Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έφοδος Πούτιν – Σαμαρά στην ύφεση !


Ο Πούτιν και ο Σαμαράς πάνω σε αρκούδες, ντυμένοι με τη στολή του κόκκινου στρατού, να πυροβολούν και να φωνάζουν “Χτύπα την κρίση” . Έτσι παρουσιάζει ρωσικό site την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Πούτιν.
Έφοδος στην ύφεση λοιπόν καθώς ο Σαμαράς φέρει και γιαταγάνι στο δεξί. Και δεν το έχει για κόσμημα…

Είναι και το πολιτικό θράσος θέμα των στατιστικολόγων;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Όταν ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να δηλώνει πως δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή τότε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε να κάνει άλλη δουλειά (να κυνηγά το έγκλημα), δηλώσαμε ότι η επιστήμη έχει πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά και πως μετά από αυτή την ομολογία, δεν είχαμε κάτι άλλο να ακούσουμε.

Αλλά έπρεπε να το φανταστούμε: Όταν σ’ αυτή τη χώρα κανένα βαρέλι (ούτε της χρεοκοπίας) δεν έχει πάτο, πώς θα βρίσκαμε πάτο στο βαρέλι της πολιτικής ανοησίας, του πολιτικού θράσους και του πολιτικού ψεύδους;

Ήλθε, όμως, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου στην πρωινή εκπομπή του Mega, στις 27 Ιανουαρίου, και απέδειξε πως πράγματι πάτος στο βαρέλι του πολιτικού ψεύδους των επαγγελματιών πολιτικών  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, χωρίς «λευκή επιταγή» ο Λ. Παπαδήμος

Σοφία Βούλτεψη


Επισήμως η χθεσινή (νέα) συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους την κυβέρνηση συνεργασίας αποσκοπούσε σε συμφωνία όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική ανακοίνωση (που και πάλι περιείχε στοιχεία απειλής για ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία και τις επιπτώσεις της στους «ασθενέστερους») υπήρξε απόλυτη σύγκλιση.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Στάση πληρωμών» δηλώνει ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων...

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα φορολογικά βάρη, όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος ακινήτων, για το 2012.

Ισάριθμοι αναφέρουν ότι... δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.

Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30%.

ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ 170.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Η νέα βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών

 Οι 170.000 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση, κατατάσσονται αυτοδικαίως στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούν, με βάση τον συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και το χρόνο προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξή τους, ως εξής:

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών πριν και μετά το Μνημόνιο(Για να μη ξεχνάμε)


Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Κάνε κλικ στη φωτό για το πρόγραμμα

Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας  ξεκινούν  τελικά εφέτος οι πανελλαδικές  εξετάσεις  για την εισαγωγή στα Ιδρύματα  της ανώτατης εκπαίδευσης.  Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν  γι α τα ημερήσια και .......

Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα


Κατηγορηματικά αντίθετος στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η σύσκεψη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από τους δανειστές και απειλών περί χρεοκοπίας.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάχθηκαν επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι σε νέες …εγγυητικές επιστολές και υπογραφές δέσμευσης. Ο κ. Καρατζαφέρης συμπαρατάχθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ στο θέμα της μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανυποχώρητη η τρόικα: Ή γίνεστε πάμφτωχοι ή δανεικά δεν έχει...


Και οι συλλογικές συμβάσεις θα καταργηθούν
και ο 13ος και 14ος μισθός θα καταργηθεί και
θα απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Απλά είναι τα πράγματα με την τρόικα, τις διπραγματεύσεις για το "κούρεμα" του χρέους και το μνημόνιο ΙΙ ή τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι δανειστές είναι σαφέστατοι:....

Η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν ερασιτεχνική, λέει η Βάσω Παπανδρέου

Ερασιτεχνική χαρακτηρίζει η Βάσω Παπανδρέου την διαπραγμάτευση που έγινε στο αρχικό μνημόνιο το 2010 και ανεπαρκή τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Τη μία ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Στο τέλος επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

100 χιλιάδες νέοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την χώρα


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, καθώς πάνω από 100.000 νέοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Μια γενιά ολόκληρη στοιβάζει σε βαλίτσες πτυχία και προσδοκίες και αναζητεί ένα μέλλον μακριά από εδώ.
Ποιος θα το έλεγε πως η Ελλάδα θα ξαναγυρνούσε στην.......

Ο δικαστής θα κρίνει αν ήταν βλακεία ή πολιτικό έγκλημα


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Απορώ γιατί ο πάντα διορατικός  A. Λοβέρδος, περιόρισε τις συνέπειες από οποιαδήποτε απόπειρα λογοδοσίας του πρώην πρωθυπουργού σε ένα απλό εγχώριο μακελειό. Προσωπικά θα έβλεπα μέχρι και αφορμή για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Ειδικά τώρα, που ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, ο αλησμόνητος, «εθνικός μας»  Γιώργος βάζει πλώρη για να εκλεγεί ηγέτης (σ.σ.γιατί όχι και ισόβιος;) του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος.

Δεν θα ψηφίσει η ΝΔ τη νέα Δανειακή Σύμβαση και πάμε σε εκλογές;

Όλα δείχνουν ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI, ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαπολύσει την αντεπίθεσή του σε όλα τα μέτωπα και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Οι συμφωνίες με τους Ρώσους που πέτυχε ο πρόεδρος της ΝΔ...έδωσαν νέους άσσους στα χαρτιά του, τα οποία και κρατά ερμητικά κλειστά.
Φυσικά σε μια τέτοια εξέλιξη, αντίπαλός του θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου....                  Για να δούμε....
(taxalia.blogspot.gr)

Γιατί ντράπηκα στη Σουηδία


Πριν από 18 χρόνια, οπότε και η Σουηδία βρέθηκε αιχμάλωτη της οικονομικής κρίσης με το ΔΝΤ «μπάστακα» έξω από την πόρτα της, την κυβέρνηση ανέλαβαν οι Σοσιαλδημοκράτες. Με κύριο μέλημα τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών που έως τότε είχαν επιτύχει, οι Σουηδοί στόχευσαν πρωτίστως στην δημοσιονομική εξυγίανση, ως βάση για να κερδηθούν άλλα επιμέρους «στοιχήματα».
Έτσι, μετά από 4 χρόνια, το 1998 –περίοδο που η Ελλάδα «υπνοβατούσε» επί Σημίτη-, η σκανδιναβική χώρα είχε αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, έχοντας μάλιστα πλεόνασμα, σταδιακά ανέβαζε το ρυθμό ανάπτυξής της, διατηρώντας μονίμως ένα κοινωνικό προφίλ που πάντα της σεβόταν.

Τι δεν μάθαμε στα Ιμια


Γεώργιος Π. Μαλούχος


Δεκάξι χρόνια πέρασαν από την κρίση των Ιμίων. Οι τηλεοπτικές εικόνες του στόλου να φεύγει από το ναύσταθμο και την ελληνική ηγεσία πίσω του να τα χει χαμένα, έχουν αντικατασταθεί με εκείνες, τις εξίσου τραγικές, των πολιτών που κάνουν ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν πατάτες. Όμως, παρά τη σημερινή τραγωδία, ο χρόνος είναι ικανός αλλά και απόλυτα κατάλληλος για να αναρωτηθούμε τι πραγματικά διδάχθηκε η Ελλάδα από εκείνη την περιπέτεια. Κι η απάντηση, δυστυχώς, είναι ελάχιστα…

Καταργείται το 44% των οργανικών θέσεων «χαμηλών προσόντων» των υπουργείων...

Απολύσεις ζητεί η τρόικα για να επιτευχθεί ο στόχος της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων
Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, να αλλάξει ο κανόνας του πέντε προς ένα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων, να περιοριστούν οι ένστολοι και οι ... 

Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα!!!


Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεός στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Εν όψει μιας καθοριστικής απόφασης του Σαμαρά


Το δεκασέλιδο υπόμνημα της Τρόϊκα αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από τη χώρα μας, πριν από το νέο Πρόγραμμα και μετά από αυτό, ως πολιτικές που πρέπει να το συνοδεύουν, είναι ένα κείμενο επί του οποίου κανείς μπορεί να πει πολλά.
Ας επικεντρωθώ επί του παρόντος σε μερικές παρατηρήσεις.
Ξεκινώ με τις συμβολικού χαρακτήρα:

Υπουργείο Παιδείας: Η Εγκύκλιος και τα έντυπα αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση:   
Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη:    151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα:    
http://www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες:    Κ. Παπαχρήστος
Ε. Μαυροκεφαλίδου
Τηλέφωνο:    210 344 3605    210 344 3605      & 210 344 2249     210 344 2249     
email:    
spudonpe@minedu.gov.gr
Μαρούσι,        25-01- 2012
Αριθ.Πρωτ.               Βαθμός Προτερ. 8064 /Γ1
ΠΡΟΣ:
1.    Περιφερειακούς  Δ/ντες  Π.Ε.  &  Δ.Ε. της  χώρας  (έδρες  τους)
2.    Προϊσταμένους Επιστημονικής και       Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης  Π.Ε. των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας (έδρες  τους)
3.    Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε., Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής (Μέσων Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας)
4.    Διευθυντές Διευθύνσεων Π.Ε. (έδρες τους)
5.    Σχολικές μονάδες Π.Ε. που συμμετέχουν στο έργο της ΑΕΕ (μέσω Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας)

ΚΟΙΝ.: -Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας -    Επιστημονική Ομάδα Έργου ΑΕΕ
Θέμα: «Έντυπα αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης του α’ τετραμήνου για την Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ)»

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του β΄ έτους (α’ τετράμηνο) εφαρμογής του έργου της ΑΕΕ που αφορά στην υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης στα σχολεία, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν τα παρακάτω έντυπα,  σχετικά με την αξιολόγηση των σχεδίων δράσης, τα οποία και σας αποστέλλουμε:

Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα


Ποιο είναι το κύριο μήνυμα της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα; Ότι οι Ρώσοι καλούν την Αθήνα να αλλάξει πολιτική απέναντι στη Μόσχα και να βγούν οι σχέσεις των δύο χωρών από την κατάψυξη και ότι δεν θέλουν επίσης ούτε κατά διάνοια να ακούνε ειδικά για το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, και ότι.
Τόσο πολύ όμως, πείραξε τους παρατρεχάμενους της Ιπποκράτους και κάποιους αντισαμαρικούς της κεντροδεξιάς που, προκειμένου να την αποδομήσουν την επίσκεψη, έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Σαμαράς δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν, επειδή- άκουσον, άκουσον- δεν κυκλοφόρησε φωτογραφία;

Αγριεύουν οι δανειστές ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Σοφία Βούλτεψη


Υπό καθεστώς αποσύνθεσης και πλήρους κατάρρευσης της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση διεξάγονται αυτό το σαββατοκύριακο και νέες κρίσιμες διεργασίες τόσο για το PSI, όσο και για την εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας.

Μια ανάσα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Δευτέρας, οι πιέσεις και οι απειλές για άμεση εφαρμογή του (συμφωνηθέντος ήδη από το πρώτο Μνημόνιο) «προγράμματος» εντείνονται και σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη χώρα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι νταβάριτς Σαμαράς, Πούτιν και μίστερ Gazprom

Της Μαρίνα Μάνη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε επί μιάμιση ώρα με τον Αντώνη Σαμαρά χθες για τα πάντα, μόνο που τον δέχθηκε στην παγωμένη Μόσχα όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» που αποτελεί «αδελφό» κόμμα της ΝΔ. Ο λόγος; Διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να παρακαμφθεί το «σιδερένιο» ρωσικό πρωτόκολλο και να γίνει η συνάντηση, καθώς ο κ. Σαμαράς δεν είναι «ομόλογός» του, δηλαδή πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε μετά την συνάντηση στο «ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη διάθεση που έδειξε ο κ. Πούτιν να βοηθήσει τη χώρα μας» και πρόσθεσε: «Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος».

