Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σκάβουν τον λάκκο τους οι ολιγάρχες της διαπλοκής


του Γιώργου Χαρβαλιά
Ανατρέχοντας σε δυόμιση δεκαετίες δημοσιογραφικής θητείας, δυσκολεύομαι να θυμηθώ τόσο ψυχρή, για να μην πώ εχθρική, αντιμετώπιση κυβερνητικής πρεμιέρας, όσο αυτή που επιφυλάχθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, από τα λεγόμενα «κατεστημένα» μέσα ενημέρωσης. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι δεν τηρήθηκε ούτε η ολιγοήμερη «περίοδος χάριτος», ή έστω ανοχής που επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικού τακτ. Και δυστυχώς η παράδοση έσπασε, εις βάρος μιας κυβέρνησης, που κατα γενική ομολογία έχει αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή εθνικής σωτηρίας της χώρας, από το 1974 και μετά.

Μετά από μια ακόμη συμφωνία Νικητές και ηττημένους μετράει η Ευρώπη

Η επομένη της Συνόδου Κορυφής βρήκε την ΕΕ να αποτιμά τα αποτελέσματά της, μετρώντας νικητές και ηττημένους.

Ο ίδιος ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, παρά την επιτυχία του και μετά από μαραθώνιο πιέσεων και απειλών προς τη Γερμανία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας του στον μηχανισμό στήριξης στο μέλλον, εξηγώντας ότι ο μηχανισμός προορίζεται κυρίως για χώρες που τηρούν τις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ, όπως είναι η Ιταλία.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει ότι δεν είναι πεπεισμένος πως η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ θα καταφέρει να καθησυχάσει τις αγορές, οι οποίες έχουν ωθήσει τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στα επίπεδα του 6% τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απάτη με πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας


Δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας εντοπίστηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά δυσλεξίας χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.

Δυστυχώς για ορισμένους, ο Σαμαράς κυβερνά


Μπορεί μεν ο Σαμαράς να βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ανάρρωσης, μετά από μια δύσκολη εγχείρηση στο μάτι του. Όμως ήδη από τώρα κυβερνάει. Στην κατοικία του στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον εκπροσωπεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.. Πριν τη Σύνοδο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τους Francois Hollande και Mario Monti, τον Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.

Απαλύνετε τα χαράτσια


Τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας αποτυπώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, που είναι τα θύματα της πρωτοφανούς φοροκαταιγίδας που εξαπολύθηκε εναντίον τους την προηγούμενη διετία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δύο στους τρεις φορολογουμένους, που παραλαμβάνουν σημειώματα φόρου εισοδήματος, καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά χαράτσια, τα οποία αδυνατούν να καταβάλουν. Οι ίδιοι οι εφοριακοί εκφράζουν, μάλιστα, φόβους ότι, με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται μια νέα, πολυπληθέστερη γενιά οφειλετών του Δημοσίου.

Τελικά οι βουλευτές δεν κατάλαβαν τίποτα!


Κόκκινα χαλιά, πανάκριβα κοστούμια, τουαλέτες και κοσμήματα, ορδές συγγενών, διακομματικές χαρούλες και πλατιά χαμόγελα κατέκλυσαν χθες τη Βουλή κατά την ορκωμοσία των βουλευτών.
Λίγη ώρα πριν, στην Ακρόπολη ένας απελπισμένος έπεφτε από τα βράχια
Στην Κηφισιά οι κάτοικοι δεν ήξεραν αν ζούσαν στην Αθήνα ή στο Λος Άντζελες
Οι συνταξιούχοι ψάχνουν σαν τους ζητιάνους να βρουν φάρμακα
Το κράτος – που ζει ακόμα σε ρυθμούς ΠΑΣΟΚ – δεν ξέρει αν θα έχει να πληρώσει τις συντάξεις του Αυγούστου

Μην παίζετε με τις πρίζες. Στο τέλος του καλωδίου δεν βρίσκεται η ξυριστική μηχανή σας!

Νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα παιδιά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, γνωρίζουν τα αίτια της ήττας του κόμματός τους (πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποφάσεων), γνωρίζουν και τους υπευθύνους. 

Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρός τους κ. Βενιζέλος χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο τα πρώτα δύσκολα βήματα αυτού του «παιδιού της ανάγκης» που είναι η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να τους παρηγορήσει. 

Και επιτέλους, το μασάζ προς ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην ήττα, δεν μπορεί να προκαλεί ενδοκυβερνητικά προβλήματα – αρκετά έχει ήδη λόγω ιδιαιτεροτήτων και άλλων αντιξοοτήτων η κυβέρνηση. 

Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γ. Παπανδρέου, έπρεπε ο κ. Βενιζέλος οπωσδήποτε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία με την οποία συγκυβερνά. 

Και, επιτέλους, τι σημαίνει η επισήμανσή του πως με τη Ν.Δ. δεν ταυτίζεται ούτε αξιακά, ούτε πολιτικά; 

«Μυστικό Σχέδιο» μέσα σε βαρύ κλίμα

Μέσα σε βαρύ κλίμα, που χαρακτηρίζεται κυρίως από τις δομικές διαφωνίες στο εσωτερικό της ΕΕ και την απροθυμία να δοθούν ριζικές λύσεις, διεξάγεται η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής – αν και από την αρχή είχε υποστηριχθεί πως τώρα είναι η μεγάλη μάχη για την επιβίωση του ευρώ.

Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία δημιουργούν ήδη ένα μέτωπο έναντι της σκληρής γερμανικής γραμμής, όπως αυτή εκπορεύεται από το Βερολίνο και τους «δορυφόρους» του.

Η μάχη επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μείωση του κόστους δανεισμού, που πλέον έχει γίνει αβάσταχτος ακόμη και για τις ισχυρότερες οικονομίες του Νότου.

Η Άγκελα Μέρκελ εμφανίσθηκε στη Σύνοδο έχοντας εκ των προτέρων απορρίψει τέτοιου είδους αιτήματα, με χώρες όπως η Φιλανδία, η Ολλανδία και η Αυστρία να στέκονται στο πλευρό της. 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η κρίση αλλάζει το χάρτη της ιδιωτικής εκπαίδευσης


Της Χαράς Καλημέρη
Πιέσεις λόγω της οικονομικής κρίσης δέχεται ο κλάδος των ιδιωτικών σχολείων στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, κατά τη νέα σχολική χρονιά (2012-13) η μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι της τάξεως του 10%.
Από την κρίση πλήττονται, κυρίως, τα μικρά ιδιωτικά σχολεία των αστικών κέντρων και της περιφέρειας τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους γονείς. Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των διδάκτρων είναι μεγάλες, ενώ πολλοί είναι οι γονείς οι οποίοι, πλέον, ζητούν «γενναίες» εκπτώσεις, έως και 15%, στα δίδακτρα. Σημειώνεται ότι το κόστος φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία κυμαίνεται από περίπου 5.500 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο έως και 6.000 ευρώ στο Γυμνάσιο και 9.000 ευρώ στο Λύκειο ετησίως.

Την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά με την επιστολή του ο Α. Σαμαράς


Το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ώστε να παταχθεί η ανεργία και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, προτάσσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η επιστολή,που θα παραδοθεί από τον Κάρολο Παπούλια, αναφέρει ότι ο ίδιος ο Σαμαράς βεβαιώνει τους ξένους πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων για δημοσιονομική σταθερότητα.

Που ήταν την ώρα της επιχείρησης στην Κηφισιά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης;


Περισσότερες από τρεις ώρες έζησαν ένα απίστευτο θρίλερ οι κάτοικοι στην περιοχή της Κηφισιάς όταν δύο αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, Γιώργου Δώνη, πυροβόλησαν αστυνομικούς, τραυμάτισαν έναν από αυτούς και στη συνέχεια ο ένας συνελήφθη κι ο άλλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι, για να συλληφθεί αργότερα κι αυτός.
Ομάδες των ΕΚΑΜ βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα σε μια γιγαντιαία αστυνομική επίθεση η οποία θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Εναντίον δύο αδίστακτων κακοποιών (εκ των οποίων ο ένας είναι Αλβανός), πάνοπλων που φορούσαν ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Αυτό είναι το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης, διότι δεν γράψαμε την είδηση μόνο για να σας πληροφορήσουμε για το γεγονός. Υπάρχει και… παραπολιτικό.

Σε δύο χρόνια η ίδρυση του 9ου Γυμνασίου Λαμίας!


Σε νέα κατανομή του μαθητικού δυναμικού της νότιας πλευράς της Λαμίας θα προχωρήσει η Δνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την απόφαση για  ίδρυση  του 6ου Λυκείου Λαμίας που μαζί με το 5ο Λύκειο θα εγκατασταθούν στο  νέο ασυγκρότητα της νότιας Λαμίας.
Πηγή:lesvosnews
Tον λένε Στρατή Εγγλέζο. Eίναι 18 χρονών και μένει στα Πάμφιλα της Λέσβου.

Σε ηλικία 2 ετών, λόγω ατροφίας του οπτικού νεύρου, μιας γονιδιακής ανωμαλίας, έχασε την όρασή του σε ποσοστό 99%. Το μόνο που καταφέρνει είναι να βλέπει σκιές.

Αυτά όμως δεν τον εμπόδισαν ώστε ο Στρατής να είναι αριστούχος μαθητής στο Λύκειο Παμφίλων και να δώσει εξετάσεις στη Θεωρητική Κατεύθυνση.

Στις πρόσφατες εξετάσεις κατάφερε να πάρει σε όλα τα μαθήματα 20αρια! Πλέον, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Θεσσαλονίκη όπου θα σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Μήνυμα Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής με πακέτο αποκρατικοποιήσεων


Σήμα προσήλωσης στον στόχο για αύξηση των εσόδων και εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, θέλει να δώσει η κυβέρνηση και τις επόμενες ημέρες –ίσως και ώρες- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις πρώτες επιχειρήσεις του δημοσίου που πωλούνται.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων που θα ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση το ετοιμάζει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τους επιτελείς του, σε μια προσπάθεια να τεθεί εκ νέου σε κίνηση η οικονομία και να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική.

Να κλείσει εδώ και τώρα η συζήτηση για τις off-shore

Δύο απόψεις συγκρούονται από τον καιρό που… υπάρχουν υπουργικά συμβούλια.

Σύμφωνα με τη μία, υπουργός σε ένα υπουργείο πρέπει να αναλαμβάνει «άνθρωπος του χώρου», «που γνωρίζει τα προβλήματα», «που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

Σύμφωνα με τη δεύτερη, ο υπουργός δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου που αναλαμβάνει – αρκούν οι προσωπικές ικανότητες και γνώσεις, το πολιτικό φιλότιμο, η κοινή λογική και η ικανότητα επιλογής συμβούλων και συνεργατών.

Εδώ και πολλά χρόνια, έχω συνταχθεί με τη δεύτερη άποψη.

Όχι μόνο επειδή, αν ίσχυε η πρώτη, με την πολιτική θα ασχολούνταν μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις – οικονομολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, δικηγόροι, καθηγητές και ούτω καθεξής.

Αλλά και επειδή οι «άνθρωποι του χώρου» κουβαλάνε πολλές ιδεοληψίες, προσωπικές αντεκδικήσεις, επαγγελματικές δουλείες και συγκρούσεις, γραφειοκρατικές εμμονές και συνδικαλιστικού τύπου πελατειακές σχέσεις.

Πυρετός επαφών και μια επιστολή

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται το κέντρο βάρους από σήμερα, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η ανοιχτή σύγκρουση Μέρκελ – Μόντι, με τον τελευταίο να θέτει σαφώς θέμα αλλαγής πολιτικής, προκειμένου η ΕΕ να οδηγηθεί σε μέτρα που θα ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει στη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει, φθάνοντας σε σημείο υπερβολής όταν δεν δίστασε να δηλώσει πως «όσο ζω δεν πρόκειται να υπάρξει αμοιβαιοποίηση όλων των χρεών» και αρνούμενη ουσιαστικά για άλλη μια φορά να μπει στην συζήτηση περί ευρωομολόγων. 

Κατά την συνήθειά της, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ενώπιον της Μπούντεσταγκ την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να επαναλάβει τις δεσμεύσεις της και να υποστηρίξει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να μην υποσχεθούμε πράγματα....

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Προς κυβέρνηση: “η δόξα είναι εφήμερη”


Δεν σχολιάσαμε το γεγονός ότι δεν ήξεραν – πρώτα απ΄όλα στο υπουργείο Εξωτερικών – ποιος εκπροσωπεί τη χώρα σε Συνόδους Κορυφής.
Προτάξαμε την (όποια) εθνική ενότητα και θεωρήσαμε σωστή την “υπέρβαση” στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, παρά το πράσινο παρελθόν του και το αυταπόδεικτο γεγονός ότι η ΝΔ δεν είχε να προτείνει έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής για υπουργό Οικονομικών.
Αποκαλύψαμε τις ευθύνες του Βενιζέλου στην περίπτωση Βερνίκου και επισημάναμε την προσοχή στις … μπανανόφλουδες που πετάει.

Ευρωπαϊκή περιοδεία ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανάρρωσή του

Ταξίδι σε Γερμανία, Γαλλία και Βρυξέλλες πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μόλις αναρρώσει από την επέμβαση στο μάτι στην οποία υπεβλήθη, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Μόλις οι γιατροί του το επιτρέψουν ο πρωθυπουργός σχεδιάζει μία ευρωπαϊκή περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες» είπε η κυβερνητική πηγή.

Τραβήξτε λουριά κύριε πρωθυπουργέ γιατί τα περιθώρια στενεύουν...


Αυτή η ιστορία με την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου για την off shore εταιρία του, ήταν ότι ακριβώς δεν χρειαζόταν η κυβέρνηση μετά από μια σειρά από αστοχίες αλλά και ανθρώπινες ατυχίες, που συνόδεψαν τις πρώτες μέρες της ζωής της.

Έχουμε και λέμε: Η επιλογή Ράπανου για την θέση του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια η παραίτηση του αφού προηγήθηκε ένα βασανιστικό μάδημα της μαργαρίτας για το αν μένει η δεν μένει στην θέση του.

Στη ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι το κομματικό κράτος τελείωσε


Η παλινόρθωση γαλάζιου κομματικού κράτους θα ήταν ένα ολέθριο σφάλμα
Η κοινωνία έχει βαρεθεί τους “κολλητούς” και την κομματική καμαρίλα
Η καινούργια διακυβέρνηση δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά

Βλέπουμε ήδη να κυκλοφορούν σε εφημερίδες και διαδίκτυο κατάλογοι με εκατοντάδες ονόματα που έχει υποτίθεται έτοιμα η ΝΔ για να …κυβερνήσουν. Και να καταλάβουν “θέσεις-κλειδιά για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανήςόπωςείναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών”.

Ας αφήσουμε τις «τεχνικές βοήθειες» και ας κάνουμε κάτι εμείς!

Είναι προφανές ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. 

Η μία μετά την άλλη οι χώρες του Νότου υποβάλλουν αιτήματα για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Πριν καλά-καλά μπει η εβδομάδα, αιτήματα υπέβαλαν επισήμως η Ισπανία και η Κύπρος.

Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον σε όλο του το μεγαλείο.

Τρία χρόνια τώρα – στην πραγματικότητα από το 2008, όταν, σε Σύνοδο Κορυφής, αποφάσισαν να φέρουν το ΔΝΤ στην Ευρώπη, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημά τους, μεταθέτοντάς το για άλλη μια φορά στις πλάτες άλλων – περιφέρονται από Σύνοδο Κορυφής σε Eurogroup και από Eurogroup σε μίνι συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, στασιμότητα, λιτότητα και ξανά λιτότητα, που τελικά σκότωσε την οικονομία.

Παρά τις «αναποδιές» Κρίσιμη η αποστολή Παπούλια τώρα που όλα αλλάζουν

Με την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί άλλη αναποδιά ή αβλεψία, αναχωρεί η υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ελληνική αποστολή για την Σύνοδο Κορυφής, όπου θα εξεταστούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα της ευρωζώνης – ειδικά μετά την είσοδο στον μηχανισμό στήριξης της Κύπρου και της Ισπανίας.

Ο κ. Παπούλιας είχε χθες αλλεπάλληλες συσκέψεις με την ομάδα των υπουργών που θα τον συνοδεύουν, ώστε να είναι απόλυτα ενημερωμένος για το τι αναμένεται να συναντήσει.

Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο,  ο οποίος επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπέμψει ένα απόλυτα καθαρό μήνυμα περί της απόφασής της να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία.

300.000 ευρώ αποζημίωση σε “κηπουρό” του ΓΑΠ;


Μείζον θέμα δημιουργείται σε περίπτωση που ισχύει η πληροφορία για το συμβόλαιο που έχει ένας από τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου με εταιρεία του δημοσίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, ο γνωστός Κώστας Θέος, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα Παπανδρέου βολεύτηκε στη ΔΕΗ καθώς ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Τώρα για πιο λόγο έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια θέση, ειδικά σε μια επιχείρηση που σχεδόν δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς, είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο κ. Θέος φέρεται να έχει συμβόλαιο το οποίο προβλέπει αποζημίωση 300.000 ευρώ σε περίπτωση που φύγει νωρίτερα από τη θέση του.

Να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών


Είμαι πατέρας που ξόδεψα ένα σωρό λεφτά για να σπουδάσει η κόρη μου φαρμακοποιός. Πήρε το πτυχίο και το κορνιζώσαμε στον τοίχο γιατί δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο. Κάποιοι από τους συμφοιτητές της είχαν το προνόμιο να είναι παιδιά φαρμακοποιών και ορισμένοι να έχουν πλούσιους γονείς. Εγώ δεν είμαι φαρμακοποιός ούτε έχω εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Το κλειστό επάγγελμα είναι ορθάνοιχτο για τους άλλους και ερμητικά κλειστό για την κόρη μου. Δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο γιατί υπάρχει πληθυσμιακό κριτήριο που καθορίζει τον αριθμό τους. Και αυτό η πολιτεία δεν το κατήργησε με ανόητες δικαιολογίες. Μην τυχόν και θιγούν τα συμφέροντα της συντεχνίας. Απαγορεύει σε πτυχιούχο φαρμακοποιό να ανοίξει όπου θέλει φαρμακείο. Του λέει μείνε στην ανεργία, γιατί δεν είσαι ούτε γόνος μέλους του πριβέ κλάμπ φαρμακοποιών, ούτε μπορείς να ανοίξεις την πόρτα του κλάμπ, αν δεν στάξεις πολύ και ζεστό χρήμα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αποκαλύπτουμε το παιχνίδι του Βενιζέλου με τον Στουρνάρα


Πρέπει να θίχτηκαν πολλά και διάφορα συμφέροντα (κυρίως κομματικά) από την αυτονόητη επιλογή του κ. Σαμαρά για το υπουργείο Οικονομικών, αφού τόσο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα όσο και σήμερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του κ. Στουρνάρα, βγήκαν τα μαχαίρια…
Και τι δεν είπαν…Μέχρι και το ότι είναι άνθρωπος του Αλαφούζου  και όχι τυχαία αφού ως γνωστόν το συγκρότημα του Φαλήρου χτυπά την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και εκτιμούν ότι έτσι θα ξεσηκώσουν τη βάση της Ν.Δ.

Το Μαξίμου πρέπει να προσέχει τις μπανανόφλουδες “τύπου Βερνίκου” του Βενιζέλου


Τελικά κάποιος έχει … ματιάσει αυτή την κυβέρνηση. Μετά τις ασθένειες του Πρωθυπουργού και του  προτεινόμενου υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου (αφού ως γνωστών υπέβαλε χθες την παραίτησή του), τρίτωσε το κακό, με την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού,  η παραίτηση του Γ. Βερνίκου, έγινε δεκτή από τον Α. Σαμαρά. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού.

Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: Σταματήστε τις κινητοποιήσεις




Το ποσό των 125 εκ. ευρώ έως τις 5 Ιουλίου αποφασίστηκε να πάρουν οι φαρμακοποιοί, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Ελλάδα : Το 13,1% των μαθητών εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο


Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνουν ότι το 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Μόνο με άδεια Σαμαρά τα υπουργικά ταξίδια

Σε μία προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης, με εντολή του Α. Σαμαρά, ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί να απουσιάζει από το υπουργείο του χωρίς άδεια του πρωθυπουργού.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος «ενεργοποιεί» το άρθρο 44 π.δ. 63/2005 και ενημερώνει ότι «σε περίπτωση πρόθεσης μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, να μεταβεί στο εσωτερικό ή εξωτερικό, για οποιονδήποτε λόγο, απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση του πρωθυπουργού και ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως ενημερώνεται, εκ των προτέρων, σχετικώς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Διαπλεκόμενα χτυπήματα κάτω από την μέση στον Σαμαρά


Φαίνεται ότι οι «megaλοι» δημοσιογράφοι δεν έχουν αντιληφθεί πως  το άλλοτε κραταιό σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στην λήθη της ιστορίας μαζί με το πολιτικό σύστημα που στήριζαν τόσα χρόνια οι εργοδότες τους και όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν δεν πρόκειται να το αναστήσουν.
Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την επίθεση που εξαπολύουν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και μάλιστα την στιγμή που ο Πρωθυπουργός αναρρώνει από μια πολύ σοβαρή εγχείρηση;
Μία επίθεση που ξεκίνησε από την στιγμή που ο Α. Σαμαράς απέφυγε να κάνει μια κυβέρνηση – μίγμα σημιτικών εκσυγχρονιστών και…μητσοτακικών νεοφιλελεύθερων όπως επιζητούσαν διακαώς τα εγχώρια συστημικά συμφέροντα και πιθανότατα οι δανειστές.

Αποκάλυψη: ποιούς θεωρεί η σύζυγος του κ. Ράπανου υπεύθυνους για την περιπέτεια του συζύγου της;


Το επεισόδιο που περιγράφουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό και έχει την αξία του για να καταλάβουμε ποιοι κινούν τα νήματα σε διάφορες κορυφαίες πολιτικές διεργασίες και κυρίως ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.
Χθες, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο κ. Ράπανος, η σύζυγός του με αυστηρό τρόπο απευθύνεται σε στενό συνεργάτη του προέδρου της Εθνικής, “εκσυγχρονιστή”, διευθυντή καθημερινής εφημερίδας γνωστής για το … αντισαμαρικό της μένος και μέγα ευνοούμενο του συστήματος ΠΑΣΟΚ:

Εξ όνυχος τον λέοντα: Μερικά παραδείγματα

Με αποκορύφωμα την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 (όταν, επαναλαμβάνω, ο λαός πρόσφερε στον Γ. Παπανδρέου περιφανή νίκη άνω των δέκα μονάδων, δίνοντάς του εντολή να κάνει ό,τι θέλει), στην ελληνική πολιτική σκηνή επικρατούσε η βεβαιότητα πως οι υπουργοί μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας μπορούσαν να επιβάλλουν τις πρωτοβουλίες τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, ακόμη και φέρνοντας στη Βουλή νομοσχέδια μισή ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησής τους.

Επιπλέον, κάθε φορά που ένα δημοσίευμα προειδοποιούσε ή αποκάλυπτε κάτι, είτε δινόταν μια ασαφής και καταγγελτική (των δημοσιογραφικών προθέσεων) απάντηση, είτε δεν δινόταν καμιά απάντηση, με την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεχαστεί – χωρίς, βέβαια, να διορθωθεί.

Η εμπειρία από τον τελευταίο αυτό τακτικισμό είναι συγκλονιστική.

Είναι απίστευτο πόσες πολλές φορές στα τελευταία 2,5 χρόνια ετέθησαν θέματα που ουδέποτε έλαβαν απάντηση.

Τα βρήκαμε όλα μπροστά μας: 

Σύνοδος Κορυφής σε έκτακτες συνθήκες!

Οι έκτακτες (από πάσης απόψεως) συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα συνυπολογίζονται αυτές τις μέρες από τους δανειστές, αν και δεν λείπουν οι νέες προειδοποιήσεις περί ανάγκης να δοθούν κάποια δείγματα εφαρμογής του προγράμματος πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να «πάρει κλίμα», αλλά και να εξηγήσει την οριακή κατάσταση της χώρας – κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό με κατανόηση, αν και έχει ξεκαθαριστεί πως σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και Καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικών- Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Το περιεχόμενο και η διαδικασία παρακολούθησης του ειδικού προγράμματος για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και την απόκτηση Πιστοποιητικού Καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικών του N. 3848/10 (71Α) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού−καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Ειδικότερα ,  η απόφαση , έχει ως εξής:

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο


Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»

Παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος


Παραιτήθηκε από τη θέση του τελικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος, μόλις λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του. Επίσημη δικαιολογία της παραίτησης δεν έχει υπάρξει ακόμη, πάντως δεν συνδέονται με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε καθώς οι εξετάσεις του βγήκαν όλες πολύ καλές.
Ωστόσο, -όπως έγραψε και νωρίτερα το antinews- αιτία είναι η μη υπουργοποίηση των κ.κ. Στουρνάρα και Γιαννίτση, και επιπλέον, -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- και η διαφωνία του σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Όλη η αλήθεια για τον κ. Ράπανο


Η μη αναβίωση της παλιάς εκσυγχρονιστής τριανδρίας Ράπανου – Σουρνάρα – Γιαννίτση, είναι η αιτία της «ασθένειας» του νέου (ορισθέντα) υπουργού Οικονομικών, και στην κυβέρνηση το γνωρίζουν πολύ καλά
Ο κ. Βασίλης Ράπανος, που διαμορφώνει το μοναδικό ρεκόρ να είναι υπουργός χωρίς να έχει ορκιστεί και τελικά να μην ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά του, δεν αρρώστησε την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά μια μέρα νωρίτερα: την Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και διαπίστωσε ότι δεν θα είναι συνάδελφοί του ο κ. Στουρνάρας (στο υπουργείο Ανάπτυξης και ο Γιαννίτσης στο υπουργείο Εργασίας).

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων...

Aπό τη 1 το μεσημέρι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ-Β θα μπορούν να βλέπουν τις βαθμολογίες που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω της... ηλεκτρονικής διεύθυνσης results.minedu.gov.gr/.

Για να δείτε τις βαθμολογίες πατήστε εδώ.

Η πρόσβαση στα στοιχεία γίνεται πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες αναρτώνται και σε όλα τα λύκεια της χώρας.


in.gr

70.000 προσλήψεις στο δημόσιο έκανε το ΠΑΣΟΚ επί Μνημονίου!!!


Έχουμε γράψει δεκάδες φορές ότι η εφαρμογή του Μνημονίου εκτός των άλλων απέτυχε επειδή το ΠΑΣΟΚ προτίμησε να ρίξει τα βάρη στον λαό με τους φόρους, αντί να μειώσει τις σπατάλες του δημοσίου προκειμένου να προστατέψει την κομματική πελατεία του.
Μας επιβεβαιώνει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα με έκθεσή της που δημοσιεύει το “Βήμα”, σύμφωνα με την οποία ενώ ο λαός βαρυγκωμούσε από τους φόρους τα δύο τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έκανε άλλες 70.000 προσλήψεις!!!

Το εκδοτικό κατεστημένο άρχισε το ροκάνισμα της κυβέρνησης


Στο μικροσκόπιο των εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων μπήκε με το «καλημέρα» η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δεχόμενη μάλιστα ήδη τα πρώτα πυρά και ας έχουν περάσει ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την ορκωμοσία των νέων υπουργών.
Προδιαθέτοντας για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίοδο χάριτος, η εγχώρια διαπλοκή έδειξε τις διαθέσεις της αλλά και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει.

Με ποιόν ήθελαν να αντικαταστήσουν τον Σαμαρά αν έχανε τις εκλογές;


Διάβασα στους Financial Times ένα άρθρο των Kerin Hope και Peter Spiegel το οποίο δεν βάζει στοίχημα αν ο Σαμαράς θα μείνει δύο χρόνια στην εξουσία, όπως είναι ο στόχος της νέας του κυβέρνησης.
Καλά κάνουν οι άνθρωποι γιατί θα το χάσουν. Αν πήγαιναν για παράδειγμα μια βόλτα στις παραλίες το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ή από τις τράπεζες όπου ο κόσμος ξαναβάζει τα λεφτά του, θα έβλεπαν την ανακούφιση που κυριαρχεί και δεν θα στοιχημάτιζαν.
Αυτό όμως που μου προξένησε το ενδιαφέρον είναι κάτι που γράφουν στη συνέχεια: «Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι αναμενόταν, σχεδόν 3%. Το αποτέλεσμα των εκλογών εμπόδισε και τα σχέδια Ελλήνων επιχειρηματιών για απομάκρυνση του κ. Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος προς όφελος ενός νεότερου και λιγότερο εθνικιστή διαδόχου….»

Η εντολή ήταν έξοδος από το Μνημόνιο

Ονομάστηκε από όλους «πρόγραμμα τετραετίας». Και βάλε, θα έλεγαν οι πιο ρεαλιστές.

Ο λόγος για το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας επί του οποίου συντάχθηκαν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά ένα φιλόδοξο κείμενο με ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους – καλό σημάδι σύγκλισης μετά από δυο χρόνια φοβερών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος και στη φτώχεια.

Προφανώς θα υπάρξει μια ιεράρχηση. 

Με πρώτη προτεραιότητα την έξοδο από την κρίση, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τις επενδύσεις, την επανεκκίνηση της οικονομίας – να βγάλει επιτέλους η Ελλάδα λεφτά, να ανέβει ξανά στο τρένο, να σταθεί στα πόδια της, χωρίς να παραπαίει επειδή δεν… πήρε τη δόση της.

Δηλαδή, να βγούμε από το Μνημόνιο!

Προετοιμασία εδάφους για αλλαγή κλίματος

Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης δια της επιστροφής στο τραπέζι των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων, μετά από ένα υπερβολικά μεγάλο εκλογικό «διάλλειμα», θα επικεντρωθεί η προσπάθεια της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Η απουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λόγω του προβλήματος υγείας που παρουσίασε και της επέμβασης στο μάτι για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, καθώς και η περιπέτεια της υγείας του υπουργού των Οικονομικών Β. Ράπανου, ο οποίος δεν έχει ακόμη ορκιστεί, δημιουργεί νέα δεδομένα, χωρίς όμως να εκτροχιάζεται ο προγραμματισμός (βάσει της συμφωνίας των τριών αρχηγών) για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΝΔ δεν πρέπει να υποχωρήσει στην Λαθρομετανάστευση, την Εξεταστική και την ΑΟΖ


Aπό την πρώτη στιγμή που παρουσιάσαμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων για την διακυβέρνηση είπαμε ότι έχει πολλά θετικά σημεία, πολλά «θολά» σημεία και αρκετές αρνητικές πλευρές τις οποίες και θίξαμε.
Αν πράγματι είναι αυτό το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα κληθεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε θα πρέπει αρκετοί να προβληματιστούν για ορισμένα κρίσιμα σημεία.
Το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δεν έχει διαφορές από εκείνο που διέρρευσε στην εφημερίδα Έθνος του κ. Γ. Μπόμπολα την Παρασκευή. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε. Αν δεν το έδωσε η κυβέρνηση το κείμενο ποιος το έδωσε. Ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Κουβέλης και για ποιο λόγο έγινε αυτή η διαρροή; Από τώρα δηλαδή τα στεγανά μιας κυβέρνησης πήγαν περίπατο;

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν σε εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ...

By Ίνγκα Αθανασιάδου 
Έλληνες επιστήμονες έχουν ως επικεφαλής τουλάχιστον 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ! Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν να αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ...

«Σώστε τους ανθρώπους και όχι τους τραπεζίτες»

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δεν χαρίστηκε ούτε στον Μαριάνα Ραχόι, ούτε και στη μίνι Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, όπου ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Μάριο Μόντι κι ο Ισπανός πρωθυπουργός κατέληξαν στο ιδιότυπο Compromesso Storico των 130 δις ευρώ για ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας).

Οι κινήσεις Σαμαρά, τις πρώτες 60 ημέρες - Σχέδιο 5 σημείων


Μπορεί οι κακοτυχίες των πρώτων ημερών να χτύπησαν την κυβέρνηση μετά τα αιφνίδια ιατρικά προβλήματα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών κ. Βασίλη Ράπανου, όμως τα μηνύματα που παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά.
Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη μάχη της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που θα δοθεί στις Βρυξέλλες, την προσεχή Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι ιατροί που παρακολουθούν την υγεία του πρωθυπουργού. Η προεργασία για την επιτυχία του εγχειρήματος έχει ήδη γίνει. Ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο μήνες έχει φροντίσει να αναπτύξει διεθνείς συμμαχίες στο εσωτερικό της Ε.Ε., που θα του επιτρέψουν να πετύχει την ελάφρυνση της ελληνικής οικονομίας και των φορολογουμένων.

Άλαν Τούρινγκ: 100η επέτειος γέννησης και η Google αφιερώνει


Σαν σήμερα 23 Ιουνίου πριν ακριβώς 100 χρόνια γεννήθηκε ο Άλαν Τούρινγκ, ο άνθρωπος στον οποίον οφείλουμε το ότι η Google τον τιμά με ένα εξαιρετικά πρωτότυπο doodle, εμείς γράφουμε αυτό το αφιέρωμα σε εκείνον και εσείς το διαβάζετε: Ο Τούρινγκ, ο Bρετανός μαθηματικός και καθηγητής της λογικής, κατάφερε να θέσει τα θεμέλια της σύγχρονης πληροφορικής,

Τι θα ζητήσει η Τρόικα και τι θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά


Ούτε μία ημέρα ανάσα θα δε πάρει η νέα κυβέρνηση καθώς τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν χρόνο για προσαρμογές. Άλλωστε, η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε πρέπει όλοι να βρίσκονται σε συναγερμό.
Και φυσικά, ούτε λόγος για διακοπές από τα κυβερνητικά στελέχη, ειδικά όσα έχουν επωμιστεί τους δύσκολους ρόλους των οικονομικών και της ανάπτυξης. Απλά δεν είναι τόσο ανόητοι ώστε να μιμηθούν κάποιους άλλους συναδέλφους τους που έκαναν διακοπές στη Πάρο.....

Τρία καυτά μέτωπα στα εθνικά θέματα για τη νέα κυβέρνηση


Προκλητική η Άγκυρα με αιχμή την ΑΟΖ
Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε περίοδο όξυνσης και για το θέμα της ΑΟΖ, το οποίο η Άγκυρα έχει αναδείξει σε μείζον και σε όχημα επαναδιατύπωσης, με μεγαλύτερη ένταση και σε διευρυμένη βάση, των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο.
Η δέσμευση της Ν.Δ., αλλά και όλων των κομμάτων, για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και στη συνέχεια την οριοθέτησή της με τα γειτονικά κράτη προσκρούει στη στάση της Τουρκίας, η οποία δεν αποδέχεται ότι το Καστελλόριζο

Μετακινήσεις και συσπείρωση έδωσαν τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία


Μετακινήσεις που προκαλούν… ίλιγγο, έκριναν το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία σάρωσε κυριολεκτικά τα κεντροδεξιά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στην κάλπη της 6ης Μαΐου, «κλειδώνοντας» με την υψηλή της συσπείρωση τις δύο περίπου ποσοστιαίες μονάδες που είχε ήδη κατακτήσει. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο σύνολο των μετακινήσεων.

Υπουργός την ημέρα της ορκωμοσίας του έκανε το πρώτο ρουσφέτι!!!


Την ημέρα της ορκωμοσίας, προτού καν ορκιστεί, υπουργός έστειλε τον οδηγό του σε αρμόδιο διευθυντή του ΣΔΟΕ για να ζητήσει ρουσφέτι. Τουτέστιν, να σβήσουν πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατήριο βενζίνης  ύψους 15.000 ευρώ.
Κρίνουμε ως πολύ σοβαρό το περιστατικό επειδή δείχνει τη νοοτροπία που δεν απέβαλαν ορισμένοι και από την οποία … κινδυνεύουν κυρίως και η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός
Ο εν λόγω  υπουργός είναι γνωστός για την υπερκινητικότητά του, αλλά και για το πάθος του να βγαίνει φωτογραφίες

Το κείμενο συμφωνίας των "3" που οδήγησε σε κυβέρνηση


Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα επιτελεία των 3 κομμάτων το πρόγραμμα έχει φτιαχτεί σε ορίζοντας 4ετίας κάτι που δείχνει τον προσανατολισμό αλλά και την αισιοδοξία για παράταση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Τα σημαντικότερα σημεία αποτελούν η αλλαγή δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, οι πρωτοβουλίες για την παράνομη μετανάστευση με διατήρηση του νόμου Ραγκούση και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες εκτός Μνημονίου.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για συνέχιση της «προσπάθειας συνεννόησης» σε όποιο ζητήματα δεν προχώρησε ακόμη ο διάλογος».

Ολόκληρο το κείμενο:

Στη μάχη του ευρώ και της μπάλας

Η μάχη του ευρώ και η μάχη της μπάλας συναγωνίστηκαν για το ποια από τις δύο θα αποδειχθεί περισσότερο νικηφόρα και για ποιον, με την Ελλάδα να ξεχνά για μια μέρα τη δεινή κατάσταση της οικονομίας της, αλλά και το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν ξαφνικά τόσο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όσο και ο υπουργός των Οικονομικών Β. Ράπανος.

Και μπορεί η Ελλάδα να έχασε από τη Γερμανία με 4-2, το κλίμα όμως στην Ευρώπη έχει αρχίσει να αλλάζει, αν και με μικρά, δειλά βήματα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ανακούφιση των ασθενέστερων και μείωση των φόρων οι πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης


Αποκαλυπτικό είναι το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, για την πορεία πλεύσης της νέας κυβέρνησης. Το κείμενο που παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος» (γιατί άραγε στη συγκεκριμένη εφημερίδα κι από ποιον διέρρευσε προτού δοθεί επισήμως;) έχει πολλά θετικά σημεία, αρκετές γενικές κουβέντες και κάποια θέματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων διότι είναι «θολά», όπως το μεταναστευτικό και οι ΑΟΖ (σχετικά δημοσιεύματα έχει κάνει το antinews).
Το καλύτερο από την προγραμματική συμφωνία είναι ότι η κυβέρνηση δίνει σήμα για μειώσεις στους φόρους, κάτι που θα μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην αγορά και τους πολίτες οι οποίοι ζουν σε… εθνική κατάθλιψη.

Περαστικά Αντώνη


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.
Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο και δεν εμπνέει καμία ανησυχία

Η ακτινογραφία και τα … μυστικά της κυβέρνησης Σαμαρά


Και τώρα, που καταλάγιασε η σκόνη από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ., ας επιχειρήσουμε μια ακτινογραφία της, τόσο ως προς τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και τις θέσεις που κατέλαβαν, όσο, κυρίως, τη σύνδεση και τη σημειολογία προσώπων και υπουργικών θώκων.
Όχι μόνο διότι τίποτε δεν είναι τυχαίο (στην ζωή, την πολιτική και κυρίως στη νομή της εξουσίας), αλλά και διότι κάποιοι, καλό είναι να ξέρουν ότι ξέρουμε…

Ανασφάλεια, τρόμος, ζούγκλα

Η ανασφάλεια όλων μας πολλαπλασιάζεται δραματικά. Μέσα στην επιτεινόμενη οικονομική κρίση, οι κλοπές, το πλιάτσικο, οι εμπρησμοί, οι ένοπλες ληστείες και οι δολοφονίες καταγράφουν έναν συνεχώς αυξανόμενο φόβο. Μέγα τρόμο. Δίπλα μας γίνονται πλέον πρωτόγνωρα πράγματα. 

Μόνο η λέξη «ζούγκλα» μπορεί και ταιριάζει στο να περιγράψει κάποιος την σημερινή κατάσταση. Η Ελλάδα κάνει έναν εσωτερικό πόλεμο. Το φόντο αυτής της άθλιας κατάστασης είναι εμπρός μας, την κάθε μέρα. Τα τηλεοπτικά παράθυρα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες (γήπεδα, συγκεντρώσεις, κλπ). Κατά συνέπεια, μπροστά σε αυτά τα πρωτόφαντα φαινόμενα τρόμου, η αυτοδικία ξεπροβάλλει αυτομάτως ως η ισχυρότερη παράμετρος και κοινωνική εκδοχή.