Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με 18 μέτρα παρουσίασε ο Α. Σαμαράς


«Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την ανάπτυξη που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.
«Προτείνουμε 18 μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επομένη κυβέρνηση, ρεαλιστικές προτάσεις που βγάζουν τον τόπο από την κρίση, όχι πολιτικές τυχοδιωκτισμού, που οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας ότι κεντρικός άξονας των προτάσεων του κόμματος είναι οι θέσεις εργασίας.
Οι πολίτες θα κερδίσουν από την Πολιτική μας, εξήγησε ο κ. Σαμαράς:

Δημοσκόπηση για το Pressing: Οριακά με 24,3% προηγείται η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 21,7% και ΠΑΣΟΚ 12%

Προβάδισμα 2,6 μονάδων στη Νέα Δημοκρατίαδίνει νέα δημοσκόπηση για το περιοδικό των πρώην εργαζομένων της Απογευματινής, Pressing. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα σε επτακομματική Βουλή. 


Η ΝΔ προηγείται με 24,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 21,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%. Τέταρτο κόμμα οιΑνεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7%. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθεροποιείται στο 6,3% ενώ τα ποσοστά του ΚΚΕ κατεβαίνουν στο 6%. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνει 5,9%. 


Η Δράση συγκεντρώνει μόλις το 1,9% των ψήφων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, το ΛΑΟΣ στο 1,3%.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΡΙΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Λιγότερα γραπτά, σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογούνται στη βαθμολογική κλίμακα 18-20 (άριστα) στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη...
Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (με τις γνωστές ανακολουθίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων). 

Αυτό φαίνεται από ένα δείγμα περίπου 6.000 γραπτών από Βαθμολογικά Κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλος). 

Αντίθετα, όπως αναφέρουν τα Νέα, από το ίδιο δείγμα δεν φαίνεται να μειώνεται το ποσοστό των αριστούχων, σε σχέση πάντα με πέρυσι, στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. 

Στο ίδιο δείγμα, 25% των γραπτών στη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο διαγωνίστηκε το σύνολο των υποψηφίων και των τριών Κατευθύνσεων, και 30% των γραπτών στη Νεοελληνική Λογοτεχνία έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση. 

Ο υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ελλάδα και οι εκλογές


Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν γίνονται εν κενώ. Διεξάγονται σε μία περίοδο που αναδιατάσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και εντάσσονται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Άλλωστε η «μικρή Ελλάδα» πάντα ήταν τμήμα των παγκόσμιων σχεδίων.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα», «η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό» – μόνο που η Γερμανία το κάνει «θορυβωδώς και “άγαρμπα” κατά ένα μέρος, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει». Αντίθετα οι ΗΠΑ «φαίνεται ότι ευνοούν μια μεταβολή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κόμματος που έχει επιλέξει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Γερμανούς. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ»!

ΣΥΡΙΖΑ: εμπρός για ένα μεγαλύτερο κράτος!!!


Νέες προεκλογικές αντιπαραθέσεις πρόκειται να προκαλέσει η αυριανή, επίσημη δημοσιοποίηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται σε αυτό –μεταξύ άλλων – δεσμεύσεις για μεγαλύτερο κράτος μέσα από το «πάγωμα» ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, κρατικοποίηση του ΟΤΕ αλλά και τραπεζών, σταδιακές αυξήσεις μισθών και συντάξεων (!) αλλά και νέο φορολογικό σύστημα.
Ειδικότερα, περιλαμβάνεται ειδικό σχέδιο με το οποίο το κράτος θα επανακτήσει τον έλεγχο στρατηγικών τομέων της οικονομίας (π.χ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.). Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για τη στασιμότητα στις αποκρατικοποιήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως αδιαπραγμάτευτος στόχος ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, της ΕΥΔΑΠ, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, άρα και η κατάργηση του ειδικού ταμείου αποκρατικοποιήσεων που έχει συσταθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι επομένως λογικό να ζητούνται από την αυριανή παρουσίαση και τους ιθύνοντες της Κουμουνδούρου να εξηγήσουν με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να επανακρατικοποιήσουν επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι…εδώ!


Σε θρίλερ εξελίχτηκε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στο σύλλογο  εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δάσκαλοι-νηπιαγωγοί).
ΠΑΣΚ και Ανεξάρτητη Κίνηση εκπαιδευτικών  ισοψήφισαν και μοιράζονται   έδρες στο νέο ΔΣ όπου μετέχουν και  άλλες παρατάξεις.
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χτες ψήφισαν 574 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρέθηκαν και 28 λευκά και άκυρα.
Η ΠΑΣΚ παράταξη προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ , κρατά γερά  στη Φθιώτιδα παρά τον καταποντισμό του πολιτικού της φορέα και έλαβε 154 ψηφοδέλτια και τρεις έδρες .
Τον ίδιο αριθμό ψήφων και εδρών παίρνει και η παράταξη  Ανεξάρτητη Κίνηση, η προσκείμενη στην ΝΔ παράταξη  ΔΑΚΕ ήρθε Τρίτη  αφού  έλαβε  132 ψηφοδέλτια και  παίρνει  2
έδρες .

Για έναν “ιστορικό συμβιβασμό” του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα


Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές με δύο μονομάχους στην αρένα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με σίγουρο προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά αλλά με τον κόσμο να συνεχίζει να πιστεύει τις… παπανδρεϊκές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Τα γκάλοπ τελειώνουν σε λίγες ημέρες και από εδώ και στο εξής, εξαιτίας του άθλιου αυτού νόμου των απαγορεύσεων, θα ακούμε κάθε μέρα και μια μπαρούφα. Αλλά, κοντός ψαλμός αλληλούια. Στις 17 Ιουνίου θα γίνει το τελικό ταμείο.
Τα μικρά κόμματα, από το τρίτο και κάτω δηλαδή, ισχυρίζονται ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα να πάει σε μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν συνεργασίες που παλαιότερα είχαν αποκλειστεί αλλά τώρα είναι εθνική ανάγκη να γίνουν. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.
Αν βγει η ΝΔ πρώτη τότε μπορεί να γίνει κυβέρνηση έστω και με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ξεκάθαρα έχουν δηλώσει υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Αν, όμως, βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να βρει συμμάχους. Με ποιους όμως, αφού έχει … τσακωθεί με όλους; Με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδύνατο, με το ΚΚΕ σίγουρα όχι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λόγω σοβαρών διαφορών σε άλλα θέματα πλην της οικονομίας. Τότε δυστυχώς μπορεί να οδηγηθούμε σε νέο κύκλο ακυβερνησίας.
Όμως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την Ελλάδα. Ή θα αρχίσει να κυβερνιέται αυτή η χώρα και να διαπραγματεύεται με τους ξένους, ή θα βάλει λουκέτο οριστικά και αμετάκλητα.

Τελικά πόσους εχθρούς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ – εκτός από τον εαυτό του;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Τελικά, αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το… μεγάλο θύμα. Του φταίει η τρόικα – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κ. Λαγκάρντ να αυξήσει την δύναμή του – του φταίνε οι τράπεζες, του φταίνε τα ΜΜΕ και, εσχάτως, του φταίνε και οι δημοσκοπήσεις. 

Για όσο διάστημα οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν να προηγείται, δεν φαίνεται να υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Τώρα που όλα δείχνουν πως το πράγμα έχει «γυρίσει», ξεκίνησε μια… επιστημονική συζήτηση περί μετρήσεων σε ρευστό σκηνικό και οξυμένης αντιπαράθεσης.

Συγγνώμη, αλλά δεν διεξάγονται για πρώτη φορά δημοσκοπήσεις στη χώρα.

Έκκληση για τη σωτηρία της Ελλάδας σε ζοφερό τοπίο

Σοφία Βούλτεψη

Η πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πραγματικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της εγχώριας παραπληροφόρησης – αποτυπώνονται σε επιστολή-έκκληση πενήντα κορυφαίων οικονομολόγων που απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, η Credit Suisse ανέβαζε σε 20%, έναντι 15% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα μέσα στο 2012, ενώ παράλληλα υπογραμμίζονται οι κίνδυνοι για μείωση κατά 10% του ΑΕΠ και αύξηση κατά 30% του πληθωρισμού. 

Εκτιμάται επίσης ότι για την Ευρώπη το άμεσο θα ήταν 260 δις ευρώ, ενώ η κρίση θα εξαπλωνόταν και το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα συρρικνωνόταν κατά 2%. 

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο επόμενος Υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες των τελευταίων ημερών ότι επόμενος Υπουργός Παιδείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Κουράκης.


Η χθεσινή παρουσία κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή τον βουλευτή του κόμματος και υπευθύνου τομέα παιδείας κ. Κουράκη στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες των τελευταίων ημερών ότι επόμενος Υπουργός Παιδείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Κουράκης.
Το κλιμάκιο συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Σε ερωτήσεις των μελών της ΟΛΜΕ σχετικά με το θέμα των μισθών, της επιμόρφωσης και της χρηματοδότησης της παιδείας ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύτηκε
συγκεκριμένα για κάτι, αλλά παρέπεμψε στις θέσεις της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (της παράταξης στην ΟΛΜΕ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

Σύγκριση των θέσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε 10 βασικά ζητήματα


Σύγκριση των θέσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε 10 βασικά ζητήματα

Σοκ: Νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ...

Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου μπορεί να...υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.

Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής:

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.
πηγη fpress.gr

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΏΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΆ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

Με 43 νέα πρόσωπα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας - 14 προερχόμενοι από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πέντε  από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ τρεις είναι πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αφήνει την Μαγνησία, στην οποία ήταν υποψήφιος στην τελευταία αναμέτρηση και επιλέγει το υπόλοιπο Αττικής, ως δεύτερη περιφέρεια, μετά τη Μεσσηνία.
 
Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ στον στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία. 
Ο επίσης προερχόμενος από τη ΔΗΣΥ Γ. Κοντογιάννης τοποθετείται τρίτος στη λίστα του νομού Ηλείας, ενώ ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης εμφανίζεται έννατος στη λίστα της Α΄ Αθήνας.  

Αξιοσημείωτο θεωρείται εξάλλου, το γεγονός ότι την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει, για συμβολικούς λόγους, ο Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ανηψιός του ιδρυτή της ΝΔ. 

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα Πάλλη από την ΔΗΣΥ. 

Στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου. 

Καμιά ιδέα για να επιστρέψουν οι τουρίστες;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πού θα βρει τα λεφτά η Ελλάδα, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν πτώση στα τουριστικά έσοδα, δραματική μείωση κρατήσεων και ακυρώσεις. 

Από την στιγμή μάλιστα που άρχισαν να προκηρύσσονται αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και φούντωσαν οι συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, οι κρατήσεις άρχισαν να εμφανίζουν μείωση της τάξης του 50% και άνω. 

Όπως μάθαμε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μετά από επεξεργασία στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων της τάξης του 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων περί το 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων γύρω στο 40%. 

Η χώρα δεν έχει σταματήσει στιγμή να δυσφημείται εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. 

Ρίχνουν νερό στον μύλο της δραχμής

Σοφία Βούλτεψη


Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται για τα καλά η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε αντίθεση με την Κομισιόν που, όπως πάντα, όχι μόνο αποφεύγει να σχολιάσει, αλλά και… επαυξάνει. 

Οι αντιδράσεις εκτός συνόρων είναι εντονότερες ακόμη και από αυτές που εκδηλώνονται στην Ελλάδα, καθώς όλοι – πλην ΔΝΤ και Βρυξελλών - αντιλαμβάνονται πως τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις ρίχνουν νερό στον μύλο της αποσταθεροποίησης – ειδικά ενόψει εκλογών. 

Η συμπεριφορά της Λαγκάρντ αποδίδεται κατ’ άλλους σε σκοπιμότητα και κατ’ άλλους σε αλαζονεία, με τον γερμανικό Τύπο να καλεί Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον να… το βουλώσουν! 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δύο εκατ. άνεργους Έλληνες μετανάστες περιμένει η ΕΕ

Σχέδια για να αντιμετωπίσουν πιθανό κύμα μετανάστευσης μέχρι και δύο εκατ. Ελλήνων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπονούνται ήδη σε κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπό προϋποθέσεις, έπειτα από μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, Έλληνες εργαζόμενοι θα αναζητήσουν δουλειά σε άλλες χώρες. Η ανησυχία είναι ότι στην περίπτωση αυτή θα... προκληθούν αλυσιδωτά προβλήματα στις αγορές εργασίας των ευρωπαϊκών χωρών όπου θα επιδιώξουν να μετακινηθούν οι άνεργοι από την Ελλάδα. 

Το «μοντέλο» που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι είναι αυτό της Γερμανίας, όπου κατά πληροφορίες έχουν ήδη μεταβεί περίπου 3.000 Έλληνες γιατροί, ψάχνοντας επαγγελματική αποκατάσταση.
taxalia

Οι πλούσιοι λαγοί και η άλωση της Πόλης


Μια διδακτική ιστορία από την άλωση της Πόλης
Το 1452 καταφθάνει στην Κωνσταντινούπολη ο Ούγγρος οπλουργός κατασκευαστής βαρέων όπλων εν ονόματι Ουρβανός (Orban). Ο Ουρβανός αναζητά την τύχη του στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και συγκεκριμένα...
στην αυλή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Γνωρίζει ότι μόνο σε αυλές Αυτοκρατόρων και Βασιλέων θα αμοιφθεί για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες του. Έχει την ικανότητα να κατασκευάζει μεγάλα μπρούτζινα κανόνια με τήξη ορείχαλκου σε καλούπια, και να τα πυροδοτεί επιτυχώς παρά του μεγάλου τους μεγέθους. Ο Ουρβανός δηλαδή είναι ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Julius Robert Oppenheimer) της εποχής του (κατασκευαστής της πρώτης ατομικής βόμβας). Η σημασία της κατασκευής κανονιών με μεγάλο βεληνεκές και ισχύ πυρός τότε, ισοδυναμεί με την σημερινή κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

Ουκ εάλω η ψυχή των Ελλήνων

(«Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι αληθινό..»)



Μπορεί  οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ να μας εξόργισαν, αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Λίγο πολύ αυτή είναι η εντύπωση που τείνει να κυριαρχήσει, αν δεν έχει ήδη επικρατήσει, στη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά  και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην Ε.Ε.  , με όλους τους τόνους δηλώνουν ότι πολύ ασχολήθηκαν με την Ελλάδα, πολλά χρήματα μας έδωσαν, δεν μπορούν να συνεχίζουν να πετάνε λεφτά σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. «Καιρός να πάρουν και οι Έλληνες  τις αποφάσεις τους», είναι  η συνήθης επωδός.

"Δάσκαλε που δίδασκες": Η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!


Tον ασκό του Αιόλου άνοιξε η κα Λαγκάρντ από τη στιγμή που δήλωσε ότι η φτώχεια των παιδιών στην Ελλάδα δεν αξίζει το ενδιαφέρον της, όσο η πολύ μεγαλύτερη φτώχεια των παιδιών της Αφρικής. Και οι αντιδράσεις δεν έρχονται μόνο από την πλευρά της Ελλάδας, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά και από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde επιβεβαιώνεται - για άλλη μια φορά - ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τους άλλους για πράγματα που κάνεις και ο ίδιος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν φείδεται των αυστηρών δηλώσεων. Υπενθυμίζουμε τις προ ημερών δηλώσεις της στον Guardian: «Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. Καμιά συμπόνια», είπε ορθά κοφτά η κα Λαγκάρντ.

Φορο-σοκ, από τα μέτρα Βενιζέλου: Κλείνουν ...σπίτια, τα φετινά εκκαθαριστικά


Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η… νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.

Στο… απόσπασμα

Οπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που παραθέτει σήμερα ο «Ε.Τ.»:

Περιμένουμε με αγωνία την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιεί την Τρίτη το πρωί ο υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα έχει ενημέρωση από τον υπουργό κ. Φράγκο για την κατάσταση στο στράτευμα και πιθανότατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθνική μας άμυνα εξαιτίας των περικοπών που έχουν γίνει. Και φυσικά δε μιλάμε για τις σωστές περικοπές που έγιναν ούτε για τις μίζες που περιορίστηκαν.
Μιλάμε για τα ελικόπτερα που δεν έχουν ανταλλακτικά ή ακόμη και για τους φαντάρους που ενώ απολύονται δεν φεύγουν από το στρατόπεδο γιατί δεν έχουν ούτε για τα εισιτήρια να πάνε σπίτι τους.

Γιατί προσκλήθηκε στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ο ύπαρχος Παπακωνσταντίνου;


Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την περίφημη λέσχη Bilderberg κατά καιρούς. Ότι είναι τα πραγματικά αφεντικά του κόσμου, ότι στις ετήσιες εκδηλώσεις της ουσιαστικά σχεδιάζεται η παγκόσμια πολιτική και οικονομική κατάσταση, ότι είναι μασωνική οργάνωση, ότι γίνονται σημεία και τέρατα.
Ποια είναι η αλήθεια και ποια η φήμη και το ψέμα, δε μπορεί κανείς να το πει αφού οι συμμετέχοντες δε μιλάνε, κάτι σαν ομερτά δένει τα μυστικά της περιβόητης αυτής λέσχης. Για φέτος λοιπόν η ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σ’ αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τρεις Έλληνες: Το ισόβιο μέλος της, Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσουκάλης.
Μας κάνει εντύπωση η συμμετοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστού και ως «ύπαρχου» του Τιτανικού. Είναι άραγε η πρόσκλησή του η επιβράβευση της μεγάλης επιτυχίας του ως υπουργός Οικονομικών;

Ευσεβείς πόθοι ερήμην της αριθμητικής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε. Η λαϊκή σοφία ταιριάζει γάντι στις διάφορες περί ευσεβών πόθων δηλώσεις, οι οποίες διατυπώνονται ενώ προερχόμαστε από μια εκλογική αναμέτρηση και μια άγονη διαδικασία διερευνητικών εντολών που οδήγησε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ όλοι γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου έφερε την σφραγίδα της τιμωρίας και του εξοστρακισμού και πέραν τούτου ουδέν.

Γίνονται επίσης αυτές οι δηλώσεις, ενώ είναι βέβαιο πως αυτή τη φορά οι Έλληνες – έχοντας υπόψη τους και την πρόσφατη οδυνηρή εμπειρία ασυνεννοησίας και αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης – έχουν συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος δηλώνει πως εκτός από την ανασύσταση της παράταξής του, επιθυμεί και μία κυβέρνηση «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά», σπεύδοντας συγχρόνως να ξεκαθαρίσει πως το κόμμα του δεν θα γίνει «τσόντα» κανενός.

Συγγνώμη, αλλά πώς θα συμβεί αυτό;

Αναμένεται το εκλογικό αποτέλεσμα Στα σκαριά οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Σοφία Βούλτεψη


Στο δεκαήμερο που θα μεσολαβήσει μεταξύ της 17ης Ιουνίου, ημερομηνίας διεξαγωγής των νέων εκλογών στην Ελλάδα, και της 28ης-29ης Ιουνίου, διήμερο κατά το οποίο θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα – ανάλογα φυσικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η περίοδος ως τις 17 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην περαιτέρω θωράκιση της ευρωζώνης έναντι ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας, ενώ στο στάδιο των τελικών αποφάσεων περιλαμβάνεται και η τετραμερής (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη, μετά από πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χέρι-χέρι ο Τσίπρας με τον Φωτόπουλο...

Σε προχωρημένες συζητήσεις φαίνεται πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας με τον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα δεν κρύβει την προτίμηση του στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού έχει εμφανιστεί σε ... κομματικές εκδηλώσεις ενώ έχει κάνει και ιδιαίτερα θερμές χειραψίες με τον πρόεδρου του κόμματος.

Το παρελθόν πάντως του συγκεκριμένου ανθρώπου, που προέρχεται από το λεγόμενο "βαθύ" ΠΑΣΟΚ

ΠΑΝΕΛΛΛΗΝΙΕΣ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ!

Ενα «παιχνίδι για γερά νεύρα» και μάλιστα αυτά των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, παίζεται από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, μετά από ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, ακύρωσε το απόγευμα... 
της Παρασκευής, την ερώτηση Γ4 του τέταρτου ζητήματος, στο μάθημα της Φυσικής κρίνοντας ότι έχει πρόβλημα στη διατύπωση και ως εκ τούτου στη σωστή κατανόηση και επίλυσή της. Σήμερα Δευτέρα _και μετά από πολλές διαμαρτυρίες γονέων αλλά και εκπαιδευτικών και υποψηφίων που είχαν λύση το «επίμαχο» ερώτημα_ ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της και έδωσε στη δημοσιότητα νέα και τελική.
Σύμφωνα με αυτή δεν εξαιρείται της βαθμολόγησης η ερώτηση Γ4 του τρίτου ζητήματος αλλά βαθμολογείται κανονικά όπως είχε αρχικά οριστεί και δοθεί στους υποψήφιους. Συγκεκριμένα η νέα οδηγία αναφέρει:

KΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των εκλογών της 17ης...

Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων για τα θέματα εξετάσεων στο μάθημα των Αρχαίων


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
Πολυτεχνείου 6,  10433  Αθήνα
τηλ.: 210-5243434,  fax: 210-5228231
e-mail: 
p-e-f@otenet.gr
http://www.p-e-f.gr

Οι απόψεις της ΠΕΦ για τα θέματα εξετάσεων στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης
στις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου
 
27 Μαΐου 2012
Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών είναι, το μεν διδαγμένο κείμενο η πέμπτη και η έκτη ενότητα στο σχολικό βιβλίο από τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη, το δε αδίδακτο από τις Ιστορίες του Θουκυδίδη, βιβλίο έβδομο, κεφάλαιο 61 (Δημηγορία του Νικία).
Τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και ανταποκρίνονται, σε μεγάλο βαθμό, στις γνώσεις που έχουν αποκτήσει  οι μαθητές. 
Διδαγμένο κείμενο
Το κείμενο αναφέρεται στην πραγμάτωση της ηθικής αρετής και στον τρόπο με τον οποίο αυτή καθιστά τον άνθρωπο ικανό να εκτελέσει το προορισμένο γι΄ αυτόν έργο.
Ερωτήσεις

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα στο μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ κατεύθυνσης - Πανελλήνιες 2012


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδικά Σχόλια:
Θέμα Α: Θεωρία

Θέμα Β:
Καλύπτει ένα μέρος της ύλης των μιγαδικών αριθμών. Η επιτυχής αντιμετώπιση των ερωτημάτων προϋποθέτει και γνώσεις της Β΄ Λυκείου.
Θέμα Γ:
Εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος των βασικών γνώσεων της Ανάλυσης με ερωτήματα κλιμακούμενης δυσκολίας.
Θέμα Δ:
Το θέμα είναι συνδυαστικό και αναφέρεται σε ένα μεγάλο μέρος της ύλης του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού. Τα ερωτήματα Δ1 και Δ4 είναι αυξημένης δυσκολίας και ειδικής τεχνικής και απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι η απάντηση που δίνεται στο Δ1 βοηθά τον υποψήφιο να επεξεργαστεί τα Δ2 και Δ3. 

Καλομαθημένοι Οννεδίτες και καλοταϊσμένα golden boys πως να τα βάλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ;


Καλομαθημένοι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys πως θα τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighters;” ρωτούσε ο “Προφήτης” την εποχή των Δεκεμβριανών του 2008 – για να θυμηθούνε κάποιοι πως, μεταξύ άλλων, φτάσαμε μέχρι εδώ.
Να επιχειρήσουμε να συνθέσουμε την εικόνα αυτής της διαδρομής, επειδή πολλοί από εμάς έχουν χαθεί μέσα στον γενικό χαμό και ξεχνάνε ή παραβλέπουν την διαδρομή των γεγονότων;
Το Δεκέμβριο του 2008 με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη άρχισε ουσιαστικά η αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή και παράλληλα η επιχείρηση επιβολής – και με την βία των “κουκουλοφόρων” – των προταγμάτων της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης που οδηγούν στην αποσύνθεση του εθνικού και κοινωνικού ιστού και την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Στη συνέχεια μέσω μιας απίθανης και αδίστακτης σκανδαλολογίας και γενικότερης αποδόμησης της εσωτερικής έννομης τάξης, φτάσαμε στις εκλογές του 2009, όπου με την ψήφο του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου ανάλαβε να υποδουλώσει την χώρα στο ΔΝΤ και τους Δανειστές.

«Λεφτά υπάρχουν» - και στο Δέλτα του Νίγηρα!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη



Οι περισσότεροι είδαν στις πρόσφατες δηλώσεις Λαγκάρντ – όταν την πήρε ο πόνος για τα παιδιά στο Δέλτα του Νίγηρα, που μοιράζονται ανά τρία μία καρέκλα στις σχολικές αίθουσες  -  την αλαζονεία του ισχυρού. 

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. 

Η βάση του προβλήματος βρίσκεται πάντα στο γεγονός ότι η κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν καν την δυνατότητα να λειτουργούν και να εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο για την Ελλάδα. 

Το πρόβλημα είναι – αλλά το έχουμε ξεχάσει, καθώς καταντήσαμε να αγωνιούμε μήπως βρεθούμε εκτός ευρώ – ότι η χώρα, ελέω του γνωστού καταστροφικού διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, κατέφυγε σε έναν μηχανισμό όπου συμμετέχει το ΔΝΤ, χωρίς να έχουν προηγουμένως εξαντληθεί όλες οι πιθανότητες αποφυγής αυτής της δραματικής εξέλιξης. 

Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως το ίδιο δίδυμο έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσφημήσει τη χώρα σε όλους τους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ. 

Στο φως το σημείωμα που… απορρίφθηκε «Ζωντανά» τα σενάρια εξόδου από το ευρώ

Σοφία Βούλτεψη


Με την προεκλογική εκστρατεία να βρίσκεται στο φόρτε της και τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη να διατηρούνται ζωντανά ακόμη και όταν… διαψεύδονται, η αποκάλυψη του περιεχομένου του ενημερωτικού σημειώματος που ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. 

Το σημείωμα εκείνο, με ημερομηνία 11 Μαΐου, είχε γνωστοποιηθεί από τον κ. Παπούλια στους αρχηγούς των κομμάτων στη διάρκεια της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής, αλλά τότε – αν και δεν διαψεύστηκε από τον συντάκτη του – είτε παρουσιάσθηκε ως προϊόν προπαγάνδας, είτε απορρίφθηκε επειδή… δεν έφερε υπογραφή! 

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συμπληγάδες για τον Τσίπρα, οι Συνιστώσες, που ζητούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ


Μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέθεσε στον Αρειο Πάγο δήλωση συνδυασμού με χαρακτήρα ενιαίου κόμματος, ώστε να μη διασαλευτεί το μπόνους των 50 εδρών αν τερματίσει πρώτος στις 17 Ιουνίου, ωστόσο οι συνιστώσες παραμένουν. Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε μια πολυπλόκαμη «ομπρέλα» που αποτελείται από πολλές συνιστώσες, οι οποίες προ λίγων… εβδομάδων δήλωναν υπερηφάνως τη θέση τους υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Εξάλλου, οι συνιστώσες αυτές δεν λειτουργούσαν μόνο ανεξάρτητα, ως μέρη της αριστερής συμμαχίας που έχει ως πυρήνα της τον ΣΥΝ. Τέσσερις εξ αυτών είχαν «συμμαχήσει» με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέκο Αλαβάνο, συγκροτώντας μια… συμμαχία μέσα στη συμμαχία, η οποία πίεζε κεντρικά προκειμένου να υιοθετηθεί ως κυρίαρχη θέση η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο λόγος, φυσικά, για το περίφημο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται με το ένα πόδι εντός και με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Αρχηγός του Μετώπου είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές του 2010 επιχείρησε την αυτόνομη κάθοδο ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική και, έπειτα από το 2,5% που κατέγραψε στις κάλπες, το Μέτωπο και οι συνιστώσες που το απαρτίζουν βρέθηκαν και πάλι εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στη Θράκη με τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ


Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, σε ό,τι αφορά τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι υποψήφιοι από τη μειονότητα εξέλεξαν τρεις από τους συνολικά έξι βουλευτές των δύο νομών. Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής εκτιμάται πως ήταν και πάλι εξαιρετικά ενεργός, κατευθύνοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό τις ψήφους των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Από τη μια στιγμή στην άλλη οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι με τη Δημοκρατική Συμμαχία στις προηγούμενες εκλογές έχουν (αυτό)αναδειχθεί σε «πολιτικούς παράγοντες μεγάλης σημασίας». Ο Χατζημεμής Τουρκές από την Ξάνθη και ο Αχμέτ Ιλχάν από τη Ροδόπη δεν ακολούθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη στην επιστροφή της στη Ν.Δ. Αποφάσισαν να πορευτούν σε διαφορετικούς δρόμους. Ο πρώτος, με δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου να μην «τραυματίσει» την υποψηφιότητα του ομόθρησκού του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Α. Ιλχάν, εντάχθηκε ήδη στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Υπάρχει έντονη κινητικότητα από την πλευρά του τουρκικού προξενείου, το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό καθορίζει τις κινήσεις, τους υποψηφίους και δίνει γραμμή για την εκλογή προσώπων», είπε στον «ΤτΚ» άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στους δύο ακριτικούς νομούς.

Τσίπρας στους Ρώσους: Θα ακυρώσουμε το πρόγραμμα για σφίξιμο του ζωναριού


Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα, όπως παρατίθεται στην ιστοσελίδα του δικτύου (http://www.vestifinance.ru/videos/3364) έχει σε μετάφραση από τα ρωσικά ως εξής:

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη ΝΔ τέσσερα στελέχη


Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.

Ελληνικό Μνημόνιο ή χάος


Τρία χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική-κοινωνική κρίση που γνώρισε ποτέ αναπτυγμένη κοινωνία. Οι Έλληνες υποφέρουν, «στριμώχνονται», πτωχαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο. Αυτοκτονούν, εκπατρίζονται, έφτασαν να λιμοκτονούν!
Το θέμα όμως είναι να μην «ξοφλήσει» η Χώρα! Και η Χώρα έχει μεγάλες πιθανότητες να «ξοφλήσει»  αν την εξουσία κατακτήσει το «μόρφωμα» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί θα μας σφάξουν με κονσερβοκούτια ή θα μας πάρουν τα σπίτια (αστεία πράγματα), ούτε επειδή θα μας «πνίξουν» οι λαθρομετανάστες ή θα μας επιτεθεί η Τουρκία (απίθανα σενάρια). Η Χώρα θα καταρρεύσει σε μια τέτοια περίπτωση απλούστατα επειδή το συγκεκριμένο «μόρφωμα» έκπληκτο και το ίδιο από την ξαφνική του εκλογική γιγάντωση είναι εντελώς απαράσκευο για να ασκήσει εξουσία. Χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, με αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις, με θολή και ασύντακτη στόχευση, με μαξιμαλιστικές (άρα προβοκατόρικες) υποσχέσεις, με ακροβατική εξωτερική πολιτική, αποτελεί την τέλεια συνταγή ακυβερνησίας και διάλυσης της Ελλάδας.

Ο κίνδυνος της ανομίας

Οσα συνέβησαν στην Πάτρα τις τελευταίες ημέρες δείχνουν πως το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης έχει πολύ σημαντικές παρενέργειες στην ελληνική κοινωνία. Οταν το κράτος απουσιάζει και δεν προστατεύει τη χώρα και τους πολίτες της ωθεί κάποιους σε ακραίες, παράνομες συμπεριφορές που δεν δικαιολογούνται σε καμία πολιτισμένη χώρα. Τα κόμματα ευθύνης έχουν πια κοινή γραμμή στο ζήτημα αυτό. Είναι εθνική ανάγκη όμως να χαράξουν από κοινού ένα επιχειρησιακό σχέδιο, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Αλλιώς η χώρα θα μετατραπεί σε λίγο από ξέφραγο αμπέλι σε ζούγκλα βίας και ανομίας.


http://www.kathimerini.gr

Τα τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τους συσχετισμούς και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στις Βρυξέλλες

Του ανταποκριτή μας στις Βρυξέλλες Νικου Xρυσολωρα (kathimerini.gr

Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, την επαύριο των εκλογών, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες.
Το ευνοϊκό -υπό τις δυσμενείς πάντοτε συνθήκες- σενάριο είναι να προκύψει από την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου μία κυβέρνηση με διάθεση να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα του Προγράμματος Προσαρμογής. Τότε, σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε όταν η Ελλάδα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα, θα συζητηθούν η δυνατότητα παροχής παράτασης κατά ένα χρόνο για τη μείωση του συνολικού ελλείμματος, καθώς και η διοχέτευση αναπτυξιακών κονδυλίων, επιπλέον των όσων προβλέπονται από την εν εξελίξει Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ) ή ακόμη και η αναπροσαρμογή των όρων δανεισμού της χώρας μας. Πρόκειται για «δώρο» καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού κάθε σημαντική αναπροσαρμογή του Μνημονίου απαιτεί έγκριση 16 εθνικών κοινοβουλίων. Πάντως, ανάλογη «επιβράβευση» ετοιμάζεται ήδη για την Ιρλανδία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Κομισιόν.

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ


Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος και λοιποί
Το σύνθημα του κ. Αλέξη Τσίπρα «εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981» εκτός από ρητορική έχει και πρακτική διάσταση. Συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές και υπουργοί, όλο το πάλαι ποτέ «βαθύ» και κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος, ο κ. Αντ. Κοτσακάς, παλαιός υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στον καιρό της παντοδυναμίας του, είναι μόνο ορισμένα από τα δεκάδες στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και συρρέουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Λάρισας: Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Γ4 ερώτημα της Φυσικής



Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις φετινές εξετάσεις έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Θεωρούμε απαράδεκτη  και άδικη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) να ακυρώσει το Γ4 ερώτημα και να επιμερίσει στα άλλα  3 ερωτήματα  τις 7 μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό (2 ,2,3 ) και μας θυμίζει την παροιμία ΄΄πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι ΄΄. Το λάθος δε διορθώνεται με λάθος και η απόφαση αυτή δείχνει ελαφρότητα και δηλώνει πανικό, πέρα από το αν στέκει νομικά.

Οι επτά δημοσκοπήσεις του Σ/Κ σε μία


Για να έχετε πλήρη εικόνα των δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου
ενώσαμε και τις επτά που κυκλοφόρησαν σε μία εικόνα
kafeneio-gr.blogspot.com




Γραφήματα με τις τάσεις όλων των δημοσκοπήσεων: Μεγάλη δυναμική αναπτύσσει η ΝΔ

Εξαιρετική και διαφωτιστική δουλειά από topolitikon
  
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιριώνRASS, Metron Analysis, MRB, Alco, Pulse και Κάπα Research που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μικρές οι διαφορές μεταξύ των δύο μονομάχων, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να έχει μεγαλύτερη αυξητική τάση σε σχέση με αυτό του Αλέξη ΤσίπραΔείτε αναλυτικά τα ποσοστά, αλλά και τις διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιριών:

Σαμαράς: Ποια σημεία του Μνημονίου θα επαναδιαπραγματευτεί


Στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα  Real News, όπως και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και με ποιους όρους.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει συγκεκριμένα ότι τα σημεία του μνημονίου που θα επαναδιαπραγματευτεί είναι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:  «Περικοπές συνάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια».

Η ΝΔ δεν πρέπει να διολισθήσει στον αντικομμουνισμό


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Αντιμέτωπο με νέες οδυνηρές εκπλήξεις θα έρθει το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας, αν θεωρήσει ότι μπορεί να «αναχαιτίσει» το φαινόμενο Τσίπρα με όρους παρωχημένης, εμφυλιοπολεμικής αντιπαράθεσης. Ακόμη και ο νοσταλγός των συνταγματαρχών, Νίκος Μιχαλολιάκος, επεσήμανε ότι όποιος επιχειρεί να φιλοτεχνήσει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προφίλ… «μικρού Στάλιν» είναι βλαξ ή βαθιά νυχτωμένος.
Η επίκληση του «κομμουνιστικού κινδύνου» δεν λέει απολύτως τίποτα στις νεότερες γενιές που μεγάλωσαν μετά την πτώση του Τείχους. Και σε αυτές ακριβώς τις γενιές των σημερινών 25άρηδων τα (πρώην) μεγάλα κόμματα εξουσίας είναι που καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά προτίμησης.
Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο παραδοσιακό πολιτικό σύστημα. Άρα αυτούς καλείται να πείσει το «κεντροδεξιό μέτωπο ευρωπαϊκής συνέχειας», που επιχειρεί, με όποιες αδυναμίες, να συστήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Πολιτικά παιχνίδια και Πανελλαδικές Εξετάσεις


Το κορυφαίο γεγονός της Παιδείας κάθε χρόνο είναι οι Πανελλαδικές. Πάνω από 120.000 οικογένειες αγωνιούν καθώς έχουν ένα παιδί τους να δίνει τις πρώτες του σοβαρές εξετάσεις στη ζωή οι οποίες και θα του καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του.
Επομένως, η σοβαρότητα της διαδικασίας δε χωρά παιχνίδια, όλα πρέπει να γίνονται στην εντέλεια διότι δεν πρέπει να παίζουμε με τις Πανελλαδικές. Αυτό είναι μάθημα που το ξέρουν όλοι εδώ και δεκαετίες.

"ΜΑΥΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στο σημείο μηδέν βρίσκεται πλέον για μεγάλο μέρος της αγοράς των δανειστών και των εταίρων η Ελλάδα καθώς τα «μαύρα σενάρια» για την επόμενη ημέρα των επαναληπτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου... 
έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Εταίροι, αξιωματούχοι και επιχειρήσεις οφείλουν, όπως αναφέρεται ευρέως στην αγορά, να καταστρώσουν σχέδια είτε για να εξοστρακίσουν την Ελλάδα είτε για να τη στηρίξουν με ένα επιθετικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, ενώ κρατώντας την ψυχραιμία τους θα πρέπει να εξακολουθήσουν να προετοιμάζονται για την ημέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου (τις οποίες επιθυμούν να μετατρέψουν σε de facto δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ), που συμβαίνει να είναι και η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Μεξικό.
Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το αποκαλούμενο «Grexit», υπάρχει κίνδυνος, όπως λέγεται, να μετατρέψει πάντως τη χώρα σε αποτυχημένο κράτος.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν 4 νέες δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα της ΝΔ από 1,1% μέχρι 5,7% δίνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Μεϊμαράκης:" Στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου" ...

Το σκληρό ροκ καλείται να χορέψει και η Νέα δημοκρατία, οδηγώντας σε πόλωση την προεκλογική αντιπαράθεση.
"Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της" δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "το... 
1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ". Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου είπε ο κ. Μεϊμάρακης και πρόσθεσε ότι πήραμε το μήνυμα.

"Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας." δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι "είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους. Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν".

Κατέληξε απευθυνόμενος προς το σώμα λέγοντας ότι "σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά"...
http://www.briefingnews.gr

Η ΝΔ ανεβαίνει, αλλά η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρή



Τη μεγάλη ανατροπή πέτυχε μέσα σε 10 μέρες η Νέα Δημοκρατία κερδίζοντας πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να πάρει κεφάλι στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει αύριο ο «Τύπος της Κυριακής» δείχνει ότι το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τις κεντροδεξιές δυνάμεις αποδίδει καρπούς καθώς συσπειρώνει τη μέχρι χθες διασπασμένη βάση της.