Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωρίζονται και τα μεταπτυχιακά κολεγίων


Νέα δεδομένα για την αναγνώριση πτυχίων των κολεγίων ανοίγονται για χιλιάδες αποφοίτους
θα μπορούν να αναγνωρίζονται και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών κολεγίων, όπως και διδακτορικά, αρκεί τα κολέγια να συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμιαΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΗ ΣΕΛ 5693)


Οπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις ρυθμίσεις που αφορούν σε θέματα υπουργείου Παιδείας, γίνεται σαφές ότι εφεξής θα μπορούν να αναγνωρίζονται και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών κολεγίων, όπως και διδακτορικά, αρκεί τα κολέγια να συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες αποφοίτους να αναγνωρίσουν όχι μόνο τους προπτυχιακούς τίτλους από κολέγια που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ΑΕΙ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.
Στο άρθρο 7 τονίζεται ότι «τα κολέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που παρέχουν κατ' αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών».
Λίγο αργότερα, διευκρινίζεται ότι θα μπορούν να αναγνωρίζονται και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που παρέχονται από ελληνικά κολέγια, εφόσον αυτά τα προγράμματα έχουν πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς. Επισημαίνεται ακόμη, πως με απόφαση του υπουργού Παιδείας θα ορίζονται ποιοι θα είναι οι διεθνείς οργανισμοί πιστοποίησης.
έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου