Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σκηνικό ρήξης στο ΠΑΣΟΚ


Δεν χάλασε μόνο η συμφωνία για το PSI, αλλά και για τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος βλέποντας ότι χάνει το ισχυρό ατού της επιτυχίας στο PSI, επιταχύνει τις εξελίξεις στο κόμμα. Διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι διαφωνεί με το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο  Παπανδρέου και θέλει οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να κινηθούν άμεσα.
Στο επιτελείο του Βενιζέλου υπάρχουν εισηγήσεις να μην είναι υποψήφιος, αν περάσει η πρόταση Παπανδρέου
Ο ΓΑΠ επιμένει στην πρότασή του: να γίνουν εσωκομματικές μετά την ολοκλήρωση του PSI και την δανειακή σύμβαση, αλλά πριν τις εθνικές εκλογές, που (όπως ο ίδιος εκτιμά) θα γίνουν τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Eυάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, που πρότεινε ο τελευταίος Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση η οποία κράτησε λίγη ώρα και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.
Οι «δικοί» του πάντως έστειλαν τα πρώτα πυρά. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε στον Παπανδρέου «πρόεδρε, ελπίζω να καταλαβαίνετε τις ιστορικές ευθύνες που αναλαμβάνετε για τη χώρα και την παράταξη». Ενστάσεις εξέφρασαν και άλλοι που θα μιλήσουν το Σάββατο (Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Μίμης Ανδρουλάκης κ.α.). Μάλιστα ένας από αυτούς εκτίμησε στους δημοσιογράφους ότι «ξεκίνησε από σήμερα η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ».
Στο μεταξύ πέρασε όπως φαίνεται η πρόταση Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση του ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να γίνει εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την οποία η εκλογή νέου Προέδρου του Κινήματος να γίνει με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του καταστατικού για ανάδειξη από τη βάση και οι κάλπες να στηθούν πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).
Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, καθώς να προηγηθεί, πριν από τις εκλογές, προγραμματική συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου