Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης


Τελευταία ημέρα,, για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9 από τους φορολογούμενους που το 2011 είχαν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα κρατήσει ανοιχτή για λίγες ημέρες την ηλεκτρονική εφαρμογή. Για τους φορολογούμενους που θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν το Ε9 η ΓΓΠΣ δίνει απαντήσεις σε 15 ερωτήματα.

Η πορεια του ελληνικου δημοσιου χρεους 1974-1989

Ένα γράφημα που παρουσιάζει την πορεία του ελληνικού χρέους από τη μεταπολίτευση, μέχρι και το τέλος της πρώτης θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Δείτε το.

Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά…

Μάνα, γιατί με γέννησες   


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση. Ούτε στις αναπτυγμένες χώρες, ούτε στις αναπτυσσόμενες.
Κάθε υπουργός Οικονομικών, όποτε γουστάρει, μπορεί να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο και να αλλάξει,κυριολεκτικά, τα φώτα στους πολίτες.

Κατάργηση της θητείας στον Ελληνικό στρατό προτείνει η ΕΕ


Tην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, ως μέσο για να πέσουν οι αμυντικές δαπάνες, προτείνει μεταξύ άλλων η Κομισιόν,σε σχέδιο αξιολόγησης του μνημονίου, προσχέδιο του οποίου είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

460 ερωτήσεις για το συνταξιοδοτικό σε μια εβδομάδα στην ΟΛΜΕ


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΟΛΜΕ, λόγω του μεγάλου όγκου (460 ερωτήσεις σε μία εβδομάδα), η Νομικός θα απαντήσει κατά προτεραιότητα, σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα και συνταξιοδοτούνται μέχρι τέλος του 2012.
Οι απαντήσεις όμως σε αυτή τη φάση δεν θα αφορούν το ύψος της σύνταξης.
Επίσης, προς αποφυγήν παρερμηνειών, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, ισχύουν τα εξής:
1. Το e-mail στο οποίο πρέπει να στέλνονται τα ερωτήματα είναι μόνο το olme.syntax@gmail.com. Δεν θα απαντιόνται ερωτήματα που στέλνονται σε άλλα e-mail της ΟΛΜΕ.

2. Σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, δεν έχετε κάρτα μέλους, τα ερωτήματα θα πρέπει να διαβιβάζονται μέσω της ΕΛΜΕ σας η οποία θα βεβαιώνει ότι είσθε μέλος της (στο παραπάνω e-mail και μόνο).

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κινητά εργαστήρια Πληροφορικής σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας-ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 19 εκ. ευρώ


Με κινητά εργαστήρια Πληροφορικής θα προμηθεύσει το υπουργείο Παιδείας, όλα τα Γυμνάσια (1760) της χώρας , σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος.Το κάθε Κινητό Εργαστήριο Πληροφορικής θα περιλαμβάνει:
-15 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με το απαραίτητο λογισμικό,
-Ένα τραχήλατο ερμάριο για τη φύλαξη και φόρτιση των Η/Υ,

Πλαφόν οι 96 μήνες για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου


Δεν αναγνωρίζονται από όλους όσοι έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μετά την 1/1/1993 οι πλασματικοί χρόνοι συνταξιοδότησης, διευκρινίζει σε νέα εγκύκλιό της η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι χρόνοι αφορούν στρατιωτική θητεία, σπουδές, χρόνο που αντιστοιχεί στον αριθμό των παιδιών που αποκτήθηκαν οποτεδήποτε, ανεργία (μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση), απεργία, γονική άδεια ανατροφής (που χορηγείται από τον εργοδότη), επιδοτούμενη τακτική ανεργία και επιδοτούμενη ασθένεια, κύηση και λοχεία, χρόνος φυλάκισης.

Στη αυγή μιας νέας εποχής (τρία χρόνια Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ)


Κλείνουν σήμερα τρία χρόνια από τις 29 Νοεμβρίου 2009, τότε που σε πείσμα σύσσωμης της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής, συμφερόντων, πρεσβειών και παραγόντων, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την έκπληξη και εκλεγόταν απευθείας από τον λαό πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εξεταστική: Δωράκι αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης στον Τσίπρα


Ένα σοβαρό πολιτικό λάθος έκανε η κυβέρνηση των τριών κομμάτων: Με μια της και μόνο απόφαση έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία της διαφάνειας, το λάβαρο της κάθαρσης και να εμφανιστεί η ίδια ότι δεν είναι υπέρ των καθαρών λύσεων, χωρίς συμψηφισμούς. Το θέμα αφορά την εξεταστική που ζήτησε ο Α. Τσίπρας για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, τι έγινε δηλαδή εκείνη την ταραγμένη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου και η χώρα εξαναγκάστηκε να πάει στην αγκαλιά της τρόικας.

Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει χωρίς… εταίρους!

Αποτελεί πάγια αρχή να μην γίνονται μετρήσεις της κοινής γνώμης όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο σημαντικό γεγονός. 

Επομένως – ακόμη και όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται για λόγους άσχετους με την ανάγκη να «φωτογραφίζεται» η άποψη της κοινής γνώμης – η τελευταία έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «6 Μέρες», κατέγραψε μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά την κατέγραψε στην πιο κρίσιμη φάση όσον αφορά στην λύση του ελληνικού προβλήματος.

Δηλαδή, την ώρα που οι δανειστές κωλυσιεργούσαν, η δόση δεν ερχόταν και η χώρα και η κυβέρνηση βρίσκονταν σε ένα απαράδεκτο, πλην όμως κενό.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κάποιος να μαζέψει τους βουλευτές που έχουν… ξεφύγει


Κάποιος θα πρέπει να τους μαζέψει τους βουλευτές που έχουν… ξεφύγει. Δε μας φτάνουν οι σεξουαλικές ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι «τρέλες» του Παναγούλη που θα στείλει στο απόσπασμα όλους του μνημονιακούς, τώρα φαίνεται ότι το κλίμα χαλαρότητας, για να μην πούμε καμιά βαρύτερη λέξη, πέρασε και στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.
Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κι έχουμε ακούσει πολλά, αλλά οι δηλώσεις του βουλευτή Ταμήλου της ΝΔ θα έχουν περίοπτη θέση. Αφού βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο όπου λέει ότι δεν μπορεί να έρχεται στις επιτροπές της Βουλής κάθε εβδομάδα αφού πληρώνεται με το μήνα,

Διπλωματικό επεισόδιο από τις προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι στα Τίρανα εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων του Σαλι Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου.

Τέλη κυκλοφορίας 2013 και στις τράπεζες χωρίς ειδοποιητήριο


Στις τράπεζες μπορούν να πληρώνουν από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, όσοι επιθυμούν, τα τέλη κυκλοφορίας 2013 χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο  που χρειάζεται είναι  να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Πόσα παίρνει ο νερουλάς της Βουλής;

Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής…
παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον… Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν...

Σάλος με τα Θρησκευτικά


Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη τάσσεται υπέρ της απαλλαγής από το μάθημα ακόμα και των χριστιανών.
 
"Άστραψε και βρόντηξε" η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με αφορμή την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του παιδιού του ΟΗΕ. Σ΄ αυτήν, η ανεξάρτητη αρχή φαίνεται ότι τάσσεται υπέρ του να λαμβάνουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών και οι Έλληνες μαθητές οι οποίοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, εφόσον το επιθυμούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών έχουν όλοι οι αλλόθρησκοι μαθητές κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης που πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.
 
Δημοκρατία

Καταργούνται εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις του υπ. Παιδείας ( Κ.Υ.- Περιφερειακές Υπηρεσίες-οργανισμούς)


Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τις ειδικότητες και τον αριθμό των καταργούμενων θέσεων κατά οργανισμό του υπουργείου Παιδείας κάνετε κλικ εδώ
Με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται συνολικά εκατό (100) κενές οργανικές θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου 1531 στις Πειφερειακές

Τι είπε ο υπουργός στις Βρυξέλλες για αξιολόγηση, αμοιβές εκπαιδευτικών και ανακατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού


Στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα , ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα μέσα απ΄ τα οποία αγωνίζεται το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας.
Ο κ. υπουργός επισήμανε τις χαμηλές αποδοχές των ελλήνων εκπαιδευτικών και υπογράμμισε: «Αγωνιζόμαστε για ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους εκπαιδευτικούς».

Αποσπάστηκαν 307 εκτός σχολείου και προσλήφθηκαν 216 αναπληρωτές


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας συνολικά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 216 συνολικά προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου για την κάλυψη των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
Αναφορικά με τον αριθμό των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών , από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν αποσπαστεί 307 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε υπηρεσίες εκτός σχολικών αιθουσών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Tο διακύβευμα του Σαμαρά είναι οι άνθρωποι

(Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…)


Γράψαμε τις προάλλες, πριν το προηγούμενο Eurogroup, ότι κοινωνία μας δέχτηκε ένα ακόμα βίαιο χτύπημα, με τα τελευταία μέτρα. Και αναρωτηθήκαμε εάν άξιζε τον κόπο. Και η απάντηση – είπαμε – είναι ανελέητη: “…. μόνο εάν άμεσα η Ελλάδα, έχοντας διασφαλίσει την οριστική βιωσιμότητα της οικονομίας της μπορέσει να δημιουργήσει δουλειές και να τροφοδοτήσει νέο χρήμα στις φλέβες της πραγματικής οικονομίας, αυτής των ανθρώπων….”.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος της Βουλής στο εξωτερικό με επίδομα 96.000 ευρώ ετησίως - Η Βουλή το επιβεβαίωσε

Το επίδομα αυτό όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη Βουλή είναι της τάξεως των 8.000 ευρώ μηνιαίως, κάτι που σημαίνει πως η συγκεκριμένη υπάλληλος εκτός από τον μισθό της λαμβάνει κάθε χρόνο το ποσό των 96.000 ευρώ...

Πώς φθάσαμε στη σημερινή κρίση

Στις ρίζες της σημερινής κρίσεως στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται η ουσιαστική εγκατάλειψη της επιδίωξης των ιδρυτών της για ένα είδος Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, με χαλαρότερη πάντως κεντρική εξουσία και ισχυρότερη αυτοτέλεια και ισοτιμία των κρατών-μελών της, όπως επεσήμανα την προηγούμενη Κυριακή. 
Αυτή η ευγενής προσδοκία βαθμιαία εγκαταλείφθηκε και μαζί βασικές αξίες στις οποίες στηρίχθηκαν οι εμπνευστές της. 

Καλή η συμφωνία, ας κοιτάξουμε τώρα τους ανθρώπους…


Του Κώστα Ροδινού
Ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Wolfgang Munchau, έγραφε δηκτικά πριν από περίπου μια εβδομάδα: «Κατά την πολυετή μου εμπειρία στις Βρυξέλλες, έμαθα να μην υποτιμώ ποτέ την ικανότητα των Ευρωπαίων τεχνοκρατών να βρουν χρήματα. Θα παρατείνουν δάνεια, θα μειώσουν επιτόκια και θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και θολό όχημα ειδικού σκοπού εάν χρειαστεί. Εάν δεν βρουν όλα τα χρήματα, θα βρουν τα μισά από όσα χρειάζονται για το μισό χρονικό διάστημα και θα επανέλθουν στο θέμα τον επόμενο χρόνο για να βρουν τα υπόλοιπα. Δεν επικροτώ αυτήν τη στρατηγική. Αντιθέτως. Λέω απλώς ότι θα βρουν τα χρήματα.»
Το θυμήθηκα καθώς διάβαζα τα σχετικά με την πρωϊνή απόφαση του Eurogroup.
Να αρχίσουμε από τα βασικά:

Ανάλυση της συμφωνίας για την Ελλάδα: Τα καλά, τα κακά και γκρίζα σημεία


H φράση του Ζ. Κ. Γιούνκερ περί «πολιτικής συμφωνίας» είναι η πλήρης αποτύπωση του τι έγινε στο Eurogroup και των όσων συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα.
Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν πολιτικό συμβιβασμό με πολλά θετικά και αρνητικά, με σκιές και με φανερή διάθεση των Αμερικανών και των Γερμανών να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά να μην «κατεβάσουν τα παντελόνια τους», όπως λέει ο σοφός λαός.

Ο εγκλωβισμός στο ΔΝΤ που κάποιοι αγάπησαν όψιμα

Η συζήτηση γύρω από τη «βιωσιμότητα» ή μη του ελληνικού χρέους δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη συνέπεια της γραφειοκρατικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η χώρα μας μπήκε στο πρόγραμμα λόγω του υψηλού ελλείμματός της (όπως κατάφερε να το διογκώσει μετατρέποντάς της σε θηριώδες η ΕΛΣΤΑΤ επί Γ. Παπακωνσταντίνου).

Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Χρέη – και μάλιστα τεράστια – έχουν ακόμη και οι χώρες με τις πιο ισχυρές οικονομίες. 

Αλλά παράγουν, έχουν βιομηχανική παραγωγή, κάνουν εξαγωγές, έχουν έσοδα και επομένως θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τους τόκους και μέρος του κεφαλαίου (τοκοχρεολύσια).

Η Ελλάδα, εμφανίζοντας αυτό το φουσκωμένο έλλειμμα, σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνισή της, την χαμηλή παραγωγικότητά της και το γεγονός ότι στηρίζεται σε ύψιστο βαθμό στις εισαγωγές, έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ελλείμματά της και επομένως να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γιατί "σαπίζει" ο ΣΥΡΙΖΑ...

Χωρίς καν να καταλάβουν στη Κουμουνδούρου το κόμμα άρχισε να "σαπίζει" πριν γίνει κυβέρνηση ενώ όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει χάσει και τη δυναμική του γιατί έχει πάψει πλέον να εκφράζει τους λεγόμενους αντισυστημικούς.

Οταν τα ποσοστά του κόμματος στη χειρότερη φάση που διανύει ο κυβερνητικός συνασπισμός μετά βίας φτάνουν το 22% τότε κάτι δεν πάει καλά και κάποιοι πρέπει να ανησυχούν.

Οι Θεολόγοι προς τον Συνήγορο του Πολίτη για τις απαλλαγές και το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών


Ἐάν κάποιοι ἐπιμείνουν νά διαδίδουν ἰδέες, ὅτι καί οἱ ὀρθόδοξοι χριστιανοί πρέπει νά ἀπαλλάσσονται ἀπό τό ὀρθόδοξο χριστιανικό μάθημα θρησκευτικῶν, ἡ ἐμμονή αὐτή θά σημαίνει πλέον προπαγάνδα και ψυχολογική πίεση εἰς βάρος ἀνηλίκων, γι΄ αὐτό
παρακαλοῦμε ὡς κρατική ἀρχή να διαφυλάξετε τά παιδιά μας ἀπό τέτοιου εἴδους ἐνέργειες.
Tην προτροπή αυτή κάνει προς τήν Ἀνεξάρτητη Ἀρχή Συνήγορος τοῦ Πολίτη η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προς τον Συνήγορο του Πολίτη για τις απαλλαγές και το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών
Πανελλήνιος Ἕνωσις Θεολόγων

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Αποκλειστικά και μόνο για τις μεταθέσεις του 2013 οι σχετικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται το αργότερο έως και 31.12.2012.
Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Συμβούλιο Τ.Ε.Ι. Λαμίας


Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης εσωτερικών-εξωτερικών μελών, Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και την κλήρωση των μελών με 2ετή θητεία του Συμβουλίου του ΤΕΙ Λαμίας σύμφωνα με τους νόμους 4009/11 και 4076/12, η σύνθεσή του έχει ως εξής :
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
    Ανδρέας Φιλίππου, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών,
    πρώην Αντιπρύτανης Παν/μίου Πατρών, πρώην Υπουργός Παιδείας της Κύπρου.

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.


Ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι κανένας δεν υπήρξε νέος αν δεν ήταν κομμουνιστής, και κανένας δεν ωρίμασε αν δεν έγινε συντηρητικός.
Αυτός είναι ο ρόλος των ελίτ στις δημοκρατίες: να βγάζουν συντηρητικούς ηγέτες που τα παιδιά θα επαναστατούν μέχρι και αυτά να γίνουν συντηρητικά, έχοντας όμως προχωρήσει την κοινωνία.
Η φυσική διαδοχή στην Ελλάδα είχε διακοπεί.
Την παντοκρατορία Κουρή διαδέχθηκε το lifestyle του Πέτρου Κωστόπουλου, και η Ελλάδα νόμισε ότι θα μπορούσε να ζει σε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι της Μυκόνου, μέχρι να διακόψει αυτή τη φαντασίωση η κρίση.

Οι “εξαφανισμένοι” αντιπρόεδροι της ΝΔ και οι συμφεροντολόγοι υπουργοί


Όλοι νομίζω ότι θυμάστε πως η Νέα Δημοκρατία έχει δυο αντιπροέδρους. Εάν δεν το θυμάστε θα σας το θυμίσουμε εμείς. Γιατί, τι να κάνουμε, άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε.
Ειδικά στην πολιτική όταν κανείς δεν μιλάει, δεν εμφανίζεται και επιλέγει τη σιωπή και το παρασκήνιο, τον ξεχνάνε οι ψηφοφόροι. Και δεν είναι ωραίο να σε λησμονεί η κοινή γνώμη.

Pulse: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα, η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή ενώ σημαντική πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
Ειδικότερα, η Nέα Δημοκρατία για πρώτη φορά από τις εκλογές λαμβάνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 6% και η ΔΗΜΑΡ 3,5 %, συγκεντρώνοντας συνολικά το 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ λαμβάνοντας 23,5% .
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 26% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.

Οι «παπαγάλοι» της αποτυχίας…


Έχουν πιάσει κάθε κλαρί και παραθύρι, οι γνωστοί  «παπαγάλοι» της καταστροφής και επαναλαμβάνουν μονότονα το ίδιο παραμύθι. Η κυβέρνηση είναι απούσα. Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται. Αποφασίζουν άλλοι για μας. Και πολλά άλλα σχετικά και άσχετα.
Για να καταλάβω. Δηλαδή, τι ακριβώς ήθελαν να κάνει ο Σαμαράς; Να μπει ως πιστολέρο στη συνεδρίαση του Eurogroup και να πει ότι ή μου δίνετε τη δόση ή ….καθαρίζω μερικούς;

Ποιοι υπηρετούν τους σύγχρονους μαυραγορίτες

Λίγη προσπάθεια ακόμη και οι σύγχρονοι μαυραγορίτες θα τον πετύχουν τον σκοπό τους.

Άλλωστε, η βίαιη προσαρμογή, η πολυετής ύφεση και η απότομη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, δημιουργούν το αναγκαίο προπαγανδιστικό υπόβαθρο για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όταν δεν έχεις δουλειά, κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι που έχεις πάρει με δάνειο και δεν έχεις χρήματα για πετρέλαιο ή για τα εμβόλια ή τα αγγλικά των παιδιών, είναι προφανές ότι πηγαίνεις αμέσως στο… γαία πυρί μιχθήτω.

Είναι η περίπτωση που κάνουν την εμφάνισή τους οι τρεις μεγάλες αρετές του έθνους μας, που υπό κατάλληλες συνθήκες μετατρέπονται σε μεγάλα ελαττώματα:

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το Δημόσιο στη Γερμανία

Απασχολεί το 11% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας

Του Τασου Tελλογλου

«Η Γερμανία», είπε πριν από λίγες ημέρες ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, μιλώντας στον γράφοντα στη Θεσσαλονίκη, «δεν έχει πάνω από δύο εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους». Η δήλωση αυτή δεν είναι ακριβής.
Η «Κ» αναζήτησε τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2011, χρονιά κατά την οποία υπήρξε μάλιστα αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, και βρήκε ότι οι «κάθε είδους» υπάλληλοι που απασχολούνται στον ευρύτατο δημόσιο τομέα στη Γερμανία πλησιάζουν τα 4,6 εκατομμύρια. Είναι δηλαδή το 11% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού που το 2011 έφθασε τα 41 εκατομμύρια ανθρώπους.

Tι επαγγελματική εκπαίδευση χρειαζόμαστε

Ενας στους δύο νέους στη χώρα μας αναζητεί εργασία, καθώς η ανεργία, που έχει χτυπήσει κόκκινο εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, πλήττει πρωτίστως τους νέους ανθρώπους. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος και η αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα κρίνεται επιτακτική. Ομως, τι είδους επαγγελματική εκπαίδευση χρειάζεται η Ελλάδα ώστε οι νέοι να αποκτήσουν προσόντα που θα τους παράσχουν πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας;

Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ


25 Νοεμβρίου 1942


Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

Το αυτογκόλ της ΕΛΣΤΑΤ «εκτόξευσε» το χρέος…


Να τινάξει στον αέρα τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη του ελληνικού δημόσιου χρέους και να καταστήσει ακόμα δυσκολότερη την εξεύρεση μιας φόρμουλας που θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του «κατάφερε» η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), αναθεωρώντας τον περασμένο Οκτώβριο τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας.

Spiegel:Σχέδιο για “κούρεμα” 50% του ελληνικού χρέους


Κούρεμα» του χρέους κατά 50% προβλέπει σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες.
Οπως αναφέρειται στην ηλεκτρονική προδημοσίευση του άρθρου από το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο, «στην μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο κούρεμα του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70%». Διευκρινίζεται πάντως ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.

Ποιοί βρίσκονται πίσω από το «κόμμα» της δραχμής;

Εκδοτικά συμφέροντα, που επί δεκαετίες διαπλέκονται με την εκάστοτε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών, πολιτικοί που ανακάλυψαν ότι πουλάει η πατριδοκαπηλεία και ο δήθεν τσαμπουκάς, χρεωμένοι επιχειρηματίες που θέλουν «να μηδενίσει το κοντέρ», αλλά και πλούσιοι με μπόλικο χρήμα στο εξωτερικό, που θέλουν να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στο τσάμπα. 

Σιωπηρός» γεωπολιτικός σχεδιασμός αποσταθεροποίησης της Ελλάδας


Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις… γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν....

Αναθέσεις μαθημάτων κλάδου Π.Ε 04: Για ενημέρωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν.Καβάλας γράφει η Αναστασία Κοντομάρκου.


Ονομάζομαι Αναστασία Κοντομάρκου. Είμαι καθηγήτρια Γεωλόγος (κλάδος ΠΕ04, ειδικότητα 05) με οργανική θέση στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Τον Ιούνιο του 2010 και ενώ υπήρχε ήδη μια Φυσικός στο Γυμνάσιο, τοποθετήθηκε  μια δεύτερη Φυσικός. Οι ώρες Φυσικής τότε (μάθημα πρώτης ανάθεσης γι'αυτήν ) που περίσσευαν απο την πρώτη Φυσικό ήταν 2. Την ίδια εποχή οι ώρες της Γεωγραφίας ήταν 20Το οργανικό κενό που δόθηκε ήταν για Φυσικό (παρόλο που η νομοθεσία λέει ότι τα κενά καλύπτονται κατά προτεραιότητα από την ειδικότητα με τις περισσότερες ώρες και παρόλο που υπήρχε ήδη μια Φυσικός στο Γυμνάσιο).  Η δευτερη Φυσικός τοποθετήθηκε το 2010.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι υπάλληλοι δεν θίγονται από την πρόσφατη ασφαλιστική παρέμβαση, που έλαβε χώρα με τον νόμο 4093/2012.


Ποιοι υπάλληλοι δεν θίγονται από την πρόσφατη ασφαλιστική παρέμβαση, που έλαβε χώρα με τον νόμο 4093/2012.
Παρά το γεγονός, ότι το μελάνι του νόμου 4093/2012 δεν έχει ακόμα στεγνώσει, ήδη δεκάδες είναι τα ερωτήματα των υπαλλήλων, που αγωνιούν μετά από τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο ακόμα έτη.

Νέο, καλύτερο, σενάριο για τη φορολογία στα ακίνητα


Νέο ευνοϊκό σενάριο για τη φορολογία των ακινήτων, προέκυψε από τη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής που επεξεργάζεται τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η πρόταση που φαίνεται να προωθείται είναι να υπάρξει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ αντικειμενική αξία και οι συντελεστές να ξεκινούν από 1 τοις χιλίοις (για πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα) και θα φτάνουν έως και τα 2,5 τοις χιλίοις. Αυτό σημαίνει ότι για ακίνητο αξίας 50.000 ευρώ ο φόρος θα είναι 50 ευρώ ετησίως. Επίσης, υπάρχει πρόταση για ατομικό αφορολόγητο πράγμα που σημαίνει ότι αν ένα σπίτι αξίας 90.000 ευρώ μοιράζεται από 50% στο σύζυγο και τη σύζυγο τότε δε θα πληρώνεται φόρος αφού θα είναι κάτω από το αφορολόγητο (45.000 ευρώ).

Οι εκδοχές για τη μείωση του χρέους στο 120%, το 2020


Λύση σε μια άσκηση με αυξημένο βαθμό δυσκολίας καλούνται να δώσουν στο αυριανό Eurogroup οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η διαμόρφωση ενός πακέτου παρεμβάσεων οι οποίες θα επιτρέψουν να περιοριστεί δραστικά το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2020 από το 144% του ΑΕΠ, προς το οποίο τείνει σήμερα, στο 120%-124% είναι εγγενώς δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, καθίσταται ακόμα πιο απαιτητικό, εξαιτίας της επιδίωξης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να κάνουν τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς και να επωμιστούν το μικρότερο δυνατό οικονομικό και πολιτικό-επικοινωνιακό κόστος.

Οι δημοσκοπήσεις «προσγειώνουν» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ


Εάν πριν από ένα χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι την επόμενη φορά που θα έρθω είναι πιθανό να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα. Κι όμως, σήμερα αυτό μπορεί να ακουστεί».
Αυτά έλεγε, μεταξύ άλλων, προχθές στη Βαρκελόνη ο Αλέξης Τσίπρας όταν αποθεωνόταν σαν ροκ σταρ στη συγκέντρωση του αριστερού κόμματος εν όψει των εκλογών στην Καταλονία.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ευρώπη: κάτι κουρασμένα παλικάρια…


Καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντιούνται για την 25η σύνοδό τους μέσα σε τρία χρόνια, ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται από την κάμερα να νυστάζουν και να μοιάζουν εξαντλημένοι. «Είναι σα να βρίσκονται σε θάλαμο βασανιστηρίων» σχολιάζει το Reuters. Και το Νόμπελ Ειρήνης μοιάζει με μακρινή ανάμνηση.
Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη κυβερνάται από …νυχτόβιους ηγέτες που έχουν πλέον εξαντληθεί και δεν μπορούν να λάβουν σωστές αποφάσεις. Από τις 25 συνόδους τα τελευταία τρία χρόνια, ελάχιστες έληξαν πριν τις 4 το πρωί, συνήθως μετά από τουλάχιστον 12 ώρες άκαρπων στο σύνολό τους διαπραγματεύσεων. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τις περισσότερες από 40 συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών, είναι ευνόητο «το πώς οι θεσμοί που σχεδιάστηκαν για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ειρήνη καταλήγουν σε σύγχυση, αγωνία και πονοκέφαλο» σημειώνει το άρθρο.

