Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στις 6 Σεπτεμβρίου η έναρξη του σχολικού έτους

«Κλείδωσε» η έναρξη του σχολικού έτους νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι λάτρεις του φθινοπωρινού τουρισμού -πιο οικονομικού και λιγότερου μαζικού- θα πρέπει να προτιμήσουν τους θερινούς ή τους χειμερινούς μήνες.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πλήττει ένα βασικό στοιχείο του Νέου Λυκείου, όπως ορίσθηκε από την πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου: αυτό περί ορισμού θεματικής ύλης σε προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Πλέον το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10. Εάν σε δύο πέσουν κάτω από τη βάση παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, η ηγεσία του Ινστιτούτου 

Οι 7 καλοί λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα

Για όσους δεν καπνίζουν, είναι πολλές φορές ακατανόητο, γιατί θα πρέπει να παρατεθούν επιχειρήματα για να κόψει κάποιος το κάπνισμα καθώς οι βλαβερές του συνέπειες είναι δεδομένες, επιστημονικά αποδεδειγμένες και γνωστές εδώ και πολλά χρόνια.

Αλλάζει το εξεταστικό σύστημα της Α΄ Λυκείου

Από φέτος 80.000 μαθητές της Α΄Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσμετρώνται για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Τα θέματα, τα οποία θα επιλέγονται από Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας που θα περιλαμβάνει πάνω από 300, θα δημοσιοποιούνται μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη «Διαφάνεια», ώστε να προετοιμάζονται οι μαθητές.

Ενδεικτικά θέματα των εξετάσεων της Α' λυκείου

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις εξετάσεις της Α' Λυκείου


Παρέμβαση 52 Σχολικών Συμβούλων στη συζήτηση περί αξιολόγησης των εκπαιδευτικών:Η εφαρμογή του Π.Δ. 152/2013 θα επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία

Στα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αποτελεί σημαντικό ζήτημα που αφορά τη δημόσια εκπαίδευση στο σύνολό της. Το ΠΔ 152/2013 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για λόγους που αναφέρονται στη συνέχεια. Ως Σχολικοί Σύμβουλοι, με καθημερινή στενή επαφή με την πραγματικότητα των σχολείων, θεωρούμε χρέος μας να καταθέσουμε  με κριτική σκέψη τον προβληματισμό μας και τις ενστάσεις μας αναφορικά με το περιεχόμενο και την εφαρμογή του Π.Δ.:

Άνοιξε η ιστοσελίδα υποβολής θεμάτων για την Τράπεζα Θεμάτων

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα    ο διαδικτυακός τόπος υποβολής θεμάτων από τους «μάχιμους» εκπαιδευτικούς  για τη συγκρότηση της Τράπεζας Θεμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τις εξετάσεις της Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις οδηγίες και στη συνέχειαπατήστε εδώ για  να  υποβάλετε θέματα στην ιστοσελίδα  του ΙΕΠ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πανελλήνιο Συνέδριο ΔΑΚΕ ΔΕ Καθηγητών.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο το πανελλήνιο Συνέδριο της παράταξής μας.
Αποτέλεσμα αυτού του συνεδρίου ήταν η εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και του νέου Γενικού Συμβουλίου.

Νέα Εκτελεστική επιτροπή  

Αποτελείται από τα εξ οφίτσιο μέλη (τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της παράταξης στην ΑΔΕΔΥ, τον Αιρετό του ΚΥΣΔΕ και τους εκλεγμένους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ) και τα υπόλοιπα μέλη που εκλέχτηκαν από το Πανελλήνιο Συνέδριο.

Οι εκλεγμένοι με σειρά ψήφων:

Ανδρινόπουλος Γιώργος
Τσούχλος Θεόδωρος

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η πρόταση του ΙΕΠ στον υπουργό για την έναρξη και λήξη του σχολικού έτους τις αργίες και τις διακοπές

Η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής , που είναι το πλέον αρμόδιο όργανο, ύστερα από συνεδρίαση, εισηγήθηκε με εμπιστευτικό έγγραφο (το οποίο δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos) προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τα παρακάτω, σχετικά με τον καθορισμό του Σχολικού και Διδακτικού έτους, της περιόδου διδασκαλίας μαθημάτων, των αργιών και διακοπών:
1.    Το σχολικό και το διδακτικό έτος να αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.
2.    Τα μαθήματα να αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου.
3.    Στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη, να γίνεται μάθημα.

Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Σημαντικές αλλαγές επηρεάζουν τη συνταξιοδότηση από τον περασμένο χρόνο, με εξαίρεση όσους συμπληρώνουν, με την αναγνώριση ή χωρίς αυτή, δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2012, οπότε και μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι και 15 χρόνια νωρίτερα.
Αναλυτικά, όλες οι αλλαγές προβλέπουν τα παρακάτω:

ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


Η ενισχυτική διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο

Ενισχυτική διδασκαλία προσφέρεται εκτός από τους μαθητές των Γυμνασίων και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Τα σχετικά με την ενισχυτική διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία καθορίζονται με το ΠΔ 462/1991.
Το ημερήσιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας καλύπτει, ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των μαθητών που το παρακολουθούν, 1-2 διδακτικές ώρες την ημέρα και μέχρι 6 ώρες την εβδομάδα και παρέχεται κατά ή μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος.

ΜΕΛΕΤΗ: Επανάληψη της Τάξης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση: νομοθεσία και στατιστικές

Το Δίκτυο «Ευρυδίκη» απέστειλε  προς τις Διευθύνσεις τη   μελέτη στην αγγλική γλώσσα: “Grade Retention during Compulsory Education in Europe: Regulations and Statistics” (2011).ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ
 Η μελέτη εστιάζει στη συγκριτική ανάλυση της πρακτικής επανάληψης τάξης, όπως αυτή εφαρμόζεται στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, υπό το πρίσμα διαφορετικών κανονιστικών ρυθμίσεων και μεθόδων.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ανακαλύψτε ποιο είναι το κόμμα που σας ταιριάζει στις Ευρωεκλογές μέσω έξυπνης εφαρμογής

Στον «αέρα» βρίσκεται από την Πέμπτη ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου, EUVox, ο οποίος σχεδιάστηκε για τις επικείμενες εκλογές και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πολίτες της ΕΕ να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ και να βρουν ποιο κόμμα τους ταιριάζει.
Ο επικεφαλής του Γραφεϊου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, τόνιζει ότι «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ακαδημαϊκό εργαλείο, το οποίο βοηθάει τον Ευρωπαίο πολίτη να αυτοπροσδιοριστεί ιδεολογικά, αξιακά και πολιτικά».
Μέχρι σήμερα η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα έχει δώσει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους περισσότερων από 40 χωρών να προσεγγίσουν μια πιο συνειδητή απόφαση σχετικά με ποιον να ψηφίσουν στις τοπικές ή τις εθνικές εκλογές.

Δείτε την εφαρμογή και βρείτε ποιο κόμμα σας ταιριάζει εδώ

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πόσοι καθηγητές απείργησαν κατά Νομό

Ο υφυπουργός Παιδείας   Συμεών Κεδίκογλου δημοσιοποίησε  πίνακα με τον αριθμό καθηγητών που συμμετείχε στην τρίωρη στάση εργασίας    που κήρυξε η ΟΛΜΕ καθώς και τον  αριθμό των σχολείων που ήταν σήμερα σε κατάληψη
Για να ανοίξετε τον πίνακα με τον αριθμό καθηγητών που συμμετείχε στην τρίωρη στάση εργασίας πατήστε εδώ 
Για να ανοίξετε τον πίνακα  με τον  αριθμό των σχολείων σε κατάληψη σήμερα Τετάρτη 23 Απριλίου πατήστε εδώ 

  

Στις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, την 1η οι καθηγητές στα πόστα τους

Την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν εφέτος οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, παρ' ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 5 και όχι στις 11 ή 12 του μήνα όπως γινόταν κάθε χρόνο. Την ίδια ημέρα παρουσιάζονταν και τις προηγούμενες χρονιές και ο προγραμματισμός αυτός δεν θα αλλάξει.
Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», καθώς ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα εν όψει του προγραμματισμού των θερινών διακοπών και της επιστροφής των οικογενειών πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ: Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη που φωτογραφιζόταν με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Αχμέτ Κουρτ παραιτήθηκε απο τη θέση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται ανακοίνωση.
Περιφερειακός υποψήφιος σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει φωτογραφίες με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων.
Δεν έχει βγει κάποια διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις φωτογραφίες του υποψήφιου του Αχμετ Κουρτ με τον Ντεβλέτ Μπεχτσελί, ο οποίος  είναι ηγέτης της ακραίας εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.  
Σημειώνουμε πως οι φωτογραφίες είναι από τις 26 Δεκεμβρίου.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το komotinipress.gr και το αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ

Η μαύρη επέτειος

Ήταν 23 Απριλίου 2010 και το Καστελόριζο γράφεται στην ιστορία όχι ως ένα όμορφο νησάκι αλλά ως τόπος μελλοντικού μαρτυρίου όλου του ελληνικού λαού.
Ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε το γραφικό αυτό τοπίο, την όμορφη αυτή εικόνα πίσω του και μας ανακοίνωνε κάτι που τότε δεν είχαμε καταλάβει τι σημαίνει.

Στις 26 / 4 / 2014 το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Προς τις Πρωτοβάθμιες ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι, το Πανελλήνιο Συνέδριο (Π.Σ.) της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ έχει αποφασισθεί να γίνει στις26/04/2014 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα (έναρξη 10.00 πμ). Η Ημερήσια Διάταξη έχει τα εξής θέματα:

  •  Έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.
  •  Καθορισμός Συνδικαλιστικών θέσεων και Προγράμματος Δράσης.
  •  Οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:Κάτω από 10% η συμμετοχή των καθηγητών στη στάση εργασίας-Κανονικά τα μαθήματα

Κάτω από 10% των καθηγητών συμμετείχε στη σημερινή στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για τα 260 περίπου σχολεία που σήμερα άνοιξαν για να αναπληρώσουν τις ώρες που έχασαν οι μαθητές, λόγω των καταλήψεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Το υπουργείο παιδείας υποστηρίζει επίσης ότι τα μαθήματα η αναπλ΄΄ητωση των μαθημάτων έγινε κανονικά σήμερα.

Επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους γονείς και μαθητές για την Τράπεζα Θεμάτων

Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει στην παράλογη, αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική απόφασή της να εφαρμόσει από εφέτος το νέο νόμο για το Λύκειο (Ν. 4186/2013), που προβλέπει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από εφέτος στην Α΄ Λυκείου και αξιοποίηση της λεγόμενης «Τράπεζας Θεμάτων» για τον προσδιορισμό θεμάτων των εξετάσεων αυτών. Έχουμε ήδη προειδοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ότι η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων αυτού του νόμου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, όπως:

Ανατροπές στο σχολικό έτος από τη νέα χρονιά -Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ανατροπές στα σχολεία φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας από τη νέα χρονιά, καθώς το σχολικό έτος θα ξεκινάει νωρίτερα -συγκεκριμένα στις 5 Σεπτέμβρη- και όχι στη 11 του μήνα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που αναμένεται να ισχύει από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν και σαρωτικές ανατροπές στις αργίες, τις σχολικές εκδρομές και τις διακοπές.
Συγκριτικά πάντως με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν είναι η πρωταθλήτρια χώρα στις διακοπές του σχολικού έτους, αλλά βρίσκεται κάπου στη μέση

Χρ. Σταϊκούρας: Οι θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα,σχετικά με τα αποτελέσματα για το 2013 που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τη Eurostat, ανακοινώνονται τα εξής:

Έχουν περάσει τέσσερα ακριβώς χρόνια από τη στιγμή που η Ελλάδα οδηγήθηκε σε Μηχανισμό Στήριξης και στην υπογραφή του 1ου «Μνημονίου». 

Μετά από τα πολύ δύσκολα, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χρόνια, η χώρα και η οικονομία της βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη θέση.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

16, 19, 23 Και 26 Μαΐου 2014 Τα Σχολεία Κλειστά Λόγω Εκλογών


ΘΕΜΑ: «Έγκαιρη παράδοση αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας ενόψει των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014».

Αποστολή στη Σουηδία: Οι νέοι Έλληνες μετανάστες

Από τους «γκασταρμπάιτερ», τους φιλοξενούμενους εργάτες της δεκαετίας του ’60, ερχόμαστε σήμερα σε μία νέα γενιά μεταναστών. Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε την τελευταία πενταετία, λόγω της σκληρής κρίσης που μεταξύ άλλων, δημιούργησε ορδές ανέργων. Πολλοί από αυτούς, νέοι και μορφωμένοι, έφυγαν από τη χώρα για να αναζητήσουν εργασία κυρίως στις χώρες του Βορρά.
Η δημοσιογράφος του euronews Έφη Κουτσοκώστα πήγε στη Σουηδία και συνάντησε κάποιους από τους χιλιάδες Έλληνες που έφτασαν εδώ τα τελευταία χρόνια για να βρουν το δικό τους χαμένο παράδεισο.

Από πειθαρχικό οι καθηγητές που αρνηθούν να κάνουν μάθημα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι καθηγητές που δεν παρουσιαστούν αύριο-αδικαιολόγητα- στα σχολείο  τους για να διδάξουν , προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα    ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στο Star και  σημείωσε:

ΣΥΡΙΖΑ: Αντικατέστησαν στο ευρωψηφοδέλτιο μουσουλμάνα Ρομά που δεν δηλώνει Τουρκάλα



Την αντικατάσταση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά με τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπ. Παιδείας: Μπαίνει μαχαίρι σε σχολικές εκδρομές - Κόβονται αργίες

Αποφασισμένο να περιορίσει τις σχολικές εκδρομές αλλά και τις αργίες εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομέςπου υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις.
Για την περίφημη πενθήμερη που όλοι περιμένουν στην Γ Λυκείου, το υπουργείο σκέφτεται να την περιορίσει σε τριήμερη. Για τις αργίες αυτό που εξετάζεται είναι να 
γίνουν αρκετές περικοπές. Πιο αναλυτικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου. Ειδικά για την τελευταία, επειδή είναι πνευματική γιορτή αποφασίστηκε να παραμείνει αργία αλλά ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.
Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα».

Ποια σχολεία της Φθιώτιδας θα λειτουργήσουν από αύριο λόγω καταλήψεων

Επιστροφή στα θρανία νωρίτερα από ότι περίμεναν για τους μαθητές 21 σχολείων στη Φθιώτιδα που συμμετείχαν στις καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013.
Για να δείτε ποια σχολεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας θα ανοίξουν πρόωρα πατήστε εδώ

Δείτε ποια σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα στη Φθιώτιδα:

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τρίωρες στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για αναπλήρωση των διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων στα σχολεία , το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Αλλαγές στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας

Ερχονται νέες ενοποιήσεις Ταμείων και μεταβατικό διάστημα για τα όρια ηλικίας. Συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης προανήγγειλε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος
  Αλλαγές στις συντάξεις, στις εισφορές, και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με… συνταγή Βερολίνου περιλαμβάνει η ατζέντα σειράς νέων ρυθμίσεων που προετοιμάζονται στο ασφαλιστικό.

Σχολικές αργίες και διακοπές στα εκπαιδευτικά συστήματα της ΕΕ

Οι μαθητές στην Ελλάδα έχουν τις μικρότερες διακοπές 



Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι……

Δεν είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που όλα αυτά τα χρόνια κατηγορεί τους συνδικαλιστές των άλλων «κυβερνητικών κομμάτων» ότι χρησιμοποιούν τις συνδικαλιστικές τους θέσεις για «αναρρίχηση» σε πολιτικές-κυβερνητικές θέσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 Δεν είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που μιλάει για «αγνό και ακομμάτιστο» συνδικαλισμό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που καταδικάζει τον κυβερνητικό 
συνδικαλισμό;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για να ανοίξετε την εγκύκλιο  πατήστε εδώ

Η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. . Για να ανοίξετε την εγκύκλιο  πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας:
α) Στις 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2013-2014 .
β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ  πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014  .

esos.gr

15/04/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ και επιθυμούν να πιστοποιηθούν, ότι σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν στο διάστημα τέλος Μαΐου – τέλος Ιουνίου 2014(Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα.
Οι δοκιμασίες πιστοποίησης Β’ επιπέδου ΤΠΕ θα βασιστούν στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και στις προηγούμενες περιόδους πιστοποίησης, δηλαδήon line εξέτασηη οποία περιλαμβάνει αυτοματοποιημένο (τεστ ερωτήσεων)και μη αυτοματοποιημένο μέρος (ανάπτυξη πλήρους θέματος σχετικού με την εκπόνηση ενός σχεδίου μαθήματος και τον χειρισμό αυτού του σχεδίου στην τάξη). Στην «Πύλη Ενημέρωσης» της Πράξης (ΕΔΩ) διατίθενται δείγματα θεμάτων.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Στο υπ. Παιδείας ο Α. Σαμαράς αύριο Μ. Τρίτη

Παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά  θα ξεκινήσουν αύριο Μ. Τρίτη, στος 9:30 το πρωί οι εργασίες   Ημερίδας  Διαβούλευσης για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.
 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 πμ, στην αίθουσα “Jacqueline de Romilly” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί   στην αίθουσα “Jacqueline de Romilly” του υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα Θεματικά Εργαστήρια, που αφορούν στις ακόλουθες κύριες προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος:
-Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού
-Επένδυση στην εκπαίδευση, κατάρτιση και δια βίου μάθηση
 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πώς να μάθεις μια ξένη γλώσσα με μηδέν ευρώ!

Με το που ακούς για ξένη γλώσσα σου έρχονται στο μυαλό οι τόσες (χαμένες) ώρες απ’ τη ζωή σου στο φροντιστήριο της  γειτονιάς, οι φωνές της δασκάλας στο σχολείο που με πείσμα προσπαθούσε να σου μάθει να λες σωστά μια-δυο φράσεις Αγγλικών - καλά, για τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά του γυμνασίου ούτε λόγος, η δουλειά που είχες στο σπίτι, οι καταραμένες εξετάσεις για το πολυπόθητο χαρτί της ελευθερίας - και μη μου πεις πως δεν έτρεμες μόνο στην ιδέα του Speaking! 
Ίσως τα κατάφερες να μάθεις με αυτόν τον τρόπο.

Ποια σχολεία της Φθιώτιδας θα κάνουν "κουτσουρεμένες" διακοπές Πάσχα

Επιστροφή στα θρανία νωρίτερα από ότι περίμεναν για τους μαθητές 21 σχολείων στη Φθιώτιδα που συμμετείχαν στις καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013.
Μαζί με χιλιάδες μαθητές σε περισσότερα από 500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα καλούνται να επιστρέψουν εσπευσμένα στα θρανία, μόλις την Τεταρτη μετά το Πάσχα, αυτή η απόφαση  αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων ενώ όσοι   μαθητές έχασαν παραπάνω από 3 ημέρες μαθημάτων θα τις αναπληρώσουν τον Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το ΙΕΠ καλεί τους «μάχιμους» εκπαιδευτικούς να καταθέσουν θέματα για την Τράπεζα Θεμάτων- ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ

Tο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), για να  δημιουργήσει τη  Τράπεζα Θεμάτων  προσκαλεί  την εκπαιδευτική κοινότητα να υποβάλλει προς κρίση, με στόχο να ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θέματα για τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α’ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, της Α’ και Β’ Τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και της Α’ Τάξης Ημερήσιων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.
Πατήστε παρακάτω στο αντίστοιχο μάθημα για τις οδηγίες και τις Προδιαγραφές για την Εκπόνηση Θεμάτων:

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Πανελλήνιο Συνέδριο 26/04/2014 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα

Προς τις Πρωτοβάθμιες ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι, το Πανελλήνιο Συνέδριο (Π.Σ.) της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ έχει αποφασισθεί να γίνει στις 26/04/2014  στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα (έναρξη 10.00 πμ). Η Ημερήσια  Διάταξη έχει τα εξής θέματα:
·                     Έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού
·                     Καθορισμός Συνδικαλιστικών θέσεων και Προγράμματος Δράσης
·                     Οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα
·                     Εκλογή μελών  της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.), του Εποπτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) και του Γενικού Συμβουλίου (Γ.Σ.)

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Θα μείνει στο ευρώ απειλώντας τη Μέρκελ!

Έχουμε και νέες «δηλώσεις εξωτερικού» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν απαρατήρητες μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών.
Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ».
Και καθώς είχε πάρει φόρα από την πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής – τον οποίο προηγουμένως απείλησε πως αν δεν ελάμβανε απόφαση της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προηγηθείσα πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, η μομφή θα μεταφερόταν στο πρόσωπό του – ο κ. Τσίπρας… απείλησε και την κ. Μέρκελ.

Τα πάνω κάτω στο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών,

Τα πάνω κάτω στο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, προκειμένου να κερδίσει από το επόμενο έτος τη μάχη των κενών που εμφανίζονται κάθε Σεπτέμβριο στα σχολεία, σχεδιάζει τώρα να φέρει το υπουργείο Παιδείας.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», έχει βάλει ως νέο στόχο την αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, καθώς πλέον υπάρχει αποτυπωμένη εικόνα του μεγαλύτερου ποσοστού των αναγκών στα σχολεία μέσω της ηλεκτρικής πλατφόρμας Μy School, όπου συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση ποικίλες πληροφορίες για δεδομένα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα μεταθέσεων-αποσπάσεων εκπαιδευτικών

Τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού εξετάζουν αυτή την περίοδο στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Στα μέτρα που μελετώνται είναι η αλλαγή του χρονικού πλαισίου κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας  "Τα Νέα".
Πρόκειται για ακόμα μια αλλαγή που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών από φέτος ισχύει η νέα προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης που ξεκινά στις 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα.

Παρέμβαση ομάδας Σχολικών Συμβούλων: “Αξιολόγηση- Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Θέσεις κι απόψεις»

Παρέμβαση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια , κάνουν δέκα Σχολικοί Σύμβουλοι, Ειδικότερα το κείμενο , έχει ως εξής:
"Ως δημόσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης με πρωτεύοντα ρόλο την παιδαγωγική καθοδήγηση έχουμε χρέος να στηρίξουμε βασικές αξίες και αρχές της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Πρωτίστως οφείλουμε να εφαρμόζουμε τους νόμους και να υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στάση μας σχετικά με την εφαρμογή του 152 ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Την ένταξη της Γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μελετά το υπουργείο Παιδείας

Το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2015-16.
Κατά την αναμόρφωση  των Προγραμμάτων Σπουδών του Λυκείου, η οποία ήδη δρομολογείται, θα εξετασθεί από τις επιστημονικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν για το σκοπό αυτό, αν στα Μαθηματικά της Γ  Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με σκοπό να αλλάξει το πολιτικό τοπίο κατά πως συμφέρει ισχυρά επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα θα έχει και συνέχεια. Σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι κάποιοι απεργάζονται ραγδαίες πολιτικές αλλαγές ενώ ήδη σε κάποιους επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους ακούγεται για τον Αντώνη Σαμαρά η φράση «ήρθε η ώρα να τον φάμε».