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - Νέες διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 15
106 74, Αθήνα
Τηλ.: 213-1313394, -378, -373, -212
Fax : 210-3389143
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 28) του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10-2011)

Μήνυμα στήριξης Καραμανλή σε Σαμαρά!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις δυνατό μήνυμα στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά και στην τεράστια προσπάθεια που κάνει για να ξαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην κυβέρνηση και τις τύχες της χώρας σε πιο σίγουρα χέρια. Πριν δυο ημέρες, είδε στενό του συνεργάτη ΜΗ κοινοβουλευτικό, στον οποίο ξεκαθάρισε ορθά κοφτά:
στηρίξτε την παράταξη και τον Αντώνη με όλες σας τις δυνάμεις! 

Απάντηση στο “υπόμνημα” της Τρόϊκα: στείλτε το στην … Αφρική


Γράφουμε και σε άλλες αναρτήσεις για το περίφημο υπόμνημα της Τρόικα προς την νεο-μπανανία που αποκαλείται Ελλάδα
Ας δούμε εδώ βήμα – βήμα τις απαιτήσεις – σοκ των δανειστών:
Απολύσεις στο στενό δημόσιο με έμφαση στους τομείς άμυνας και υγείας
Οι δανειστές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα ενός υπερτραφούς δημόσιου τομέα με ανυπέρβλητα προβλήματα δυσλειτουργίας και γραφειοκρατίας.  Μια ριζική αναμόρφωση θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, που δεν υπάρχει.  Ελπίζουν ότι με τις άμεσες απολύσεις παράλληλα και με τις μειώσεις μισθών, θα δοθεί μια ανάσα στο πρόβλημα των δαπανών, άρα και στο έλλειμμα.

Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;


Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας New Europe  που βάζει πραγματικά το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων.
Ξεκινάει το δημοσίευμα με αναδρομή στο παρελθόν

" Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν μια «απάτη» και «απατεώνας» που ποτέ δεν είχε σταματήσει να σφυρηλατεί τις οικονομικές επιδόσεις της, προκειμένου να απολαύσει τα οφέλη της συμμετοχής σε μια προνομιακή ένωση , σε βάρος των εταίρων της στο ευρώ.

Αλλά πόσο ακριβής είναι αυτή η πραγματικότητα; Λόγω της προώθησης της διεθνούς οικονομικής κρίσης κατά τη χρονική στιγμή, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν 
ήταν ακριβείς σε εκτιμήσεις του ελλείμματός τους.

Δώστε την ΠΡΟΣΟΧΗ σας Έλληνες ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ...



Επειδή αρκετοί Έλληνες λένε ότι θα ψηφίσουν ΜΙΚΡΑ κόμματα στις επόμενες εκλογές υπάρχει ο εξής ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

Να ξαναβγεί το ΠΑ-ΣΟΚ πρώτο κόμμα...

Μην ξεχνάτε ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται ΠΕΜΠΤΟ κόμμα ...

Οπότε συμπεριλαμβάνεται στα ΜΙΚΡΑ κόμματα       (antilogos)

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία


Η επανεμφάνιση Σημίτη σε ρόλο επικριτή των μνημονιακών επιλογών, προκάλεσε την έκρηξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου ο οποίος του έσυρε τα εξ αμάξης χωρίς να τον κατονομάσει.
Είπε λοιπόν ο Παντελής: «Στο Μνημόνιοέγιναν λάθη κάτω από την πίεση του χρόνου και καλάθα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν τώρανα το είχαν πει τότε… Υπάρχουν κάποιοι συνταξιούχοιτης πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία… Κάποιος έχει απεμπολήσει την ιδιότητα τουπολιτικού και παριστάνει τον ιστορικόΑποτιμάλέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπενα κάνουμε αυτό… Ας το έλεγε τότε!».