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου ««Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις»


Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Παρατείνεται μέχρι 10 Μαρτίου 2013 η έκδοση του ΠΔ που καθορίζει τα όργανα, τη διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης


Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου ««Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις»

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο για την οργάνωση και τη λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) που εποπτεύονται από το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών αυξημένης ωφέλειας και αποτελεσματικότητας για την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των φορέων αυτών.

Λίστα "προγραφών" εκπαιδευτικών ζητά το Υπουργείο Παιδείας από τους Διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 33 11 354
FAX: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                            Αθήνα, 23/11/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με την υπ’ αριθμ.  Φ. 277 / 412 / 144706 / Δ2 / 19-11-2012 εγκύκλιό του καλεί τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών. Με την εγκύκλιο αυτή γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη – εκπαιδευτικού από το φυσικό του δικαστή.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

“Σ’ αυτόν τον κόσμο όσοι αγαπούνε…”


Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που είχαν την καλοσύνη να διαβάσουν την ανάρτηση που δημοσίευσα προχθές στο antinews για το «Πολυτεχνείο». Κι αυτούς που συμφώνησαν κι εκείνους που διαφώνησαν.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι μ’ όλους σε όλα. Μπορούμε όμως να συζητάμε…
Κάποιοι με ρώτησαν γιατί τόσα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να γράψω αυτά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι τα ίδια ακριβώς, έχω γράψει για το «Πολυτεχνείο» εδώ καιδεκαετίες! Πολλές φορές…

Σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ - χωρίς εξαιρέσεις - από τις Υπηρεσίες που δεν έστειλαν λίστες


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο:
 
"...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων. "

Τα πειθαρχικά παραπτώματα με βάση τα οποία το Υπουργείο ζητά στοιχεία των εκπαιδευτικών


Νόμος 4057/2012 περί Πειθαρχικού Δικαίου Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
 
 
1. Πειθαρχικά παραπτώματα είναι:
 
α) πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία,

Η διαπλοκή σε (νευρική) κρίση


Δεν θα γράψουμε για το χιλιοειπωμένο κλισέ της γιγάντωσης της διαπλοκής στη μεταπολίτευση. Δεν θα αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους τα δομημένα επιχειρηματικά συμφέροντα πλευροκοπούσαν την εκάστοτε πολιτική εξουσία, μεγιστοποιώντας τα κέρδη και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους της δράσης τους.
Το γνωστό αξίωμα ότι το μόνο καλά οργανωμένο πράγμα στην Ελλάδα είναι η διαπλοκή, βρήκε την απόλυτη δικαίωση του.

Διαμαρτυρία επιμορφωτών Β επιπέδου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες
Το Δ.Σ. του συλλόγου Επιμορφωτών για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση ( Σ.ΕΠ.-ΤΠΕ@Ε)  μετά από τις συνεχείς υποσχέσεις και διαψεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας αποφάσισε να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η Επιτροπή παρουσιάζει νέα στρατηγική για τον ανασχεδιασμό της εκπαίδευσης


Η Ευρώπη χρειάζεται ριζικό ανασχεδιασμό όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορούν να προσφέρουν τις δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει δυσκολότερη πρόκληση στη σημερινή συγκυρία των εκτεταμένων μέτρων λιτότητας και των περικοπών στους προϋπολογισμούς για την εκπαίδευση. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική με τίτλο «Ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης», στόχος της οποίας είναι να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας και να επιτευχθούν οι στόχοι τους για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία, δήλωσε:

Τι είπε ο υπουργός για τις μεταθέσεις- υποχρεωτικές, ωράριο νηπιαγωγών, κατάργηση «διετίας» και αξιολόγηση


Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στην εκπαίδευση διαβεβαίωσε σήμερα στο ΔΣ της ΔΟΕ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος –όπως ανακοινώθηκς από τη ΔΑΚΕ ΠΕ-και σημείωσε ότι οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης για να πετύχει θα πρέπει να είναι αντικειμενική, να
στοχεύει στη βελτίωση και γίνει αποδεκτή από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε απάντηση των όσων διαρρέονται από διάφορους «κύκλους» για το ζήτημα των μεταθέσεων η πολιτική ηγεσία δήλωσε ότι η εγκύκλιος θα εκδοθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και η διαδικασία των μεταθέσεων θα ολοκληρωθεί έγκαιρα.
Για το ζήτημα των υποχρεωτικών μεταθέσεων των εκπαιδευτικών διευκρινίστηκε από την πλευρά του Υπουργείου ότι ήταν απαίτηση της Τρόικας και η εκτίμηση είναι ότι το μέτρο που αφορά μόνο στην περίπτωση υπεραριθμίων θα μείνει ανενεργό λόγω και των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ανακοινώθηκε ότι έχουν τεθεί σε διαβούλευση και σύντομα ψηφίζονται στη Βουλή:
- η διάταξη για την κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στην οργανική θέση και
- η θεσμοθέτηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ

Α. Σαμαράς: “Η Ελλάδα έκανε εκείνο που δεσμεύτηκε,οι εταίροι και το ΔΝΤ οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει”


O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί.
 Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει.
 Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης.
 Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».

Στην τελική ευθεία οι λίστες διαθεσιμότητας


Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οδεύει προς το τέλος της η σιωπηρή παράταση που είχε δοθεί προς τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποστολή στοιχείων με το προσωπικό, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν εισάγει σχετικούς καταλόγους στη βάση δεδομένων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 12 από τα 15 υπουργεία, 210 από τους 325 δήμους, σχεδόν το σύνολο των αποκεντρωμένων διοικήσεων και πλήθος από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Και τώρα τί;


Καμιά φορά μια κακή λύση είναι προτιμότερη από την ..προσδοκία μιας …καλύτερης λύσης!
Το  Eurogroup, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο μιας πραγματικής λύσης.
Κάτι οι πιέσεις της κας Λαγκάρντ και του ΔΝΤ.
Κάτι η κοινή παραδοχή ότι για τη σημερινή εφιαλτική κατάσταση στην Ελλάδα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και το πρόγραμμα της τρόϊκα.
Κάτι το  «άγχος» της Γαλλίας, μετά την πρόσφατη υποβάθμισή της,  για μια ουσιαστική λύση.
Κάτι η «πίεση» της Ισπανίας να «τελειώνουν» με την Ελλάδα για να «πάρει σειρά» και η ίδια.
Όλα αυτά μαζί,  δημιούργησαν ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Ποιος υπερασπίζεται τη «Δημοκρατία της ασυδοσίας»;

Ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε», αποτελεί την επιτομή της ελεύθερης πολιτικής δράσης και της… Δημοκρατίας.

Δεκαετίες τώρα παρακολουθούμε τους δήμους να λαμβάνουν κάτι θηριώδη δάνεια – τα οποία καταβροχθίζονται μαζί με τα θεσμοθετημένα έσοδά τους, ενώ ακόμη και η περισυλλογή σκουπιδιών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο – και όταν ξεμένουν να διαμαρτύρονται πως το Κράτος δεν τους στηρίζει.

Δεκαετίες τώρα παρακολουθούμε τις ΔΕΚΟ να δανείζονται με φρενήρεις ρυθμούς με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή του ελληνικού λαού) και στο τέλος να παρουσιάζουν τεράστιες μαύρες τρύπες χωρίς ποτέ να μένει κανείς ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους.

Δεκαετίες τώρα παρακολουθούμε διάφορα golden boys να διορίζονται σε θέσεις προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και μελών διοικητικών συμβουλίων, να καταβαραθρώνουν τους οργανισμούς των οποίων προΐστανται και στο τέλος να… δίνουν αύξηση στον εαυτό τους.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ξέφραγο αμπέλι το TAXIS. Εκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ενας 35χρονος διέλυσε τα όποια συστήματα ασφαλείας έχει το TAXIS του υπουργείου Οικονομικών και έκλεψε τα στοιχεία από 9 εκατ. Ελληνες, ουσιαστικά από το σύνολο του πληθυσμού. Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου, αριθμοί ταυτότητας, αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων, διευθύνσεις ήρθαν στα χέρια του νεαρού χάκερ ο οποίος φέρεται να τα πουλούσε σε εταιρείες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία ο 35χρονος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το TAXIS, ήταν ξέφραγο αμπέλι και πήρε τα στοιχεία. Ερευνάται αν και σε ποιους πούλησε αυτά τα προσωπικά στοιχεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: