ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επομένως τι την χρειαζόταν την εξουσιοδότηση, την οποία μάλιστα δεν έλαβε από το ίδιο του το κόμμα – δήλωσε, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει κάποιες επιτυχίες: «Το ΔΝΤ δεν θα είναι αντισυμβαλλόμενος»!

Στο βιογραφικό Περιφερειακού Διευθυντή:Άρνηση συμμετοχής στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ανάρτησε στον ιστότοπο της ΠΔΕ το Βιογραφικό του, στο οποίο μεταξύ των προσόντων και δραστηριοτήτων του αναφέρει τα εξής:

“Άρνηση συμμετοχής στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (ΑΕΕ) του σχολείου σύμφωνα με την πράξη 34η/31-10-2014 του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης”.

Oι αριστεροί συνδικαλιστές έριξαν τις μάσκες……

Επιτέλους να πέσουν οι μάσκες.  1-2 ώρες επιπλέον στους εκπαιδευτικούς. Δε μας λέει βέβαια ο «κυριος» αριστερός υπουργός ότι συνεπάγονται άμεσα υπεραριθμίες, μετακινήσεις σε 3-4 σχολειά και πολλά άλλα που ξέρουν και επιμελώς αποκρύπτουν.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για την Παιδεία

Εντείνει τις προσπάθειές της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών, καθώς οι διαβεβαιώσεις για το ύψος των πιστώσεων αργούν ακόμα να έρθουν.
Το αίτημα για την κάλυψη περίπου 5.000 αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ετέθη χθες στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση,

ΕΠΩΝΥΜΩΣ: ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



ΔΑΣΚΑΛΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΟΥ


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Υπ.Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι ενδεικτικοί πίνακες μοριοδότητησης αναπληρωτών

Οι εν λόγω πίνακες δεν έχουν νομική ισχύ και γνωστοποιούνται ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για την υποβοήθηση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη θέση του αναπληρωτή / ωρομίσθιου τη σχολική χρονιά 2015-2016.
Οι πίνακες περιλαμβάνουν μόνο τους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτή τη σχολική χρονιά 2014-2015 (και δεν απενεργοποιήθηκε η αίτησή τους για οποιοδήποτε λόγο).
Για τους ενιαίους πίνακες πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας πατήστε εδώ.



Να βάλουμε πλάτη; Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε...

Πριν έξι μήνες, προσβλέποντας σε μια καλύτερη μέρα τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, πολλοί πολίτες της χώρας μας επέλεξαν να γυρίσουν σελίδα.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ένα πρόγραμμα σε εντελώς αντίθετη ρότα από αυτή που πήγαινε η Ελλάδα κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έταξε πολλά, υπερβολικά πολλά σε έναν πολύπαθο λαό που είχε ανάγκη να ακούσει ωραία πράγματα, να δει την ελπίδα να έρχεται…

Οι εκπαιδευτικοί, που πληρώσαμε περισσότερο από όλους τις
μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (να σημειώσω ότι είχαμε συναδέλφους σε διαθεσιμότητα και στα πρόθυρα απόλυσης καθώς επίσης ότι είμαστε πλέον ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ δημόσιοι

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


«Έλληνας τουρίστας»: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ξεφτίλισε πιο πολύ και από τη Χούντα

Ξεφτίλισε την Ελλάδα χειρότερα και από τη Χούντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε είχαμε μια δικτατορία, αλλά έναν περήφανο λαό που αντιστεκόταν και τον σεβόταν όλη η υφήλιος. Τώρα έχουμε ένα λαό που τον περιγελάει η οικουμένη και μια πολιτική ηγεσία που θεωρείται ο πιο αναξιόπιστος εταίρος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ανατολή και Δύση. 
Ανάσα αξιοπρέπειας υποσχέθηκε ο Τσίπρας και έφερε μανάδες, γέρους και παιδιά να περιμένουν στις ουρές των ΑΤΜ για λίγα ευρώ και να μην μπορούν ούτε καν να πάνε διακοπές, για πέντε μέρες έστω, για «τα μπάνια του λαού» που έλεγε και ο Μέγας Αντρέας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«Μαύρη τρύπα» στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Με περισσότερα από 27.000 κενά εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά - Στον «αέρα» η κάλυψη των κενών από την αναγκαια λύση των αναπληρωτών - Με τα ίδια βιβλία οι μαθητές Α΄ και Β' Λυκείου - Αλαλούμ με το πρόγραμμα σπουδών

Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει τη νέα σχολική χρονιά καθώς δεν φαίνεται να «βγαίνει» η αναλογία εκπαιδευτικών μαθητών, με αποτέλεσμα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που θα δημιουργήσουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2015-2016. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 27-07-2015 έως και 07-08-2015. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ
 Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ Υπουργείο Παιδείας

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας.

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα 1.000 καλύτερα του κόσμου [λίστα]

Στην 301η θέση βρίσκεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που δημοσίευσε το Center for World University Rankings.

Η θέση αυτή μεταφράζεται σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.

Εξάλλου, στην συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια:

  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση)
  • Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση)
  • Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση)
  • Πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση)
  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση)
  • Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση)

Νέο σοκ στο Δημόσιο – «Κούρεμα» στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων

Νέο σοκ στο δημόσιο τομέα και τους μισθούς των υπαλλήλων, θα φέρουν οι απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση. “Oπως αποκάλυψε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς απαιτούν να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει η λογική του εξισωτισμού.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα υπάρξουν μειώσεις στις κατώτερες

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Τ. Κουράκης στην ΟΛΜΕ- Πριμοδότηση των πολυτέκνων και τριτέκνων εκπαιδευτικών

Ακαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, όπως δήλωσε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Νίκος Παπαχρήστος.

Ο κ. Κουράκης, ανακοίνωσε ότι:
Α. Δεν δεσμεύτηκε ότι η επανατοποθέτηση των καθητών σε διαθεσιμότητα δεν θα επηρεάσει τον αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών που θα γίνουν φέτος.
Β. Οι αναπληρωτές θα προσληφθούν , σύμφωνα με τα όσα ορίζει η περσινή εγκύκλιος. Η ρύθμιση για τους αναπληρωτές που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο "κουρελού" φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει φέτος, καθώς όπως είπε ο κ. Κουράκης αργεί η ψήφιση από τη Βουλή.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μειώσεις μισθών μέσω της εισφοράς αλληλεγγύης του μνημονίου 3

Αν και με το Ν.4305/2014 υπήρξε μια τύπου «αύξηση» στους μισθούς, καθώς η εισφορά αλληλεγγύης μειώθηκε κατά 30% ,πλέον, με το μνημόνιο 3, τα δεδομένα αλλάζουν και η εισφορά αλληλεγγύης θα υπολογιστεί το τρέχον έτος, και δη από 1/1/15, με συντελεστές από 0,7% μέχρι 8%, σε συνάρτηση με το ύψος του εισοδήματος. Έτσι, βάσει του μνημονίου 3 και του άρθρου 2, παράγραφος 9:
9. Η παράγραφος 3 του άρθρου 29 του ν.3986/2011 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται ως εξής:
α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά τοις εκατό (0,7%) επί ολόκληρου του ποσού.

ΟΛΜΕ: 3η συνεδρίαση για Συγκρότηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.


olme-logo
Η  παράταξη των ΣΥΝΕΚ πρότεινε για τη θέση του Προέδρου την Ε. Ζωγραφάκη η οποία κατά πλειοψηφία με την 3ηψηφοφορία 4 υπέρ και 7 λευκά κατέλαβε τη θέση της Προέδρου της ΟΛΜΕ
Η  παράταξη της ΔΑΚΕ πρότεινε την υποψηφιότητα του Ν. Παπαχρήστου για τη θέση
του Γ. Γραμματέα, ο οποίος επίσης κατά πλειοψηφία με την 3η ψηφοφορία, 3 υπέρ και 8 λευκά κατέλαβε τη θέση του Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ.
Ταμίας της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία και με την τρίτη ψηφοφορία 3 υπέρ και 8 λευκά ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, από την παράταξη της ΔΑΚΕ.
Οι υπόλοιπες θέσεις προς το παρόν μένουν κενές.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αν πάει έτσι, σε ένα χρόνο ξανά GREXIT

Πρώτα τα ευχάριστα: ο  πρωθυπουργός έχει περάσει πλέον στο στρατόπεδο των ρεαλιστών. Τα περισσότερα από όσα είπε το βράδυ της Τρίτης από την ΕΡΤ οδηγούν στο  συμπέρασμα ότι έχει απαλλαγεί από τις φαντασιώσεις  και αυταπάτες, που κουβαλούσε μέχρι πρόσφατα.
Το πιστοποιούν τρεις βασικές παραδοχές που έκανε:
  1. Η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν μια κόλαση για τη χώρα και τους πολίτες.
  2. Δεν υπήρχε καμιά βοήθεια από πουθενά (Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ) και καμιά ενθάρρυνση από τους ηγέτες αυτών των χωρών να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ευρωζώνη.
  3. Ο συσχετισμός των δυνάμεων στην Ευρώπη σήμερα  τον υποχρεώνει να αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας.

Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος των αναπληρωτών

Το Υπουργείο Παιδείας επίσπευσε τις διαδικασίες και έτσι μέχρι  την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος αναπληρωτών.
Το γεγονός ότι η εγκύκλιος αναπληρωτών αναμένεται να ανακοινωθεί πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, που φέρνει το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και έπειτα καθώς και την άρση του διετούς αποκλεισμού δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο θα ισχύσουν αυτές οι ρυθμίσεις καθώς δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο.

Αιρετοί στα Πειθαρχικά Συμβούλια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Αυξάνονται κατά δύο τα μέλη  των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης  και πλέον γίνονται πενταμελή από τριμελή που ήταν σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.  Τα δυο μέλη που προστίθενται είναι αιρετοί εκπρόσωποι. 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων στα ΣΔΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. 

Προβολή αρχείου

Άκαρπη και η δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συγκρότηση του Προεδρείου



olme-logoΔύο  συνεδριάσεις = καμία (καθώς δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία)!
ΣΥΝΕΚ: Κατέθεσε πρόταση – πλαίσιο για την συγκρότηση αγωνιστικού προγραμματικού Προεδρείου. Συνεχίζουν να διεκδικούν τη θέση του Προέδρου χωρίς να μιλούν για τις υπόλοιπες θέσεις.
ΔΑΚΕ: Ζητά από τα ΣΥΝΕΚ να τοποθετηθούν συνολικά για όλες τις θέσεις του Προεδρείου. Δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου διατηρώντας το δικαίωμα να διεκδικήσει τις υπόλοιπες

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανερμάτιστη πολιτική, μοιραία πρόσωπα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, όπως είναι σήμερα. Όχι γιατί το απαιτούν οι μοχθηροί Γερμανοί, που θέλουν να ταπεινώσουν την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση», όπως γράφουν οι εναπομείναντες ηρωικοί αβανταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι αν είναι έτσι, Τσίπρας, Καμμένος, Γιάνης, Ζωή και πλείστοι άλλοι τους έδωσαν εκατό πατήματα. Η ανερμάτιστη πολιτική μοιραίων προσώπων οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων 40 ετών.

Δύσκολα θα γίνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, 25.000 τα κενά

«Γερασμένο» είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Οι τρεις στους τέσσερις καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ηλικίας άνω των 40 ετών, την ίδια ώρα που, ελλείψει κονδυλίων, η ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού φαίνεται να αποτελεί άπιαστο στόχο για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ειδικά σε ό, τι αφορά τη νέα σχολική χρονιά, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν όχι μόνο οι 3.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά ακόμη και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών αφού απαιτούνται κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ-EΥΡΩΒΟΥΛΗ : Ενώπιον Πρωθυπουργού σχόλια για κομματική επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Εκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων, Γκι Φέρφχοφσταντ στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για το ελληνικό ζήτημα έκανε αναφορά με λεπτομέρειες, λες και ζούσε στην Ελλάδα, στην επιλογή των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

«Μερικές εβδομάδες πριν διορίσατε στο υπουργείο Παιδείας 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που κατά σύμπτωση οι 12 ήσαν του ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς είναι οι πολιτικοί του δεσμοί/συμπάθειες» , είπε ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και πρόσθεσε « Συνεχίσατε στην τακτική του ΠΑΣΟΚ».
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ απαρτίζεται από τους:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Φίλες και φίλοι φτάσαμε στο τέρμα.

Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή. Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν.

Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί.

Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά.
Καλούμε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής να δώσουν το βροντερό παρών την Πέμπτη στις 7:30 στο Σύνταγμα. Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε.

Ελλάδα Ευρώπη Δημοκρατία

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αρκετά ξεφτιλίσατε την πατρίδα και βασανίσατε όλους τους Έλληνες

Κανείς δεν τους έβαλε, τόσα χρόνια, στις ουρές και να τους κοροϊδεύει κιόλας!
Καταρχάς, για να μην μπερδευόμαστε, ας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ OΛME 

ΣYNEK:133(4)

ΔAKE:84(3)

AΠΣK:66(2)

ΠAME: 51(2) 

ΠAΣK:27(0)

Δημοψήφισμα 2015: "Αν δεχόμασταν το πακέτο θα έπεφτε η κυβέρνηση"

Η κυβέρνηση αποφάσισε το δημοψήφισμα αφού το "πρόγραμμα δεν θα πέρναγε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ" δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας πως "θα έπεφτε η κυβέρνηση". Όπως εξήγησε ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το "πακέτο με τους δανειστές δεν έβγαινε ούτε δημιουργούσε το σοκ αισιοδοξίας στην οικονομία" αφού δεν έδινε άμεση λύση στο χρέος και παρέπεμπε για την επίλυσή του τον Οκτώβριο και εφόσον είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα.
Εξήγησε λοιπόν γιατί "παρά την μικρή διαφορά με τους δανειστές, των 60 εκατομμυρίων", δεν υπήρξε συμφωνία. Αν δεν αποφασιζόταν το δημοψήφισμα, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος "θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές" αλλά η διάρκεια των τριών εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου εκρίθη ότι δεν συμβάλλει στην οικονομία.
Ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας ανέφερε πως υπήρξε αποτυχία στην διαπραγμάτευση και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το "όχι" για να επιτευχθεί καλύτερη λύση.
Πάντως, τόνισε, ότι εάν βγει "ναι" τότε "θα πρέπει να έλθει μία πολιτική λύση που να μπορεί να εφαρμόσει αυτήν τη γραμμή". Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι θα ήταν "καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα πεντασέλιδο στην κυβέρνηση".
news.gr

CNN: Ο Τσίπρας έχει καταστρέψει την οικονομία


Μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες, ο Τσίπρας εξαφάνισε την αναιμική επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και οδήγησε τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό πόνο»: Με αυτή τη φράση ξεκινά άρθρο του CNN που σχολιάζει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το δράμα της Ελλάδας


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καραμανλής: Την Κυριακή ψηφίζουμε «ναι» - Το «όχι» σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ

«Ελληνίδες, Έλληνες,
Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.

"ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"

H Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. Φθιώτιδας, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, διοργανώνει   α ν ο ι κ τ ή   εκδήλωση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, ώρα 19.00, στην Λαμία, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας ( Πλ. Διάκου ) .
Κύριος ομιλητής ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – Βουλευτής Β' Αθηνών  κ. Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  -   ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ      

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τα μοιραία λάθη του κ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας έκανε δύο πολύ μεγάλα λάθη. Ή μάλλον τρία. Το πρώτο ότι βιάστηκε να έλθει στην εξουσία. Τυφλώθηκε από τη σαγήνη της και έπεσε στον λάκκο με τα φίδια. Λίγη υπομονή να είχε κάνει θα ήταν πολύ καλύτερα για τον ίδιο, για τη χώρα και -ίσως το κυριότερο- για τους ταλαιπωρημένους πολίτες που τον ψήφισαν. Αν είχε πάρει την εξουσία τον Σεπτέμβριο θα είχε παραλάβει μία χώρα σε τάξη, η οποία θα είχε αφήσει πίσω της τον μεγάλο κάβο που ο ίδιος προσπαθεί να περάσει.

Για αφίσες "λεφτά υπάρχουν"

Από ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν, για να τυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ αφίσες για να προπαγανδίσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, μπορεί να έχουμε έλεγχο κεφαλαίων , μπορεί να στριμώχνονται οι συνταξιούχοι για 120 ευρώ αλλά φαίνεται πως το κομματικό ταμείο είναι γεμάτο.

Ένα σκίτσο χίλιες λέξεις