825.000 μαθητές θα ωφεληθούν από τα διαδραστικά συστήματα και εργαστήρια φορητών υπολογιστών

Το έργο για το ψηφιακό σχολείο υποστηρίζεται με ευρωπαϊκές επενδύσεις ύψους 146,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. JohannesHahn και υπογράμμισε τα εξής:

Στις 5 Σεπτεμβρίου εφέτος η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει εφέτος το σχολικό έτος, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, όταν το σχολικό έτος ξεκινούσε στις 11 ή στις 12 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχει ήδη αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης του νέου έτους και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΛΜΕ: για την αυτοαξιολόγηση

Α. Oι Σύλλογοι Διδασκόντων προχωρούν στη σύνταξη πρακτικού στο οποίο αναφέρεται η διαφωνία τους με την αυτοαξιολόγηση.
Β. Όσοι σύλλογοι έχουν ήδη πάρει τέτοιες αποφάσεις, να τις καταγράψουν άμεσα στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων.
Γ. Οι Διευθυντές Σχολείων μαζί με τους Συλλ. Διδασκόντων και όλο τον κλάδο, να μην υλοποιήσουν την εντολή της τελευταίας εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για υποχρεωτική ανάθεση καθηκόντων στις ομάδες εργασίας.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τα Π. Πειραματικά Σχολεία ανά Περιφέρεια και έτος μέχρι το 2020

Ατμομηχανή αριστείας χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, παρουσιάζοντας σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες τον  σχεδιασμό  για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, με ορίζοντα το 2020,   παρουσία του υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου, του Γενικού Γραμματέα  Θανάση  Κυριαζή, του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σωτήρη Γκλαβά, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Γεωργίου Καλκάνη, καθώς και των μελών της ΔΕΠΠΣ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι Διευθυντές Σχολείων είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση

Οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση , απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ερώτηση  στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τους Διευθυντές που αρνηθούν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο 
Υπενθυμίζετια ότι ο υπουργός Παιδείας εγκύκλιο έδωσε εντολή στους Διευθυντές σε περίπτωση που ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργαστεί κάθε ομάδα), τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002,  υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας. 
  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ)

Το Σεπτέμβριο ξεκινά η αξιολόγηση των καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.
Αρχικά ο υπουργός Παιδείας είπε πως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων στα στελέχη της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το Π.Δ 39/2014 για την αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου

Προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις για 1.786 διαθέσιμους εκπαιδευτικούς

Σε 1.709 ανέρχονται οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κατά τον Υπουργό φθάνουν τους 1.786.
Οι 1.709 θέσεις προκηρύχθηκαν σύμφωνα με τα αιτήματα που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βάσει των υπηρεσιακών του αναγκών. Αναλυτικά οι θέσεις που προκηρύχθηκαν  είναι:

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Εγκρίθηκε το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων-Που κατατάσσονται οι τίτλοι σπουδών

Το υπουργείο Παιδείας   κατάρτισε και κατέθεσε προς έγκριση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων,  διασφαλίζοντας για πρώτη φορά την ύπαρξη ενός συνεκτικού και κατανοητού συστήματος κατάταξης και ταξινόμησης όλων των προσόντων, δηλαδή των τίτλων σπουδών, οι οποίοι απονέμονται στη χώρα μας. 
Η Έκθεση Αντιστοίχισης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, η οποία κατατέθηκε από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ενεκρίθη στο πλαίσιο της 23ης Συνεδρίασης της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πλήρης οδηγός για τις απουσίες των μαθητών στο σχολείο

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια λήγουν το Μάιο, σε ημερομηνία την οποία ορίζει ο υπουργός Παιδείας αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 39, στο οποίο καθορίζεται το πότε η φοίτηση ενός μαθητή χαρακτηρίζεται ως ελλιπής, ο αριθμός των απουσιών ενώ στα πρώτα άρθρα γίνεται αναφορά στα διδασκόμενα μαθήματα και στον τρόπο εξέτασης.